Γιούλικα Σκαφιδά: Έχω υποστεί λεκτική βία σε πρόβες πάνω από μία φορά στο θέατρο και στην τηλεόραση
Showbiz

Γιούλικα Σκαφιδά: Έχω υποστεί λεκτική βία σε πρόβες πάνω από μία φορά στο θέατρο και στην τηλεόραση

Το όνομά της Γιούλικα Σκαφίδα είναι συνυφασμένο με ωραίες συνεργασίες και δοτικούς ρόλους στο θέατρο, την τηλεόραση και το σινεμά

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για για όσα της έχει διδάξει η μικρή οθόνη, αν πιστεύει στις ταμπέλες θεατρικός ή τηλεοπτικός ηθοποιός και αν έχει κακοποιητική ή λεκτική βία.

Πώς συνδυάζεται η αναμέτρησή σας με το θέατρο και με το σινεμά;

Ιδανικά θα ήθελα να κάνω ένα πράγμα κάθε φορά, αλλά για βιοποριστικούς λόγους αυτό δεν γίνεται. Για μένα, σημαντικό είναι να είμαι ο ρόλος και να χρησιμοποιώ πάντα σαν βάση τον εαυτό μου. Σε κάθε είδος. Και πάντα έχω στα αυτιά μου τα λόγια του δασκάλου μου και πρώτου σκηνοθέτη, Κώστα Κουτσομύτη, ο οποίος έλεγε ότι το ζητούμενο σε κάθε δουλειά είναι η αλήθεια. Οπότε προσπαθώ να βγάζω την αλήθεια μου σε όποιο μέσο βρίσκομαι κι έτσι πορεύομαι.

Η τηλεόραση τι σας έχει διδάξει;

Την αγαπώ πολύ, ξεκίνησα από την τηλεόραση, με αξιόλογους συνεργάτες. Αυτό που μου έχει μάθει είναι να την σέβομαι, να μην την υποτιμώ, κι έχω σταματήσει πλέον να λέω ότι κάνω τηλεόραση με κινηματογραφικούς όρους. Η τηλεόραση είναι τηλεόραση και το σινεμά, σινεμά.

Σε ποιο μέσο βρίσκεται περισσότερο τη Γιούλικα;

Πριν χρόνια θα έλεγα το σινεμά, αλλά με τον καιρό αλλάζω και εξελίσσομαι. Αλλά δεν έχει να κάνει το μέσο, αλλά η δουλειά και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι κάθε φορά.

Πιστεύετε στις ταμπέλες θεατρικός ή τηλεοπτικός ηθοποιός;

Νομίζω ότι με την κρίση που περνάμε τα τελευταία χρόνια, η οποία έφερε τους θεατρικούς ηθοποιούς στην τηλεόραση, απέδειξε ότι δεν υπάρχουν πια ταμπέλες. Ένας ηθοποιός, όταν είναι καλός, είναι καλός παντού.

Η υποκριτική έχει λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά στη ζωή σας;

Ναι φυσικά. Αν και δεν είναι αυτό το ζητούμενο, γιατί δεν είναι ένα χόμπι που βγάζουμε τον καημό μας, αλλά είναι δουλειά. Μου έχει τύχει να έχω κάποιες μέρες ένα κόμπο στον λαιμό και να έχω παράσταση που χρειάζεται η εκτόνωσή μου και με βοηθάει αυτό. Τα δάκρυα, δεν είναι πάντα η δύσκολη επιλογή στο θέατρο.

Σας έχει τύχει να αποχωρήσετε από δουλειά, λόγω κακής συμπεριφοράς συναδέλφου;

Όχι. Είχα την τύχη και τη χαρά να μην έχω τέτοια θέματα. Αν είχα μικροθέματα ήταν διαχειρίσιμα. Είχα την πολυτέλεια να διαλέγω τις δουλειές μου, γιατί είχα πάντα την οικονομική στήριξη των γονιών μου.

Κακοποιητική ή λεκτική βία έχετε υποστεί;

Έχω υποστεί λεκτική βία σε πρόβες πάνω από μία φορά και στο θέατρο και στην τηλεόραση. Αλλά όταν είσαι νέος δεν κάνεις τολμηρά πράγματα, όπως το να φύγεις και το βλέπεις σαν πρόκληση και ότι πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Μην πουν ότι δεν άντεξε. Μπαίνεις σε λογική να ανέχεσαι. Αλλά μετέπειτα βίωσα πολλές και ωραίες συνεργασίες.

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved