Σπύρος Φωκάς: Η κατάσταση της υγείας του, οι δυσκολίες κι η βοήθεια! Τι λέει στο gossip-tv φίλος του
Showbiz

Σπύρος Φωκάς: Η κατάσταση της υγείας του, οι δυσκολίες κι η βοήθεια! Τι λέει στο gossip-tv φίλος του

Ο Σπύρος Φωκάς, ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του και από τους λίγους Έλληνες που κατάφεραν να διαγράψουν μία πολύ καλή πορεία στο Χόλιγουντ, συνεχίζει να ζει στο Καλαμάκι, λίγο έξω από το Βραχάτι παλεύοντας να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. 

Ο κορυφαίος ηθοποιός συνεχίζει να βιώνει δύσκολες στιγμές, όμως παρά την εύθραυστη υγεία του, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή και οι δικοί του άνθρωποι αισιοδοξούν ότι όλα θα πάνε καλά.

Ο προσωπικός του φίλος Θοδωρής Σεργιάδης ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του ίδιου και της συζύγου του Λίλιαν μιλώντας αποκλειστικά στο gossip-tv αποκάλυψε την καθημερινότητα του Σπύρου Φωκά.

«Ο Σπύρος Φωκάς είναι σε σταθερή κατάσταση. Τού έχουμε δύο φορές την εβδομάδα φυσικοθεραπευτή γιατί πρέπει να σηκωθεί από το κρεβάτι. Ευτυχώς σηκώνεται για λίγο κάθε μέρα που κάνει φυσικοθεραπεία. Κάνει μερικά βήματα και κάνει και στο κρεβάτι τις ασκήσεις που πρέπει. Πάει πολύ καλά» λέει με χαρά ο ίδιος, έχοντας αναθαρρήσει και εκείνος βλέποντας τον καλό του φίλο, μετά από τόσες περιπέτειες με νοσοκομεία και σοβαρά προβλήματα υγείας του Σπύρου Φωκά, να προσπαθεί και πάλι να σταθεί στα πόδια του.

Η μεγάλη επιθυμία του Φωκά

Ο Θοδωρής Σεργιάδης και ο Σπύρος Φωκάς γνωρίζονται εδώ και πολλές δεκαετίες. Όπως αποκάλυψε ο κ. Σεργιάδης στο gossip-tv έκαναν παρέα από τότε που ακόμα πιτσιρίκια έκαναν όνειρα για το μέλλον. Ζούσαν στην Καστέλα και ανήκαν στην ίδια καλλιτεχνική παρέα, τα περισσότερα μέλη της οποίας ασχολήθηκαν με τον καλλιτεχνικό χώρο, ανάμεσά τους ο Σπύρος Φωκάς. Ήταν λογικό λοιπόν, ο αγαπημένος ηθοποιός να εκφράσει μια μεγάλη επιθυμία του στον καλό του φίλο. Όπως μας εκμυστηρεύεται ο Θοδωρής Σεργιάδης ο οποίος μένει μόλις 10 χιλιόμετρα από το σπίτι του Σπύρου Φωκά:

«Ο Σπυράκος μου είπε προχθές «Πότε θα πάμε Ρώμη. Την ξέρει απ’ έξω από τότε που μεσουρανούσε στην Cinecita. Tου λέω λοιπόν ‘εσύ κανονίζεις’. Προσπάθησε να περπατήσεις, να σε φορτώσουμε στο αεροπλάνο και να πάμε».

Τα προβλήματα και η βοήθεια

Όπως περιγράφει ο Θοδωρής Σεργιάδης, με μία σύνταξη των 600 ευρώ που παίρνει ο Σπύρος Φωκάς, είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει μαζί με τη γυναίκα του Λίλιαν να επιβιώσουν. Τα φάρμακά του μόνο κοστίζουν τον μήνα 200 με 220 ευρώ ενώ το μικρό σπίτι εκείνης στην περιοχή το οποίο το χειμώνα είναι πολύ κρύο καθώς διαθέτει παλιά παράθυρα και πόρτες, "μπάζει" από παντού. «Μέσα στο κρύο που μπάζει από παντού αυτό το σπίτι, να είναι ο άνθρωπος; Υπάρχει μεγάλη δυσκολία. Έρχεται μία γυναίκα για δύο ώρες για να τον φροντίσει για να βγει η Λίλιαν και να πάει φαρμακείο και να ψωνίσει. Παίρνει μόνο 600 ευρώ και τα φάρμακά του κάνουν 200 με 220 ευρώ. Κάναμε διακανονισμό στην ΔΕΗ, 127 ευρώ το μήνα για να μη του ξανακόψουν το ρεύμα. Η κατάσταση είναι "κατάψυξη" εκεί μέσα... Βρίσκομαι συνεχώς εκεί. Βάλαμε στο σπίτι αλουμίνια παράθυρα καλής ποιότητας για να μην μπαίνει το κρύο. Έχουμε παραγγείλει και πόρτα ασφαλείας και προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν οι αρμόδιοι φορείς που ήθελαν να βοηθήσουν τον Σπύρο».

Τον Σπύρο Φωκά έσπευσαν να βοηθήσουν στο πρόσφατο παρελθόν και απλοί άνθρωποι, θαυμαστές του που τον ενίσχυσαν οικονομικά όπως αποκαλύπτει ο Θοδωρής Σεργιάδης: «Πρόσφατα καταφέραμε να μαζέψουμε 8.700 ευρώ από ανθρώπους που ήθελαν να τον βοηθήσουν. Ήταν ένας φανατικός θαυμαστής του Σπύρου στη Λάρισα που κατέθεσε ένα αρκετά υψηλό ποσό για να βοηθήσει. Και όλα αυτά τα χρήματα ευτυχώς πήγαν σε διάφορα χρέη. Μέχρι και σήμερα πληρώνεται η γυναίκα που έρχεται για δύο ώρες την ημέρα για να μπορεί να φεύγει η Λίλιαν για να κάνει όλες τις δουλειές που χρειάζονται. Αν δεν ήταν η Λίλιαν, ο Σπύρος θα είχε φύγει προ πολλού».

Η γυναίκα που του πήρε τα πάντα

Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, ο Σπύρος Φωκάς είχε εξηγήσει τον λόγο που είχε φτάσει σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση. Όπως είχε πει: «Είχα τέσσερις γυναίκες στη ζωή μου και τις παντρεύτηκα όλες. Α και μια γκόμενα. Πέντε σύνολο. Η τρίτη σύζυγός μού έβαλε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Μάλιστα λέει ότι έφυγε ο Φωκάς και δεν μας έδωσε φράγκο. Τα είχε πάρει όλα. Μισό εκατομμύριο δολάρια. Για εμένα είναι πολλά, για τον Λάτση μπορεί να μην είναι τίποτα. Ευχαριστώ τη γυναίκα μου που έχει ένα σπίτι και μένουμε εδώ. Δεν μετάνιωσα που δεν έκανα παιδιά. Σε έναν κόσμο που δεν εγκρίνω, δεν έχω το δικαίωμα να κάνω παιδιά χωρίς να τα ρωτήσω», είχε πει ο Σπύρος Φωκάς τότε.

Κάτι που επιβεβαιώνει και ο Θοδωρής Σεργιάδης καθώς αποκαλύπτει: «Έχω πάει 4 φορές στο σπίτι του στο Λος Άντζελες και ντρεπόμουν να πατήσω. Τέτοια χλιδή. Χάθηκε όμως και αυτό και 580.000 δολάρια. Τα πήρε όλα η Αμερικάνα σύζυγός του. Και στον λογαριασμό του την είχε βάλει και το σπίτι τής είχε γράψει. Είναι πολύ δοτικός ο Σπύρος και γι' αυτό είναι τώρα σε αυτή την κατάσταση».

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved