Δημήτρης Λιγνάδης: Στο εδώλιο σήμερα ο σκηνοθέτης για τέσσερις βιασμούς
Showbiz

Δημήτρης Λιγνάδης: Στο εδώλιο σήμερα ο σκηνοθέτης για τέσσερις βιασμούς

Η ώρα της κρίσης για τον Δημήτρη Λιγνάδη έφτασε καθώς σήμερα, 11 Φεβρουαρίου καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.

Δώδεκα μήνες μετά την προφυλάκιση του ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους νεαρούς άνδρες που τον καταγγέλλουν ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά. Μάλιστα, οι τρεις αναφέρουν πως υπέστηκαν βιασμούς ενώ ήταν ανήλικοι.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι κατηγορείται για βιασμό σε βάρος ενός 25χρονου άνδρα το 2010, ενός ακόμη άνδρα το 2015 στην Επίδαυρο, για το βιασμό ενός 24χρονου σήμερα άνδρα το 2015, αλλά και τον βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2018.

Η δίκη του σκηνοθέτη είναι η πρώτη στο πλαίσιο του κινήματος #metοo στον καλλιτεχνικό χώρο με την επόμενη να ξεκινά σε περίπου ένα μήνα με κεντρικό πρόσωπο τον, επίσης, προφυλακισμένο Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο Αλέξης Κούγιας έχει αποκαλύψει πως η υπόθεση δεν θα εκδικαστεί σήμερα. Ωστόσο ο ηθοποιός και σκηνοθέτης επιθυμεί να καθίσει στο «εδώλιο», όμως ο ποινικολόγος ζήτησε να αναβληθεί η δίκη. Δεν θεωρείται βέβαιο ότι η ακροαματική διαδικασία θα προχωρήσει σήμερα κανονικά καθώς ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει διακοπή της δίκης για ένα μήνα, λόγω φόρτου εργασίας.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Αλέξης Κούγιας είπε χθες, 10 Φεβρουαρίου: «Δε θα εκδικαστεί. Έχει προσδιοριστεί για να εκκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή το πρωί. Όμως, εγώ, αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολλά τα δικαστήρια που αντιμετωπίζω τα οποία είναι της τρέχουσας καθημερινότητας. Είμαι ο μοναδικός δικηγόρος του κυρίου Λιγνάδη και ο κύριος Λιγνάδης θέλει μόνο εμένα να τον υπερασπιστώ, δε μπορεί να με αντικαταστήσει κανένας συνάδελφός μου γιατί ο κύριος Λιγνάδης δεν το επιθυμεί».

Και συμπλήρωσε:«Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη δεν έχει προβλήματα ούτε παραγραφών, ούτε συμπληρώσεως του 18μήνου γιατί έχει παραταθεί το 18μηνο πριν από λίγες ημέρες και είναι μόλις 12 μήνες κρατούμενος και λιγότερο από 12 μήνες. Πλημμελήματα που επαρκούν δεν υπάρχουν. Θα θέσω υπόψιν του δικαστηρίου τα κολλήματα και το δικαστήριο θα αποφασίσει τελικώς τι θα γίνει αν δεν διακοπεί η δίκη ή αν θα αναβληθεί σε μία σύντομη δικάσιμο. Ο κύριος Λιγνάδης επιθυμεί διακαώς να γίνει η δίκη, κάτι που επιθυμώ κι εγώ διακαώς».

Τέλος ανέφερε ότι:«Έχει από την πρώτη στιγμή την πεποίθηση ότι στη δικαιοσύνη θα αποδειχθεί η αθωότητά του και θα μείνει ελεύθερος».

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved