Μπουράκ Χακί: «Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που μιλούν με "ίσως"»
Showbiz

Μπουράκ Χακί: «Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που μιλούν με "ίσως"»

Τον Μπουράκ Χακί τον γνωρίσαμε από το «Κισμέτ». Τώρα τον απολαμβάνουμε ως Χαλίλ στην κινηματογραφική υπερπαραγωγή «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Σύντομα όμως θα τον δούμε και σε μία ελληνική σειρά, για χάρη της οποία βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα.

Ο Μπουράκ Χακί είναι εδώ. Και θα παραμείνει στην Αθήνα για τους επόμενους καθώς συμπρωταγωνιστεί σειρά, για την οποία όμως οι λεπτομέρειες κρατούνται επτασφράγιστο μυστικό. Πώς νιώθει εδώ; «Ανετα, οικεία, όμορφα, σαν Έλληνας. Έτσι όπως ένιωθα από την πρώτη στιγμή που ήρθα, πριν από πολλά χρόνια στην Ελλάδα, που είναι πια κάτι σαν δεύτερο σπίτι μου», τόνισε.

Νιώθει, μάλιστα, τόσο καλά που για... χάρη μας απέρριψε μια δελεαστική πρόταση από τη Μεγάλη Βρετανία, απ' όπου τον κάλεσαν να παίξει ένα ρόλο. Επέλεξε την ελληνική, που του φάνηκε πιο ενδιαφέρουσα και, όπως είπαμε, πολύ οικεία. Έτσι, ο Μπουράκ Χακί για τους επόμενους μήνες θα τριγυρνά ανάμεσα μας και μόνο στα ρεπό του θα πετάγεται ως την Κωνσταντινούπολη για να βλέπει το γιο του. Προς το παρόν πάντως, τα γυρίσματα της ελληνικής σειράς είναι αρκετά απαιτητικά και... καταναλώνουν όλη του την ενέργεια. Για να... φορτίσει, δεν του αρκεί μόνο να ξεκουράζεται. Του αρέσει να τρώει μύδια αχνιστά και να συναντά παλιούς και νέους φίλους. Ένας από αυτούς; Ο Λεωνίδας Κακούρης, με τον οποίο γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Σμύρνη μου, αγαπημένη». Έκτοτε, έχουν στενές οικογενειακές σχέσεις... Όσο για τη Μιμή Ντενίση που μετέφερε το έργο της από το θέατρο στο σινεμά; Γνωρίζονται από παλιά και κάθε φορά που εκείνος έρχεται στην Ελλάδα, πάντα μιλούν.

- Πείτε μας για τη Μιμή Ντενίση...

«Είναι ένας πολύ ωραίος και ξεχωριστός άνθρωπος. Ανοιχτόμυαλη, πειθαρχημένη και αποφασιστική. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που μιλούν με "ίσως". Η Μιμή δεν ανήκει σε αυτούς. Αντιθέτως, ξέρει πάντα τι πρέπει να κάνει. Έχουμε κάνει μεγάλο "ταξίδι" μαζί και είμαι πολύ τυχερός που δούλεψα μαζί της. Η ιστορία μας αρχίζει το 2016- 2017, όταν μου είχε εμπιστευτεί τα σχέδια της να μεταφέρει τη "Σμύρνη..." στον κινηματογράφο. Τελικά, χρόνια μετά, το καλοκαίρι που μας πέρασε, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η ταινία ολοκληρώθηκε και τη βλέπουμε πλέον στο σινεμά».

- Ο ρόλος σας εκεί;

«Υποδύομαι τον... εαυτό μου, έναν Τούρκο, δηλαδή... Παίζω τον Χαλίλ, που μαζί με τον πατέρα μου, Οσμάν, δουλεύω για μια ελληνική οικογένεια στη Σμύρνη. Είμαι υπηρέτης, σοφέρ και βοηθός γενικότερα σε ό,τι χρειάζεται. Έχω μεγαλώσει με αυτή την οικογένεια, αλλά όταν η Ελλάδα μπαίνει στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, αρχίζουν στη χώρα τα προβλήματα. Έτσι, αναγκάζομαι να καταταχθώ στο στρατό του Κεμάλ, ενώ παράλληλα γιος της οικογένειας κατατάσσεται στον ελληνικό στρατό. Εξακολουθούμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, αλλά η μοίρα και η ιστορία επιφυλάσσουν τα δικά τους σχέδια. Οι ζωές όλων αλλάζουν για πάντα».

- Από το θέατρο στο σινεμά και τώρα υπάρχει η προοπτική ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς.

«Ναι, το έχω ακούσει και χαίρομαι πολύ. Έτσι κι αλλιώς, εμείς δουλέψαμε γι' αυτή την προοπτική εξαρχής. Έχουμε γυρίσει έξτρα ώρες που μπορούν άνετα να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη επική τηλεοπτική σειρά. Θα χαρώ πολύ όταν μάθω τα σχετικά νέα, γιατί όλοι δουλέψαμε με μεγάλη αφοσίωση και αγάπη».

Και τώρα βρίσκεστε εδώ για τα γυρίσματα ελληνικής σειράς Πώς νιώθετε;

«Άνετα, όπως πάντα. Επισκέπτομαι την Ελλάδα συνεχώς πάνω από 10 χρόνια κι έχω αποκτήσει αρκετούς καλούς φίλους, οι οποίοι μάλιστα έρχονται κι αυτοί στην Κωνσταντινούπολη. Ένας από τους φίλους που έχω κάνει τελευταία είναι ο Λεωνίδα Κακούρης. Τον βλέπω και στις "Άγριες μέλισσες". Δεν τα καταλαβαίνω όλα όσα λέγονται, αλλά μπορώ να καταλάβω πως είναι ο… κακός της υπόθεσης και πως αυτή είναι μια πολύ καλή σειρά», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved