Ραγίζει καρδιές το μήνυμα του Κοκλώνη: «Αυτούς τους ξεριζωμένους ανθρώπους πώς θα τους υποδεχτούμε;»
Showbiz

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα του Κοκλώνη: «Αυτούς τους ξεριζωμένους ανθρώπους πώς θα τους υποδεχτούμε;»

Mε κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε όλοι τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία τα τελευταία 24ωρα. 

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν αναγνωρισιμότητα στη χώρα μας, ο ένας μετά τον άλλον κάνουν αναρτήσεις που "μιλούν" κατευθείαν στις καρδιές όλων μας. Ανάμεσά τους και αυτή του Νίκου Κοκλώνη ο οποίος με μία ανάρτησή του τοποθετείται για το κύμα προσφύγων που ξεκίνησε ήδη μετά και τον θάνατο άμαχου πληθυσμού.

Συγκεκριμένα ανάρτησε ένα βίντεο με μία μάνα και τον γιο της που δεν πιστεύουν αυτό που τους συμβαίνει, με τον πιτσιρικά να δηλώνει... ατρόμητος. Διαβάστε παρακάτω το μήνυμά του κάτω από το βίντεο:

«Ο σκληρός απολογισμός του πολέμου στην Ουκρανία ξεκίνησε να μετρά θύματα από την πρώτη στιγμή, αλλά πάντα ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον πόνο πιο έντονα όσο πιο «κοντά» τον νιώθει. Σήμερα δυο Έλληνες νεκροί, άλλοι έξι τραυματισμένοι -ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Χιλιάδες Ουκρανοί που μέχρι προχθές είχαν τα σπίτια, τις δουλειές, τους φίλους και μία στρωμένη, χαρούμενη ζωή σήμερα είναι ήδη πρόσφυγες. Τα πάντα άλλαξαν για αυτούς σε ένα βράδυ. Σε λίγες ώρες. Κάποιοι ήδη κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα με την Πολωνία ή τη Μολδαβία.

Και η λίστα αυτών που χάνονται και αυτών που χάνουν αγαπημένους συνεχώς μεγαλώνει… Ναι. θαυμάζουμε τον ατρόμητο ηλικιωμένο που τη «λέει» στους Ρώσους, μας συγκινεί η τραυματισμένη μικρούλα που υψώνει το τόσο δα ανάστημά της στον Πούτιν, ο πιτσιρικάς που με τη μανούλα του που παραδέχεται στα αγγλικά πως φοβάται έτσι κι έτσι. H μάνα του που ομολογεί πως δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που τους συμβαίνει και δεν θέλει να δείχνει φοβισμένη στο παιδί της…. πόσο σκληρά αληθινό αυτό το βίντεο.

Και αναρωτιέμαι αυτούς τους χιλιάδες απελπισμένους ξεριζωμένους ανθρώπους που θα αναζητήσουν σε μία άλλη χώρα περίθαλψη, ασφάλεια και πιο μετά δουλειά και αποδοχή πώς θα τους υποδεχτεί η υπόλοιπη Ευρώπη; Εμείς πώς θα τους υποδεχτούμε; Αν και είμαι σίγουρος πως ο Έλληνας την προσφυγιά τη σέβεται. Την έχει ζήσει στο πετσί του. Στη θέση των προσφύγων της Ουκρανίας θα μπορούμε να είναι ο καθένας από εμάς. Γιατί ο πόλεμος δεν κάνει διακρίσεις» έγραψε ο Νίκος Κοκλώνης.
Δείτε παρακάτω το βίντεο με την Ουκρανή μητέρα και τον γιο της και όσα είπαν:

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved