Τάσος Ιορδανίδης: «Αυτό που ζητάω είναι να σταματήσει ο πόλεμος, να φύγει ο φόβος από τις ζωές μας»
Showbiz

Τάσος Ιορδανίδης: «Αυτό που ζητάω είναι να σταματήσει ο πόλεμος, να φύγει ο φόβος από τις ζωές μας»

Ο Τάσος Ιορδανίδης παραχώρησε συνένευξη, μιλώντας για την χρόνια συνεργασία του στο θέατρο με την σύζυγό του, αλλά και με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην καθημερινότητα.

Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, με λαμπρή πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές στο παρελθόν, αλλά αυτή τη σεζόν κέρδισε τη συμπάθεια και την αγάπη του κοινού με τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Η γη της ελιάς».

Θεατρικά, βρίσκουμε τον Τάσο Ιορδανίδη στο έργο που έγραψε ο ίδιος, με τίτλο «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» και σκηνοθετεί η σύζυγος του και συμπρωταγωνίστρια, Θάλεια Ματίκα, στο θέατρο «Αλφα, Ληναίος- Φωτίου».

Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Secret και υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός σχετικά με την χρόνια συνεργασια του με την Θάλεια Ματίκα, αλλά και για την σκληρή πραγματικότητα, τον πόλεμο στην Ουκρανία και πολλά άλλα.

Όσον αφορά το θεατρικό έργο που ανεβάζει: «Είναι ένα δημιούργημα που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε, αν μη τι άλλο, οικογενειακό. Αυτό το έργο βγήκε σύμφωνα με τις εμπειρίες ζωής και την κοινή μου πορεία με τη σύζυγο μου. Από εμπειρίες ζωής και κατ' επέκταση από την παρατήρηση και από ό,τι αφουγκράζομαι από τους ανθρώπους γύρω μου που έχω σχέση, όπως μια φιλία, συγγενείς κ.λπ.

Από εκεί προέκυψε το θεατρικό μας εγχείρημα και είμαστε πολύ χαρούμενοι με την ανταπόκριση που βρίσκει στο αθηναϊκό κοινό».

Αναφορικά με τη συμμετοχή του στη «Γη της ελιάς», εκφράζει την ικανοποίηση του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που και αυτή η προσπάθεια έχει βρει ανταπόκριση και το κοινό την έχει αγκαλιάσει. Είναι πραγματικά μια συντροφιά, για τους ανθρώπους που είναι συντονισμένοι στους δέκτες τους και περιμένουν να δουν την εξέλιξη της ιστορίας... Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά μου μου λείπουν, όπως μου λείπει και η οικογενειακή εστία, γιατί φεύγω για τα γυρίσματα και λείπω αρκετό καιρό. Από την άλλη, αυτός είναι ο τρόπος της δουλειάς μας και εκείνο που το απαλύνει είναι ότι η δουλειά, πάει καλά και υπάρχει ένα πάρα πολύ ωραίο και συναδελφικό εργασιακό κλίμα».

Έχει αξία να αναφέρουμε ότι το καλλιτεχνικό ζευγάρι Τάσος Ιορδανίδης - Θάλεια Ματίκα επελέγη από ένα άλλο πολύ επιτυχημένο θεατρικό ζευγάρι, τον Στέφανο Ληναίο και την Ελλη Φωτίου, για να αναλάβουν το θέατρο «Αλφα», όπου και ανεβάζουν τις παραστάσεις τους. Σχετικά με αυτό, ο ίδιος είπε:

«Κάποια στιγμή, συγκυριακά ήρθαμε σε επαφή με τον κύριο Στέφανο Ληναίο, που είχε παρακολουθήσει αρκετές παραστάσεις μας. Πολύ ευαίσθητα, πολύ απλόχερα και πολύ. ρεαλιστικά, μας προσέφερε τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούμε και να υψώσουμε έναν καλλιτεχνικό λόγο στο θέατρο τους».

Πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο αυτοί οι δυο άνθρωποι, ως καλλιτεχνικό ζευγάρι, έχουν αφήσει το στίγμα τους πολύ έντονα, πολύ ισχυρά. «Εγώ τότε δεν ήμουν σε πολύ εύκολη οικονομική κατάσταση για να μπορέσω να δραστηριοποιηθώ επιχειρηματικά όσον αφορά το θέατρο, παρότι το έχω κάνει αρκετά χρόνια στο παρελθόν. Παρ' όλα αυτά, ο άνθρωπος μου είπε:

"Εμένα δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό αντάλλαγμα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπείτε ένα καλλιτεχνικό ζευγάρι, το οποίο εκτιμώ πολύ, και να δραστηριοποιηθείτε εδώ πέρα, όπως έκανα εγώ με την Έλλη όλα αυτά τα χρόνια». Τελικά, στις ημέρες μας είναι εύκολο να είναι κάποιος σε ένα καλλιτεχνικό ζευγάρι; «Δεν μπορώ να σας απαντήσω γενικά, αλλά μπορώ να σας πω ειδικά για εμάς ότι δεν είναι δύσκολο.

Από την πρώτη μέρα που ουσιαστικά γνωριστήκαμε δραστηριοποιούμαστε μαζί. Είμαστε και οι δύο καλλιτέχνες από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε μέχρι σήμερα και αυτό για μας αποτελεί ευκολία, γιατί ο ένας εμπιστεύεται τον άλλον, ξέρει ο ένας ότι ο άλλος θέλει μόνο το καλό του. Έχουμε πάνω-κάτω, στο ευρύτερο πλαίσιο, κοινή αισθητική και κοινή αίσθηση γύρω από τα πράγματα, οπότε όλο αυτό μας διευκολύνει».

Τέλος, ο Τάσος Ιορδανίδης σχολιάζει τα όσα συμβαίνουν στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας. «Μακάρι να είμαστε καλά, γιατί η υγεία προέχει πάνω από όλα, και αυτό που θέλω να πω είναι να σταματήσουν επιτέλους οι πόλεμοι. Να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου, δεν ξέρω με ποιον τρόπο, να σταματήσουν οι πόλεμοι. Οι εικόνες αυτές που βλέπουμε, ανθρώπους να φεύγουν και να παρατάνε τα σπίτια τους, είναι τραγικές. Ακόμη και ένας άνθρωπος που έχει τη λιγότερη δυνατή ευαισθησία σίγουρα επηρεάζεται. Αυτή την περίοδο, είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο - τουλάχιστον εγώ έτσι νιώθω.

"Από εκεί και έπειτα, να έχουμε υγεία, γιατί έχουμε περάσει δύσκολα με την πανδημία τον προηγούμενο καιρό. Να φύγει αυτός ο φόβος με τον οποίο ζούμε, με όλη αυτή την κατάσταση της πανδημίας που κυριάρχησε και ακόμα κυριαρχεί - κακά τα ψέματα. Εύχομαι να μπορούμε όλοι να συνεχίσουμε να είμαστε αποδοτικοί και εμείς, οι ηθοποιοί, να βρίσκουμε θέση στην καρδιά του τηλεθεατή».

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved