Γιώργος Αρμένης: «Με τον Άγιο Παϊσιο ζήσαμε στα ίδια χωριά»
Showbiz

Γιώργος Αρμένης: «Με τον Άγιο Παϊσιο ζήσαμε στα ίδια χωριά»

Ο Γιώργος Αρμένης σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για όλους και για όλα.

Ο 78χρονος σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός έκανε φέτος την επανεμφάνιση του στην τηλεόραση, για να υποδυθεί με στωικότητα τον Γέροντα Κύριλλο, ο οποίος καθοδήγησε τον Άγιο Παΐσιο στα πρώτα του βήματα στο μοναχισμό.

Ο Γιώργος Αρμένης μας μιλά για την εμπειρία της παραμονής του στο Άγιο Όρος αλλά και για το που έγιναν τα γυρίσματα.


Πως νιώθετε έχοντας πάρει μέρος σε μια σειρά που αγαπά τόσο πολύ ο κόσμος, όπως ο «Άγιος Παϊσιος»;

Πολύ μεγάλη χαρά και ευλογία. Τον Γέροντα Κύριλλο ήταν να τον αποδυθεί άλλος συνάδελφος, αλλά αρρώστησε, κι έτσι αυτός ο σημαντικός ρόλος ήρθε στα χέρια μου μετά από πρόταση του σεναριογράφου Γιώργου Τσιάκκα και του σκηνοθέτη Ιταμού Τσάμη. Τα γυρίσματα στο Άγιο Όρος με γέμισαν γαλήνη και ηρεμία. Πριν από τις σκηνές μου με τον Προκόπη Αγαθοκλέους, είχα την ευκαιρία να κουβεντιάσω με μοναχούς από το Περιβόλι της Παναγίας, οι οποίοι μου μίλησαν για την ταπεινότητα του Αγίου Παϊσίου. Ο Γέροντας Κύριλλος είναι ένας πνευματικός άνθρωπος που με λίγα λόγια λέει στον Αρσένιο ότι η καλογερική είναι βαριά, πως για να γίνει κάποιος μοναχός, θέλει πολλά εφόδια, τα οποία αρχίζει να του απαριθμεί. Σκοπός του είναι να τον αποτρέψει από την ασκητική ζωή για να γυρίσει πίσω στην Κόνιτσα, όπου τον έχουν ανάγκη οι γονείς του. Αλλά δεν έκαμψε τη θέληση του νεαρού να αφιερωθεί στην Παναγία.

Τα γυρίσματα πού έγιναν;

Μέσα στον Άγιο Όρος, όπου η Μονή Βατοπεδίου και ο Ηγούμενος Εφραίμ μας
βοήθησαν πολύ για την πραγματοποίηση τους. Δεν είχα επισκεφθεί μέχρι τότε τον
Άγιο Όρος και μου άρεσε πολύ το ότι ξυπνούσαμε όλοι το βράδυ για την προσευχή
μας, ότι τρώγαμε μαζί με τους καλόγερους, πηγαίναμε στις Μονές σε προσκυνήματα,
στις διακονίες των μοναχών στα χωράφια, στην κουζίνα, όπου συμμετείχαμε στις ψαλμωδίες τους. Με συγκίνησε η παραμονή εκεί. Αυτό που έχει γίνει με τη σειρά είναι σπουδαίο και για την τηλεόραση, αλλά και για την κοινωνία μας.

Τι γνωρίζατε πριν για τον Άγιο Παΐσιο;

Ήξερα για αυτόν, αλλά δεν είχα διαβάσει για το βίο του, τον γνώρισα στην ουσία μέσα από τη σειρά. Η καταγωγή μου είναι από την Ήπειρο και αυτός μεγάλωσε στην Ήπειρο, στην Κόνιτσα. Με έναν τρόπο μου φανερώθηκε. Ζήσαμε στα ίδια χωριά, στα ίδια βουνά, στα ίδια ποτάμια, στις ίδιες εκκλησιές. Η σειρά αυτή μου δημιούργησε έναν πλούτο συναισθημάτων και είμαι πολύ σίγουρος για αυτό που σας λέω. Κάθε σκηνή, κάθε γύρισμα ήταν και διαφορετικό συναίσθημα.

Πηγή: 7μέρες tv

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved