Δέσποινα Μοίρου: «Το γέλιο είναι η καλύτερη θεραπεία»
Showbiz

Δέσποινα Μοίρου: «Το γέλιο είναι η καλύτερη θεραπεία»

Η Δέσποινα Μοίρου που συνεργάζεται με τους Pink Floyd, μίλησε για τη διαδρομή της στο Χόλιγουντ, τον Ολυμπιακό και την αστρονομία.

Η διαδρομή Σουφλί, Αθήνα, Νέα Υόρκη, Χόλιγουντ και ανάποδα δεν είναι ιδιαιτέρως συνηθισμένη. Οταν όμως θέλεις κάτι πολύ φαίνεται ότι δεν υπάρχουν εμπόδια. Η ιστορία μας ξεκινάει κάποια χρόνια πίσω όταν η Δέσποινα Μοίρου είχε αποφασίσει να δώσει Πανελλήνιες για να γίνει γιατρός. Για ένα μόριο δεν πέρασε. Αλλά δεν το έβαλε κάτω.

Μπορεί να αποφάσισε ότι η Ιατρική δεν τη συγκινούσε πλέον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησε να θέτει στόχους. Συναντήθηκε με τον Γιάννη Μπέζο, πήρε μέρος στην τηλεοπτική σειρά «Ακρως Οικογενειακών», ακολούθησαν και άλλα σίριαλ και χωρίς καλά-καλά να το καταλάβει έγινε ηθοποιός. Αργότερα, πήρε την απόφαση να πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς καν να γνωρίζει αγγλικά, για να-σπουδάσει υποκριτική. Το 'πε και το 'κανε. Παράλληλα ασχολείται με τη stand up comedy. Εμφανίζεται σε κλαμπ, τραβάει την προσοχή, μετακομίζει στο Λος Αντζελες, εμφανίζεται σε ταινίες, παράλληλα σπουδάζει αστρονομία - το μεγάλο της πάθος -, αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά, υπογράφει συμβόλαιο με τους Pind Floyd", εγκαινίασε την πρόσφατη έκθεση τους στο Λονδίνο και ανοίγει τις συναυλίες, παίρνει βραβεία, έχει λάβει την αμερικανική υπηκοότητα και όσο έμενε στην Αθήνα ήταν παρούσα στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, στο «Καραϊσκάκης», με εισιτήριο διαρκείας. Μάλιστα, έχει γράψει άρθρο στο προσωπικό της σάιτ με τίτλο: Why I Love & Respect LOMANA LUA LUA football player . Πρόκειται για παλαιότερο ποδοσφαιριστή της ερυθρόλευκης ομάδας. Εχει κάνει μαθήματα masteclass με τον Αλ Πατσίνο, έχει συμπληρώσει την πρώτη δεκάδα ταινιών στις οποίες έχει εμφανισθεί, ενώ μετρά περισσότερα από 43 βραβεία για το επαγγελματικό και φιλανθρωπικό της έργο. Μότο της το «LAUGH IS THE BEST THERAPY IT’S FREE!».

Τα παραπάνω είναι μόνο μέρος όσων έχει καταφέρει η Δέσποινα Μοίρου. Αλλωστε, όπως φάνηκε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», δεν σταματάει να θέτει στόχους και να τους πραγματοποιεί. Είτε αφορούν το θέατρο και τον κινηματογράφο είτε την αστρονομία. Μετά τη συνεργασία της με τον Βρετανό sir Ridley Scott στην ταινία «Life in a day», όπου υποδύθηκε τον Ελτον Τζον, σειρά είχε ο David Cronenberg που την επέλεξε για την καινούργια του ταινία με τίτλο «Crimes of the future». Η πρόταση για το κάστινγκ ήρθε στα μέσα Ιουλίου όταν η ηθοποιός βρισκόταν στις Κάννες για την προβολή της ταινίας «So Long Marianne» όπου υποδύθηκε τη Σοφία Λόρεν. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και λίγο πριν φύγει για το κόκκινο χαλί έβαλε τη φαντασία της να δουλέψει και αυτοσχεδίασε. «Πήρα το μαχαίρι από το πρωινό, το γέμισα κραγιόν και κοιτάζοντας στον καθρέφτη έκανα ότι χαρακώνω τα μαγουλά μου ενώ είπα με απάθεια "Με λένε Δέσποινα Μοίρου και είμαι ηθοποιός". Του έστειλα το εκκεντρικό βίντεο και πήρα τον ρόλο».

Αυθόρμητη, ειλικρινής και με γκατς όπως και οι οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως σημειώνει η ίδια. «Αυτό που νομίζω ότι μου δίνει ενέργεια ιδιαιτέρως σε αυτές τις δύσκολες εποχές είναι αυτό που έχουμε και :μείς οι οπαδοί της ομάδας. Είναι αυτή η τρέλα και αυτός ο φανατισμός που μας διακρίνει ως οπαδούς. Αυτό έχω στη ζωή μου και στη δουλειά μου. Την τρέλα και την επίθεση. Οπως και η ομάδα μας. Από την άλλη, δεν μπορώ την γκρίνια και την μπίχλα. Θέλω το γέλιο και να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων της ζωής. Για αυτό έχω πει και στους μάνατζερ μου ότι θέλω να εμφανίζομαι σε θετικούς ρόλους». Ολίγον ιδιόρρυθμη μεν, αλλά παράλληλα και με πειθαρχία. «Οταν είσαι στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν δουλεύεις εκεί είναι σαν να είσαι στο ΝΒΑ. Ακολούθησα και ακολουθώ έναν πειθαρχημένο τρόπο ζωής. Δεν πίνω, δεν καπνίζω και δεν γλεντάω έως το ξημέρωμα. Δεν σου κρύβω ότι κάποια στιγμή έπαθα υπερκόπωση και αναγκάστηκα να σταματήσω». Κι εκεί όμως δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Σπούδασε αστρονομία, πήρε το πτυχίο της και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «είναι σαν να μπήκα και εγώ σε μια μαύρη τρύπα».

Εχει επίσης υποτροφία από το πανεπιστήμιο State University να συνεχίσει τις σπουδές της με θέμα την εξωγήινη νοημοσύνη και τη ζωή στον Αρη. Η Δέσποινα Μοίρόυ στην ερώτηση τι σημαίνει σταρ απαντά: «Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά το μυαλό μου πάει στην αστρονομία. Οπως ο ήλιος είναι αστέρι και οι ηθοποιοί θα πρέπει να μεταδίδουν το φως. Φαντάσου όλοι οι ηθοποιοί να ήταν ήλιοι και να έστελναν φωτεινά μηνύματα στον κόσμο», είπε στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved