Ο Όρκος: Λουκία Μιχαλοπούλου: Ποια είναι η ηθοποιός που τιμήθηκε με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»;
Showbiz

Ο Όρκος: Λουκία Μιχαλοπούλου: Ποια είναι η ηθοποιός που τιμήθηκε με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»;

Ο Όρκος: Μετά τον ρόλο της στη σειρά «Λόγω Τιμής», η Λούκια Μιχαλοπούλου επέστρεψε μέσα από τη νέα και ήδη επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ «Ο Όρκος». Και μπορεί η ηθοποιός να έχει κάνει επιλεγμένες δουλειές στη μικρή οθόνη όμως παρά τα 39 της χρόνια έχει διαγράψει μια εξαιρετική πορεία στο χώρο.

Η ίδια εξάλλου έχει μιλήσει για την επιλογή της να μην κάνει συχνά τηλεόραση.

«Εχω πει "όχι" σε προτάσεις ενώ εκτιμώ την τηλεόραση γιατί δεν έχω συνηθίσει τους γρήγορους ρυθμούς της. Δεν με απασχόλησαν ποτέ η δημοσιότητα ή τα πολλά χρήματα της τηλεόρασης. Ζω από αυτή τη δουλειά, τα έχω ανάγκη τα χρήματα, αλλά δεν με ενδιέφερε να γίνω διάσημη. Η διάρκεια ήταν ανέκαθεν ο στόχος μου. Να με θυμούνται και να είμαι διαχρονική. Η δημοσιότητα έρχεται και φεύγει. Νιώθω τυχερή κι ευχαριστημένη από τις επιλογές μου. Δεν νιώθω μειονεκτικά επειδή δεν με ξέρει ο κόσμος από ένα σίριαλ. Αν και του χρόνου θα παίξω στο "Λόγω Τιμής". Αγαπώ και θαυμάζω τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου, γνωριστήκαμε όταν έκανε μετάφραση στον "Φεγγίτη". Νιώθω μια ασφάλεια που δουλεύω στο θέατρο κάθε σεζόν. Δεν είναι αυτονόητο. Δεν είχα ποτέ το άγχος να βρω ρόλο και θίασο. Η μαμά μου τρομάζει ακόμη», έχει πει.

Η καριέρα

Έχει παίξει στα έργα “Αντιγόνη” του Σοφοκλή και “Τρωάδες” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, “Μάκβεθ” του William Shakespeare σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, “Ολεάννα” του David Mamet,”Κολεξιόν” του Harold Pinter σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, “Ο Θεός της σφαγής” της Yasmina Reza σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, “Προς Δαμασκόν” του August Strindberg σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, “Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα” του Joël Pommerat σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, “Φεγγίτης” του David Hare σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, “Πόλη” της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Στον κινηματογράφο στις ταινίες μεγάλου μήκους “Valse sentimentale” της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, “Ώρες κοινής ησυχίας” της Κατερίνας Ευαγγελάκου, “Ταξίδι στη Μυτιλήνη” του Λάκη Παπαστάθη, “Sacrilege” της Μάρσας Μακρή, “Live Better” του Βασίλη Κεχαγιά.

Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με τον Πάνο Κοκκινόπουλο στις σειρές “Δέκατη Εντολή” και “Ο 3ος Νόμος”, και στις “Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα” σε σκηνοθεσία Ελισσάβετ Χρονοπούλου.
Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για τις ερμηνείες της στα έργα “Τόκος” και «Η κυρία από τη θάλασσα”, και με το Κρατικό Βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία “Valse sentimentale”.

Το βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Στη Λουκία Μιχαλοπούλου απονεμήθηκε το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη" 2011, για την ερμηνεία της στο ρόλο της Χίλντε στο έργο του Ερρίκου Ίψεν "Η Κυρία από τη Θάλασσα" σε σκηνοθεσία Έρικ Στούμπε, που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο, αλλά και στο ρόλο της Τέσσα, στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη "Τόκος", σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, που παίχτηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2010 από τη Νέα Σκηνή

O ρόλος στον Όρκο

Χλόη Τερζάκη (Λουκία Μιχαλοπούλου)

Κοινωνική λειτουργός. Επιστήθια φίλη της Ηρώς από το σχολείο και συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Παύλο και στον Άγγελο. Το δύσκολο παρελθόν της την έφερε κοντά με την Ηρώ, η οποία τη βοήθησε. Βρήκε στη φιλία της την οικογένεια που της έλειπε. Ο θάνατος της Ηρώς τη βύθισε στο σκοτάδι. Η επιστροφή του Άγγελου και οι υποψίες του σχετικά το μοιραίο τροχαίο θα την κινητοποιήσουν και θα την κάνουν να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια της. Η οικειοθελής συμμετοχή της στο πρόγραμμα του Παύλου όχι μόνο θα περιπλέξει την ζωή της και τη σχέση της με τον Μιχάλη, αλλά θα την κάνει να δει ξεκάθαρα τις δικές της προτεραιότητες.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved