Θάνος Μπίρκος στο gossip-tv: H φιλία με τον Κοψιδά, ο ρόλος του Τόλη και το spoiler για τον Σασμό!
Showbiz

Θάνος Μπίρκος στο gossip-tv: H φιλία με τον Κοψιδά, ο ρόλος του Τόλη και το spoiler για τον Σασμό!

Ο Θάνος Μπίρκος εμφανίστηκε ξαφνικά στον Σασμό και έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη ο πιο κοντινός άνθρωπος του Αστέρη, ο οποίος πριν είχε τη μητέρα του αλλά και τον αδελφό του Μαθιό στο άμεσο περιβάλλον του. 

Ο ηθοποιός υποδύεται έναν ισοβίτη, τον Τόλη ο οποίος αρχικά συστήνεται στον Αστέρη, όταν τον καλωσορίζει στο κελί, ως λογιστής. Μάλιστα, λέει στον Αστέρη ότι κρατούσε τα βιβλία ανθρώπων της εστίασης στο Ηράκλειο της Κρήτης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι βρίσκεται πίσω από της φυλακής τα σίδερα λόγω οικονομικής απάτης.

Τόλης ο... λογιστής!
Ο Θάνος Μπίρκος υποδύεται στον Σασμό έναν ισοβίτη, ο οποίος όπως αποκάλυψε ο Καραπάνος, ο φόβος και ο τρόμος μέσα στη φυλακή, έσφαξε τη γυναίκα που αγάπησε. Άλλο είναι και άλλο δείχνει...

Την αλήθεια αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα ο Καραπάνος στον Αστέρη σε μία πριβέ κουβέντα που είχαν οι δύο άντρες. Ο Καραπάνος αποκάλυψε στον μικρό γιο της Καλλιόπης Σταματάκη πως ο Τόλης είναι μέσα επειδή είχε... σφάξει τη γυναίκα που είχε αγαπήσει επειδή τον πρόδωσε. Κάτι που σημαίνει ότι ο πρόσχαρος, εύθυμος και πάντα πολυλογάς Τόλης, δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνεται.

Όμως, είναι ο άνθρωπος που θα γίνει, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά στο gossip-tv ο οποίος θα γίνει ο πιο έμπιστος άνθρωπος του Αστέρη μέσα στη φυλακή. Όπως παραδέχεται ο Θάνος Μπίρκος για τη συνέχεια του ρόλου του, Αστέρης και Τόλης θα έχουν κοινή πορεία μέσα στη φυλακή και ο δήθεν λογιστής θα είναι ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να προστατεύσει όσο μπορεί τον συγκρατούμενό του.

Ποιος είναι όμως ο καλλιτέχνης πίσω από τον Τόλη της φυλακής στον Σασμό; Ο Θάνος Μπίρκος μίλησε στο gossip-tv για τη ζωή του, το μικρόβιο της υποκριτικής που τον κάνει πάντα πολύ δημιουργικό, την ενασχόλησή του με τη μαγειρική που αγαπά αλλά και για σπουδαίους ρόλους και συνεργασίες για τα οποία είναι περήφανος...

Κύριε Μπίρκο, είστε το new entry στον Σασμό. Πώς ζείτε εσείς ως "νέος" όλη αυτή την επιτυχία που γνωρίζει η σειρά;

«Μιλάμε για μία πολύ ωραία δουλειά που έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο, που έχει συγκλονιστικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. Εγώ μπήκα σε κάτι έτοιμο για να κάνω τον ρόλο. Η ιδέα του ρόλου ήταν των σεναριογράφων. Εγώ κλήθηκα να κάνω έναν ρόλο «comic relief» όμως παρ’ όλα αυτά θα υπάρξουν και εκπλήξεις στο μέλλον με τον χαρακτήρα που υποδύομαι».

Μικρόβιο... καλλιτεχνικό!
«Eίχα από μικρός το μικρόβιο. Από το χωριό, στη Λεπενού Αγρινίου. Εκεί θυμάμαι ότι γινόταν στο σχολείο ένα θεατρικό στην Γ’ Γυμνασίου και άνοιξε η πόρτα και λένε, «Θέλουμε τον Μπίρκο να βγει έξω να μας βοηθήσει σε ένα θεατρικό». Εγώ τότε ήμουν πρώτη γυμνασίου. Από τότε μου μπήκε το μικρόβιο και μετά όταν ήρθαμε Αθήνα άρχισα να το επεξεργάζομαι στο κεφάλι μου και να ψάχνω θεατρικές ομάδες και να ανακαλύψω την τέχνη αυτή» αποκαλύπτει στο gossip-tv ο Θάνος Μπίρκος.

Ο Τόλης είναι τελικά ή δεν είναι ένας λογιστής γιατί έτσι μας έχει παρουσιαστεί…

«Είναι λογιστής, στην εστίαση κυρίως, ‘μαγείρευε’ τα βιβλία αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να κρατήσει τα βιβλία ενός θιάσου όπου εκεί του μπήκε το μικρόβιο του θεάτρου όπως αναφέρθηκε. Εκεί πήγε να κάνει "κομπαρσιλίκι" και έκανε επιτυχία και όλοι στον δρόμο του μιλούσαν γι' αυτό. Ήταν μία σκηνή όπου έπρεπε να κάνει τον σκύλο. Κι ο Αστέρης ανέφερε ότι μιλούσαν για αυτό στο καφενείο».

Ο Τόλης εκνευρίζει όμως μερικές φορές τον Αστέρη…

«Είναι υπερκινητικός και πολυλογάς. Αλλά είναι αυτός που θα συμβουλέψει τον Αστέρη και θα προσπαθήσει να τον προστατεύσει. Θα προσπαθήσει να τον κάνει να νιώσει καλύτερα σε μία τόσο δύσκολη συνθήκη. Θα συμβούν διάφορα πράγματα στη φυλακή. Θα γίνει ένας μικρός χαμός. Θα δείτε. Και ο Τόλης θα είναι αυτός που θα συμβουλεύει τον Αστέρη, τουλάχιστον σε όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής. Θα παίξει κομβικό ρόλο στη ζωή του Αστέρη, για όσο καιρό τουλάχιστον θα είναι εκεί, στη φυλακή. Ο ρόλος του Τόλη πάντως θα έχει διάρκεια. Με τον δικό του τρόπο θα προσπαθήσει να ελαφρύνει την κατάσταση».

Θα συμβούν διάφορα πράγματα στη φυλακή. Θα γίνει ένας μικρός χαμός. Θα δείτε. Και ο Τόλης θα είναι αυτός που θα συμβουλεύει τον Αστέρη, τουλάχιστον σε όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής.

Ο Τόλης πώς κατάφερε να επιβιώσει σε ένα τόσο δύσκολο και σκληρό περιβάλλον;

«Θα δείτε άμεσα στα επεισόδια. Θα δούμε πολύ άμεσα πώς επιβιώνει ο Τόλης μέσα στη φυλακή. Είναι ισοβίτης. Είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει τη διαδικασία που περνάει μέσα του ο Αστέρης. Γνωρίζει πολύ καλά. Προσπαθεί να τον γλιτώσει από κακοτοπιές μέσα σε ένα τόσο σκληρό περιβάλλον».

Θα καταφέρει ο Τόλης να γίνει ο καλύτερος φίλος του Αστέρη;

«Θα γίνει ο καλύτερός του φίλος, μοιράζονται το ίδιο κελί».

Έχετε παίξει σε σπουδαίες θεατρικές παραγωγές. Όπως πρόσφατα τον Σιρανό Ντε Μπερζεράκ με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Ρινόκερο, μία παράσταση στην οποία είχε συζητηθεί…

«Η συνεργασία μου με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ήταν μοναδική. Από τον Βασίλη πήρα υπέροχα μαθήματα δίπλα του. Στη δουλειά του καλλιτέχνη, μαθητεύεις σε κάθε δουλειά και σε προσωπικό και σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Και από τον Βασίλη πήρα πολλά πράγματα. Είναι τόσο γενναιόδωρος… Αισθάνομαι ευλογημένος που έπαιξα μαζί του. Ήταν η πρώτη μου συνεργασία στο θέατρο με τον Κακλέα η παράσταση «Σιρανό Ντε Μπερζεράκ» και είμαι πολύ ευτυχισμένος που το έζησα.

Είχα περάσει από οντισιόν για τον ρόλο και με επέλεξε ο Γιάννης Κακλέας. Και στην αρχή δεν πίστευα ότι θα επιλεχθώ. Ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί και οι πρόβες ήταν κάτι μαγικό. Και με τον Βασίλη και με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και χαίρομαι που έπεσα σε τέτοιο κλίμα, να δημιουργείς δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους».

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

«Eίχα από μικρός το μικρόβιο. Από το χωριό, στη Λεπενού Αγρινίου. Εκεί θυμάμαι ότι γινόταν στο σχολείο ένα θεατρικό στην Γ’ Γυμνασίου και άνοιξε η πόρτα και λένε, «Θέλουμε τον Μπίρκο να βγει έξω να μας βοηθήσει σε ένα θεατρικό». Εγώ τότε ήμουν πρώτη γυμνασίου. Από τότε μου μπήκε το μικρόβιο και μετά όταν ήρθαμε Αθήνα άρχισα να το επεξεργάζομαι στο κεφάλι μου και να ψάχνω θεατρικές ομάδες και να ανακαλύψω την τέχνη αυτή. Και ύστερα πήγα σε δραματική σχολή. Βιοπορίζομαι από αυτό, δεν το κάνω για χόμπι. Επειδή έχω σπουδάσει και Διοίκηση Eπιχειρήσεων στα ΤΕΙ Πάτρας, εκεί για λίγο ασχολήθηκα με τη μαγειρική για ένα διάστημα. Μέχρι να μάθω τις συνταγές, να τις τρώω και να παίρνω κιλά (σ.σ. γέλια). Ασχολήθηκα δύο – τρία χρόνια με τη μαγειρική αλλά το μικρόβιο της υποκριτικής ήταν καλά ριζωμένο και επέστρεψα Αθήνα και συνέχισα πάνω σε αυτό, και τις σπουδές μου και ως δουλειά μου. Θέλω να δίνω όλη τη σοβαρότητα που χρειάζεται σε αυτό».

Η συνεργασία με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο
«Η συνεργασία μου με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ήταν μοναδική. Από τον Βασίλη πήρα υπέροχα μαθήματα δίπλα του. Στη δουλειά του καλλιτέχνη, μαθητεύεις σε κάθε δουλειά και σε προσωπικό και σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Και από τον Βασίλη πήρα πολλά πράγματα. Είναι τόσο γενναιόδωρος… Αισθάνομαι ευλογημένος που έπαιξα μαζί του».

Η πρόταση για τον Σασμό πώς ήρθε;

«Έπαιζα στην παράσταση του Ρινόκερου όπου ήρθε να τη δει η casting director της σειράς, η Μιράντα Ρωνσταντή η οποία μετά από λίγες μέρες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε έναν ρόλο που πίστευε ότι θα μου ταιριάζει. Πήγα, έκανα δοκιμαστικό, γνωρίστηκα με τον σκηνοθέτη, τον κύριο Κωστόπουλο και μετά είχα μία εβδομάδα αναμονή. Περίμενα μετά το τηλέφωνο να χτυπήσει και τελικά χτύπησε».

Εσείς πώς αντιλαμβάνεστε τον ρόλο σας; Είναι μία πρόκληση για εσάς;

«Χαίρομαι πάρα πολύ που ο ρόλος δεν είναι μονοδιάστατος. Είναι ένας ρόλος με πολλές παραμέτρους και πλευρές. Και το αντιμετωπίζω και εγώ κάπως έτσι. Έκανα κάποια έρευνα στο πώς μπορεί να είναι ένας τέτοιος χαρακτήρας στη φυλακή. Έψαξα διάφορες μορφές να βρω για να τις μελετήσω και να δω πώς λειτουργούν μέσα στη φυλακή γιατί εγώ δεν έχω εμπειρία και έπρεπε κάπως να αγγιστρωθώ από κάπου. Έπρεπε να δω πώς λειτουργούν τέτοιοι χαρακτήρες και πώς μπορούν να επιβιώνουν».

Έχετε φίλους από τον χώρο της υποκριτικής;

«Ναι, βέβαια, έχω. Όπως τον Γιώργο Κοψιδά. Είμαστε φίλοι από τότε που παίζαμε μαζί στην Επίδαυρο στην παράσταση Αχαρνής, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Ήταν μία υπέροχη συνεργασία μέχρι που ήρθε ο «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» που είχαμε και ίδιο καμαρίνι και γίναμε κολλητοί. Είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός. Συζητάμε πολύ και κάναμε πρόβα και μαζί για τον Σασμό πριν πάω για τα πρώτα γυρίσματα. Γι’ αυτό άλλωστε είναι οι φίλοι».

Πιστεύετε ότι μετά τον Σασμό θα αυξηθούν οι δουλειές που θα σας προτείνουν;

«Δεν έχω κάτι ανακοινώσιμο, αυτή τη στιγμή ως ηθοποιός είμαι αφοσιωμένος στον Σασμό. Έχω σκέψεις για το καλοκαίρι και για τον χειμώνα έχω μία πολύ καλή πρόταση… Θα δούμε…»

Τι σας κάνει να χαμογελάτε;

«Απλά πράγματα με κάνουν να χαμογελώ. Δεν είμαι δύσκολος. Μπορεί να είναι ένας καφές με φίλους, μέχρι ένα ζευγάρι να περνάει ερωτευμένο μπροστά μου. Μου αρέσει πολύ να βλέπω ανθρώπους αγαπημένους, να γελάνε. Επίσης, αγαπώ πολύ τη δουλειά μου. Εκείνο που με στενοχωρεί πολύ είναι η βία. Είναι κάτι που με ταράζει στον πυρήνα μου ως άνθρωπο».

Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τα προσωπικά σας…

«Είμαι στη φάση που δίνω προτεραιότητα στη δουλειά μου.

Υπήρξαν δύσκολες στιγμές που τυχόν πέρασε από το μυαλό σας να εγκαταλείψετε το επάγγελμα του ηθοποιού λόγω ίσως οικονομικών;

«Όχι, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Είμαι ερωτευμένος με την τέχνη μου. Με βοηθάει να εκφράζω συναισθήματα και αυτό μου γαληνεύει την ψυχή».

Τι είναι λοιπόν για εσάς η υποκριτική;

Είναι τα πάντα. Νιώθω περήφανος για ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα και δεν έχω μετανιώσει για απολύτως τίποτα από ό,τι έχω κάνει σε ό,τι αφορά τις δουλειές μου. Προσπαθώ να κάνω πράγματα που να μου δίνουν χαρά. Κάνω αυτό που αγαπάω και είμαι ταγμένος, με όλες τις θυσίες που εμπεριέχει όλο αυτό».

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved