Αλέξανδρος Βάρθης για Σκοτεινή Θάλασσα: «Ο Γιάννης προστατεύει τον Ηρακλή»
Showbiz

Αλέξανδρος Βάρθης για Σκοτεινή Θάλασσα: «Ο Γιάννης προστατεύει τον Ηρακλή»

Ο Αλέξανδρος Βάρθης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε για την δημιουργική περίοδο που διανύει, αλλά και για την σειρά "Σκοτεινή Θάλασσα", στην οποία και πρωταγωνιστεί. 

Είναι ένας από τους πολύ αγαπημένους ηθοποιούς του θεάτρου και της τηλεόρασης και ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι μέσα από την δουλειά του και την υποκριτική, μπορεί και εκφράζεται ελεύθερα.

Ο Αλέξανδρος Βάρθης, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «MYTV» μίλησε για όλους και για όλα. Αρχικά, ο ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο του Γιάννη, που κατέχει στην δραματική σειρά του MEGA «Σκοτεινή Θάλασσα», δίνοντας το μεγαλύτερο spoiler για την σχέση του με τον Ηρακλή Δελλή. Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για τον διαχωρισμό του θεάτρου και της τηλεόρασης, αλλά και ότι πλέον όλο αυτό δείχνει να μην υπάρχει, μιας και στην τηλεόραση γίνονται πολύ εξαιρετικά πράγματα.

Πως κυλάει μέχρι στιγμής η καλλιτεχνική περίοδος σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;

Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε μία πολύ ενεργή φάση, καθώς μέχρι τη στιγμή που μιλάμε έχω μετρήσει μία σειρά και τρεις παραστάσεις, Και ακόμη η χρονιά δεν έχει τελειώσει. (Γελάει.)

Τη φετινή σεζόν βρίσκεσαι στη δραματική αειρά του ΜΕGΑ «Σκοτεινή θάλασσα». Ποια στοιχεία σου κέντρισαν το ενδιαφέρον;

Το πρώτο στοιχείο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το πολύ καλογραμμένο σενάριο που πήραμε στα χέρια μας και έπειτα το καστ. Όταν έμαθα τα ονόματα των συναδέλφων που συζητούσαν για να κλείσουν, μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και χάρηκα που θα συνεργαζόμουν μαζί τους. Αυτοί οι δύο λόγοι, λοιπόν, με έκαναν να θέλω να είμαι σε αυτή τη δουλειά.

Τα τελευταία χρόνιο στις σειρές συμμετέχετε ηθοποιοί που κάνετε περισσότερο θέατρο. Πιστεύεις ότι έχει σταματήσει ο διαχωρισμός τηλεοπτικών - θεατρικών ηθοποιών που υπήρχε;

Έχει σταματήσει ο διαχωρισμός που υπήρχε έντονα στο παρελθόν ίσως λόγω ανάγκης για δουλειά. Νομίζω ότι αρκετοί ηθοποιοί, που παλαιότερα δεν ήθελαν να δουλέψουν στην τηλεόραση, δεν το έκαναν γιατί δεν υπήρχαν αρκετά καλές -ποιοτικά- δουλειές. Πλέον, όμως, αυτό έχει αλλάξει. Παραδείγματος χάρη, η «Σκοτεινή θάλασσα» έχει υψηλά στάνταρ για ελληνική σειρά στη σκηνοθεσία, στη φωτογραφία, σε διάφορα τεχνικά ζητήματα, καθώς και στις υποκριτικές των ηθοποιών. Επομένως, δεν νομίζω ότι υπάρχει ηθοποιός που θα του γινόταν πρόταση για αυτή τη σειρά και θα αρνιόταν.

Τι σε γοητεύει στον ρόλο του Γιάννη, τον οποίο υποδύεσαι;

Πρόκειται για έναν διαφορετικό ρόλο και κάτι που, σίγουρα, δεν έχω κάνει ξανά. Επιπλέον, ευτυχώς, απέναντι μου, στον ρόλο του Ηρακλή έχω τον Μιχάλη Συριόπουλο, με τον οποίο έχω συνεργαστεί στο παρελθόν, γνωριζόμαστε και έχουμε μια οικειότητα. Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος που φαντάζει χαμηλών τόνων, αλλά τελικά δεν είναι. Υπάρχει από κάτω ένα ποτάμι που κυλάει...

Παρόλο που ο Γιάννης και ο Ηρακλής, πέρα από επαγγελματική, έχουν ερωτική σχέση;

Αυτό που θέλαμε με τον Μιχάλη Συριόπουλο και τους υπόλοιπους συντελεστές ήταν να παρουσιάσουμε τη σχέση των δύο αντρών σαν μία οποιαδήποτε άλλη, παράνομη, σχέση δύο ανθρώπων. Να βγει με έναν τρυφερό τρόπο η σχέση τους και με έναν οξύ στους τσακωμούς.

Στα τελευταία επεισόδια, λοιπόν, οι δύο άντρες έχουν μία σειρά συγκρούσεων. Τι συμβαίνει;

Ο Γιάννης και ο Ηρακλής συγκρούονται γιατί σε αυτή τη σχέση εμπλέκονται τα επαγγελματικά συμφέρονται και, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν είναι καλό. Νομίζω, από την αρχή, η συγκεκριμένη σχέση ήταν έτσι. Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης είναι επαγγελματίας και θέλει το καλό των γύρω του. Δεν κοιτάει αποκλειστικά το συμφέρον του ή μόνο αυτή καθαυτή τη δουλειά του. Επίσης, δεν θέλει ο Ηρακλής να είναι μπλεγμένος σε δουλειές που δεν πρέπει και προσπαθεί να τον προστατέψει.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved