Αννα Μενενάκου: «Έχω επιλέξει ποιους από τους συγγενείς μου θέλω στη ζωή μου και ποιους όχι»
Showbiz

Αννα Μενενάκου: «Έχω επιλέξει ποιους από τους συγγενείς μου θέλω στη ζωή μου και ποιους όχι»

Η ταλαντούχα ηθοποιός Αννα Μενενάκου, φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά «Ασε μας, ρε μαμά».

Η ίδια σε συνέντευξή της μίλησε για τη φράση-κλειδί του τίτλου και για την οικογένεια.

«Άσε μας, ρε μαμά». Μια φράση κοινή αλλά σημαίνουσα... Πέρα από τη σειρά του Αlpha, όπου πρωταγωνιστείς, τι λέει για εσένα;

Είναι μια φράση που, νομίζω, δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν την έχει πει. Αναλογιζόμενη, όμως, ότι η μάνα είναι η ρίζα μας, ότι το να είσαι μητέρα σημαίνει να μαθαίνεις τις δυνάμεις που δεν ήξερες ότι έχεις και να αντιμετωπίζεις τους φόβους που δεν ήξερες ότι υπήρχαν και, από την άλλη, αν σκεφτεί κανείς ότι η μάνα είναι σαν τράπεζα στην οποία καταθέτουμε όλους μας τους πόνους και τις ανησυχίες, τότε νομίζω ότι η φράση «άσε μας, ρε μαμά» δεν σημαίνει άσε με ήσυχη, αλλά «μην ανησυχείς, ξέρω πλέον. Εκανες καλή δουλειά».

Επιστροφή στην τηλεόραση, λοιπόν, με μια οικογενειακή κωμωδία. Θεωρείς ότι πουλάει αυτό το είδος;

Αν προσέξετε, όλες οι κωμωδίες βασίζονται σε δραματικά ή και τραγικά γεγονότα. Στη δίκη μας σειρά, για παράδειγμα, βλέπουμε μια οικογένεια που βιώνει μια οικονομική κρίση πρωτόγνωρη για τους πρωταγωνιστές της και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο καθένας από εμάς βιώνει ένα προσωπικό δράμα. Οι καλές κωμικές σειρές είναι πάντα αγαπητές από τον κόσμο, γιατί δείχνουν με ιδιαίτερο τρόπο ότι μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες καταστάσεις με χιούμορ και θετική διάθεση. Οτι μπορούμε να χαμογελάμε απέναντι στον πόνο μας, ώστε να μπορούμε όχι μόνο να τον αντέξουμε, αλλά και να τον ξεπεράσουμε.

Η Τζοβάνα Δημοπούλου-Ταβουλαρέα, που υποδύεσαι στη σειρά, δεν μπορεί να ανεχθεί ότι όχι μόνο δεν αναλαμβάνει την εταιρεία, αλλά και ότι η πεθερά της επιστρέφει και την παραγκωνίζει. Πώς αντιδράς στο στόρι;

Η Τζοβάνα για έμενα είναι ένας πολύ ανθρώπινος και θετικός χαρακτήρας. Κυνηγά όσα νομίζει ότι θέλει και, μόλις τα κατακτά, τα αντιμετωπίζει σαν να μην τα ήθελε ποτέ, οπότε επιστρέφει και πάλι στην αρχική της αναζήτηση. Για να εγκαταλείψει κάτι πρέπει πρώτα να το κερδίσει, για να δει ότι δεν το θέλει. Νομίζω ότι είναι ένας χαρακτήρας που προσπαθεί να κρύψει την ανάγκη της για τρυφερότητα, φορώντας μια μάσκα που την καθιστά σκληρή και απρόσιτη. Αυτό το κάνει περισσότερο από φόβο μήπως δεν αγαπηθεί, παρά από ανάγκη να μην την πλησιάσουν. Ισως είναι ο τρόπος της να βρει τους ιδανικούς ανθρώπους στη ζωή της. Οποιος αντέξει το κακό της πρόσωπο, αξίζει να γευτεί και το καλό.

Μιλώντας για οικογένεια, έχεις ζήσει αυτή την τρέλα του ελληνικού σογιού, που και να θέλεις να αποφύγεις κάποιον δεν μπορείς, επειδή είναι συγγενής;

Νομίζω ότι αυτό ως φαινόμενο δεν είναι πια τόσο έντονο όσο στο παρελθόν. Εγώ προσωπικά έχω κάνει τις επιλογές μου σε αυτόν τον τομέα, δηλαδή ποιους από τους συγγενείς μου θέλω στη ζωή μου και ποιους όχι. Δεδομένου ότι τους συγγενείς τους βρίσκεις, δεν τους επιλέγεις, μπορείς να επιλέξεις με ποιους θέλεις να διατηρήσεις σχέσεις και με ποιους όχι.

Πώς θα χαρακτήριζες τη μέση ελληνική οικογένεια;

Εχει τα θετικά και τα αρνητικά της... Οπως όλα στη ζωή. Οταν όμως, μια οικογένεια συνδέεται με αξίες που υπερβαίνουν τον δεσμό του αίματος, έχει μόνο θετικά. Τα όποια αρνητικά εμφανίζονται στους κόλπους της είναι απλώς ένα crash test στα θεμέλια της, που στο τέλος της ημέρας τη δυναμώνει.

Πηγή:Real Life

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved