Το gossip-tv στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δίκη του Λιγνάδη (photos+videos)
INTIME
Showbiz

Το gossip-tv στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δίκη του Λιγνάδη (photos+videos)

Δίκη Λιγνάδη: Η πρώτη ακροαματική διαδικασία για τον Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς είχε οριστεί για σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Παρ' όλο που ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας προ ημερών είχε αποκαλύψει ότι επρόκειτο να ζητήσει την διακοπή της δίκης για έναν μήνα, πριν καν αυτή ξεκινήσει, σήμερα, ο γνωστός ποινικολόγος βρισκόταν από νωρίς στα δικαστήρια για να υπερασπιστεί τον εντολέα του ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης εμφανίστηκε στο Δικαστήριο λίγο μετά τις 9 συνοδευόμενος φυσικά από άντρες της Αστυνομίας. Φορούσε χειροπέδες και δεν χαμήλωσε το βλέμμα, όμως δεν είπε ούτε λέξη στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το δικαστήριο.

Έχουν περάσει δώδεκα μήνες από την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη και όλοι περίμεναν τη στιγμή που ο κατηγορούμενος θα βρισκόταν πρόσωπο με πρόσωπο με τους νεαρούς άνδρες που τον καταγγέλλουν ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά. Μάλιστα, οι τρεις αναφέρουν πως υπέστηκαν βιασμούς ενώ ήταν ανήλικοι.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται για βιασμό σε βάρος ενός 25χρονου άνδρα το 2010, ενός ακόμη άνδρα το 2015 στην Επίδαυρο, για το βιασμό ενός 24χρονου σήμερα άνδρα το 2015, αλλά και τον βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2018.

Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες έφτασαν από νωρίς σήμερα στο δικαστήριο και πέρασαν την είσοδο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να είναι παρόντες στη μεγάλη δίκη.

Η δίκη του σκηνοθέτη είναι η πρώτη στο πλαίσιο του κινήματος #metοo στον καλλιτεχνικό χώρο με την επόμενη να ξεκινά σε περίπου ένα μήνα με κεντρικό πρόσωπο τον, επίσης, προφυλακισμένο Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο Αλέξης Κούγιας έχει αποκαλύψει πως η υπόθεση δεν θα εκδικαστεί σήμερα. Ωστόσο ο ηθοποιός και σκηνοθέτης επιθυμεί να καθίσει στο «εδώλιο», όμως ο ποινικολόγος ζήτησε να αναβληθεί η δίκη. Δεν θεωρείται βέβαιο ότι η ακροαματική διαδικασία θα προχωρήσει σήμερα κανονικά καθώς ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει διακοπή της δίκης για ένα μήνα, λόγω φόρτου εργασίας.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Αλέξης Κούγιας είπε χθες, 10 Φεβρουαρίου: «Δε θα εκδικαστεί. Έχει προσδιοριστεί για να εκκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή το πρωί. Όμως, εγώ, αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολλά τα δικαστήρια που αντιμετωπίζω τα οποία είναι της τρέχουσας καθημερινότητας. Είμαι ο μοναδικός δικηγόρος του κυρίου Λιγνάδη και ο κύριος Λιγνάδης θέλει μόνο εμένα να τον υπερασπιστώ, δε μπορεί να με αντικαταστήσει κανένας συνάδελφός μου γιατί ο κύριος Λιγνάδης δεν το επιθυμεί».

Και συμπλήρωσε: «Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη δεν έχει προβλήματα ούτε παραγραφών, ούτε συμπληρώσεως του 18μήνου γιατί έχει παραταθεί το 18μηνο πριν από λίγες ημέρες και είναι μόλις 12 μήνες κρατούμενος και λιγότερο από 12 μήνες. Πλημμελήματα που επαρκούν δεν υπάρχουν. Θα θέσω υπόψιν του δικαστηρίου τα κολλήματα και το δικαστήριο θα αποφασίσει τελικώς τι θα γίνει αν δεν διακοπεί η δίκη ή αν θα αναβληθεί σε μία σύντομη δικάσιμο. Ο κύριος Λιγνάδης επιθυμεί διακαώς να γίνει η δίκη, κάτι που επιθυμώ κι εγώ διακαώς».

Τέλος ανέφερε ότι: «Έχει από την πρώτη στιγμή την πεποίθηση ότι στη δικαιοσύνη θα αποδειχθεί η αθωότητά του και θα μείνει ελεύθερος».

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved