Ευθαλία Παπακώστα: «'Ετσι με βοήθησε η Καρολίνα Πελενδρίτου για τον ρόλο της Κλαίρης στον "Σασμό"»
Showbiz

Ευθαλία Παπακώστα: «'Ετσι με βοήθησε η Καρολίνα Πελενδρίτου για τον ρόλο της Κλαίρης στον "Σασμό"»

Η Ευθαλία Παπακώστα παραχώρησε συνέντευξη καιυπήρξε άκρως αποκαλυπτική σχετικά με τον ρόλο της Κλαίρης στον Σασμό, αλλά και το πόσο πολύ την βοήθησε η επαφή της με την παραολυμπιονίκη, Καρολίνα Πελενδρίτου.

Κατέχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην τηλεοπτική σειρά "Σασμός", η οποία, από την πρώτη κιόλας ημέρα της προβολής της, έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, που την παρακολουθεί, χωρίς να χάνει επεισόδιο.

Πλάσμα ταλαντούχο και με καλλιτεχνικές ανησυχίες, ήρθε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, για να βρει τη χαμένη ευτυχία και να ανοίξει τα φτερά της, όπως εκείνη θέλει. Η Ευθαλία Παπακώστα είναι ένα κορίτσι, που αξίζει να γνωρίσουμε και φέτος μας φίνει τη καλύτερη ευκαιρία, μέσα από τον ρόλο της Κλαίρης στην τηλεοπτική σειρά του ALPHA "Σασμός".


Η Ευθαλία Παπακώστα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό "Τύπος TV", μιλώντας για τον απαιτητικό ρόλο της Κλαίρης, τις δυσκολίες που η ίδια αντιμετώπισε στην αρχή, αλλά και για το πως, εν τέλει, κατάφερε να τις ξεπεράσει.

Ισχύει ότι σου είχαν προταθεί κι άλλοι ρόλοι, αλλά εσύ επέλεξες εκείνον της Κλαίρης;

Ναι, αλήθεια είναι, αλλά νιώθω πως η Κλαίρη σαν ρόλος βγάζει το περισσότερο νόημα για μένα. Έχει έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό σεναριακά και μου δίνει συγκεκριμένο καμβά με τον οποίο μπορώ να δουλέψω. Είναι εύκολο στην τηλεόραση απλά να ασχοληθείς. προσθέτοντας φυσικότητα και να μην εκπροσωπείς πραγματικά κάποιον χαρακτήρα.

Ποια στοιχεία της ηρωίδας σε «γοήτευσαν»-«κέρδισαν» περισσότερο;

Με ενδιαφέρει ο ρεαλισμός με τον οποίο έχει προσεγγιστεί το .θέμα της τυφλότητας. Και αυτό δεν το λέω εγώ έτσι από μόνη μου, γιατί φυσικά δεν μπορώ να το κρίνω, αλλά πέρασα τις σκηνές από την Καρολίνα Πελενδρίτου.

Ενώ μαγείρευε, της διάβαζα σκηνές, ακόμα και φράσεις, για τις οποίες είχα δεύτερες σκέψεις για το αν είναι σωστές και μου έδωσε το οκ. Μετά, με τη σύμφωνη γνώμη του σκηνοθέτη, άλλαξα μερικά πράγματα για να τα φέρω πιο κοντά στην Καρολίνα και κάπως έδεσε όλο αυτό.

Πώς σε βοήθησε η επαφή με την παραολυμπιονίκη Καρολίνα Περενδρίτου;

Σε μια ταινία που έκανα πρόσφατα έπαιξα τη Σωτηρίσ Μπέλλου. Ξέροντας ότι καλούμαι να φέρω την αγωνία, τη δύναμη και τους φόβους ενός πραγματικού ανθρώπου στην κάμερα, νιώθω μια ευθύνη που με συγκινεί και το διακύβευμα γίνεται συγκεκριμένο. Έτσι και με τον ρόλο . της Κλαίρης είπα μέσα μου ότι η Καρολίνα είναι η ψυχή του ρόλου. Εγώ απλά καλούμαι, με όση αντίληψη έχω, να μάθω από εκείνην και να μεταφέρω στη σειρά όσα έμαθα.

Για μένα τότε απέκτησε νόημα. Μαζί κάναμε μάθημα για το πώς περπατάμε με το λευκό μπαστούνι και πώς φέρει τον εαυτό της σε ένα οικείο και μη χώρο. Δηλαδή πιο πρακτικά πράγματα αλλά παράλληλα μιλήσαμε και για πιο άσχετα προσωπικά θέματα. Αφουγκράστηκα πράγματα από τον χρόνο που πέρασα μα? της που πιστεύω πως δεν τα κατάλαβα συνειδητά. Απλά περνάς χρόνο με τον άλλον και μαθαίνεις χωρίς να το καταλάβεις.

Πόσο δύσκολο είναι να έχεις να κάνεις με κάμερες, φώτα κι εσύ να υποδύεσαι ένα τυφλό κορίτσι;

Είναι λίγο ριψοκίνδυνο σε περίπτωση που χάσεις τη συγκέντρωση σου. Είναι κάποιες, στιγμές στην αρχή του γυρίσματος που δεν το βρίσκω αμέσως. Πρέπει κάθε φορά να συνδεθώ από την αρχή... Αν Βιαζόμαστε ή προκύψει κάτι άλλο, μπορεί τα στοιχεία της Κλαίρης για λίγο να θολώσουν και να πρέπει να πάρω ανάσα και να ξαναμπώ.

Πως είναι η εμπειρία από τον «Σασμό», από τη μεγαλύτερη τηλεοπτική επιτυχία της χρονιάς;

Δεν έχω ξανακάνει τηλεόραση και δη καθημερινό. Είναι τελείως άλλο σύστημα από ότι έχω συνηθίσει έως τώρα και δουλεύει αρκετά διαφορετικά. Νομίζω ότι εγκλιματίζομαι γρήγορα γενικά και δεν είχα πρόβλημα. Εκτός από την πρώτη μέρα. Η πρώτη μέρα ήταν σοκ. Μου φαινόντουσαν όλα ξένα, δεν μπορούσα να δώσω στον χαρακτήρα το Βάθος που θα ήθελα και όλοι οι φόβοι ξύπνησαν. Μετά κάπως ηρέμησα και το άφησα να πάει όπου είναι να πάει.

Είναι αγχωτικό να συμμετέχεις σε μία σειρά που σαρώνει σε νούμερα τηλεθέασης και αγκαλιάζεται από εκατομμύρια κόσμου;

Δεν με αγχώνει, όχι. Όχι περισσότερο από κάποια άλλη δουλειά που έχω κάνει. Δεν με ενδιαφέρουν τα νούμερα τηλεθέασης αλλά κατά πόσο πιστεύω ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Είτε ένας είτε ένα εκατομμύριο δεν έχει μεγάλη διαφορά στη χαρά ή την απογοήτευση.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved