Ευγενία Ξυγκόρου: Ποια είναι η Χρυσαυγή που συγκλόνισε με την ερμηνεία της στην Αγάπη Παράνομη
Showbiz

Ευγενία Ξυγκόρου: Ποια είναι η Χρυσαυγή που συγκλόνισε με την ερμηνεία της στην Αγάπη Παράνομη

Αγάπη Παράνομη: Συγκλόνισε το τηλεοπτικό κοινό η Ευγενία Ξυγκόρου, ως «Χρυσαυγή» στη σειρά της ΕΡΤ. Στο πλευρό της Καριοφυλλιάς Καραμπέτη και του Νίκου Ψαρρά η νεαρή ηθοποιός ξεδίπλωσε το ταλέντο της και έκανε άπαντες να την αποθεώνουν για την απίστευτη ερμηνεία της.

Μάθε ποια είναι – Η ηλικία, οι σπουδές και η καριέρα

Η Ευγενία Ξυγκόρου είναι 25 ετών κι έχει γεννηθεί στην Αθηνά

Η σχέση της με τα social media της βγήκε σε καλό αφού χάρη σε αυτά, και ενώ βρισκόταν στο τέταρτο έτος στο τμήμα θεατρικών σπουδών, βρήκε δουλειά σε μία από τις πιο φιλόδοξες σειρές του ΑΝΤΙ. «Μου έστειλαν μήνυμα στο facebook που ανέφερε ότι θα ήθελαν να με δούνε από κοντά για μια σειρά. Πήγα, πέρασα δοκιμαστικό και ξεκίνησα» είχε πει η Δανάη της «Επιστροφής», η οποία για τις ανάγκες του ρόλου άλλαξε χρώμα μαλλιών για να ταιριάζει πιο πολύ στην ηρωίδα: «Η Δανάη είναι πολύ δυναμική, αν και κρύβει μια παιδικότητα. Από τη στιγμή που μπαίνει ο Μάνος στη ζωή της έρχονται τα πάνω κάτω», έχει πει

Ο πρώτος ρόλος

Ο ρόλος της τηλεοπτικής Δανάης στην Επιστροφή ήταν η πρώτη της δουλειά στο χώρο.

«Από την παραγωγή μου έστειλαν μήνυμα για να επικοινωνήσω μαζί τους. Όταν μιλήσαμε δώσαμε ραντεβού, πήγα στην οντισιόν που ήταν και η πρώτη μου, αφού δεν είχα περάσει ποτέ από κάστινγκ. Στο πρώτο ραντεβού ήμουν πολύ χαλαρή, δεν είχα αγχωθεί, στη δεύτερη οντισιόν αγχώθηκα. Οι σκηνοθέτες που ήταν στο κάστινγκ με έκαναν να νιώσω όμως πολύ άνετα. Έπειτα από λίγες ημέρες με ειδοποίησαν ότι πήρα τον ρόλο της Δανάης», έχει πει η ίδια

Η αλλαγή στα μαλλιά της χάρη της τέχνης

«Τα φυσικά μαλλιά είναι σγουρά και δεν με αναγνωρίζουν στον δρόμο. Όταν είμαι με το ίσιο θα μου πουν γεια, είναι πολύ ευγενικοί. Στα μαλλιά μου άλλαξα και στυλ και χρώμα για τις ανάγκες του ρόλου».

H πρώτη ερωτική σκηνή και η αντίδραση των γονιών της

«Η πρώτη ερωτική σκηνή ήταν πολύ light, ένιωθα πολύ άβολα και αμήχανα. Δεν ήταν ευχάριστη εμπειρία. Αργότερα στις σκηνές που είχα με τον Βασίλη Μίχα, με τον οποίο γνωριζόμασταν περισσότερο και είχα και τις περισσότερες σκηνές, δεν ήταν τίποτα. Γυρίζαμε και κάναμε πλάκα. Η μητέρα μου δεν σχολίαζε, ο μπαμπάς έλεγε «δεν βλέπω». Και κάθε φορά στη συνέχεια έλεγε «άντε πάλι». Πλέον κάνει χιούμορ με τις ρομαντικές σκηνές».

Η επιστροφή στην τηλεόραση μέσα από τον ρόλο της Χρυσαυγής στην Αγάπη Παράνομη

Αποτελεί το συνώνυμο του «κάλλους», καθώς τη χαρακτηρίζει τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική ομορφιά. Είναι η πολύφερνη νύφη του χωριού, η μεγαλύτερη κόρη του πιο πλούσιου κτηματία της περιοχής, του Σπύρου Ασπρέα, κι έχει ακόμα έναν αδελφό -έναν χρόνο μικρότερό της- και μια αδελφή -δέκα ετών. Καθώς η ζωή, από τη στιγμή που γεννήθηκε, την έχει προικίσει με προνόμια, τη διακρίνουν η αθωότητα και η άγνοια κινδύνου, στοιχεία που αποτελούν έναν ακόμα πόλο έλξης για τον μελλοντικό βιαστή της, δηλαδή τον πεθερό της.

Από σεβασμό, αλλά και από προσωπική επιλογή, πειθαρχεί στην απόφαση του πατέρα της να την παντρέψει με τον Γιώργη Θεριανό, τον γιο του Στάθη και της Διαμάντως.

Ως νύφη στέκεται στο πλευρό της Διαμάντως, την οποία αγαπάει αληθινά και, όταν αντιλαμβάνεται το ανίερο πάθoς του πεθερού της για κείνη, επιστρατεύει τη γυναικεία φρονιμάδα της και συμμαχεί μαζί της για να αντιμετωπίσουν από κοινού το κακό. Σ’ αυτή τη φάση της πλοκής φαίνεται να μοιάζει πολύ με την πεθερά της.

Η αποθέωση στο twitter

Το Twitter αποθέωσε την σειρά, σχολιάζοντας τις ερμηνείες των ηθοποιών, αλλά και τις πιο δυνατές στιγμές του επεισοδίου, που πραγματικά ήταν "γροθιά στο στομάχι". Από την στιγμή που η Χρυσαυγή επιστρέφει στο σπίτι των πεθερικών της και αρχίζει να "κρύβει την ομορφιά της" για να γλυτώσει από τον Θεριανό, η στιγμή του βιασμού της, αλλά και το συγκλονιστικό τέλος με τον θάνατο της ίδιας και του μωρού της, έκαναν τους χρήστες να "λυγίσουν"

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Σαν Θεός (2017), Το σπίτι των επιθυμιών (2020).

Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές Η επιστροφή (2018), Αγάπη Παράνομη (2021).

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved