Παύλος Σταματόπουλος: «Με τη Σίσσυ μπορεί να είμαστε φίλοι, αλλά δεν ταυτιζόμαστε ως άνθρωποι»
Showbiz

Παύλος Σταματόπουλος: «Με τη Σίσσυ μπορεί να είμαστε φίλοι, αλλά δεν ταυτιζόμαστε ως άνθρωποι»

Ο Πάυλος Σταματόπουλος, σε συνέντευξή του, μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση του με την Σίσσυ Χρηστίδου, αλλά και την πορεία του στην δημοσιογραφία. 

Έχει υπηρετήσει την ενημέρωση, μεταπήδησε οτην ψυχαγωγία, καθοδήγησε
πορουσιάστριες έχοντας τον ρόλυ του αρχισυντάκτη-και κράτησε παρέα στο
κοινό τόσο ως κεντρικός παρουσιαστής όσο και ως μέλος τηλεοπτικής ομάδας.

O Παύλος Σταματόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό OK! και υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός σχετικά με την απόφασή του να γίνει δημοσιογράφος, πως κατάφερε να "κλείσει" την πρώτη του δουλειά, αλλά και μετέπειρα να μεταπηδήσει από την ενημέρωση στην ψυχαγωγία. Ο ίδιος περιέγραψε στιγμές από την μέχρι τώρα καριέρα του, που τον έχουν συγκλονίσει και δεν θα ήθελε να ξαναζήσει κάτι ανάλογο.

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από την συνέντευξη του Παύλου Σταματόπουλου...

Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τη δημοσιογραφία;

Ο πατέρας μου ήταν ο πρώτος που το εντόπισε και με ρώτησε «μήπως σε ενδιαφέρει η δημοσιογραφία;». Εγώ δεν το είχα σκεφτεί! Βέβαια ο μπαμπάς μου είχε το δικό του όνειρο, μήπως γινόμουν πολεμικός ανταποκριτής. Πού να φανταστεί. Την ημέρα που, απολύθηκα από τον στρατό έγινε κάτι αναπάντεχο. Ο μπαμπάς μου, που εργαζόταν ως ταξιτζής, πήρε κούρσα τον Γιάννη Σαλταβαρέα, που τότε ήταν αρχισυντάκτης του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star. Έπιασαν λοιπόν την κουβέντα. Την επόμενη μέρα και ενώ ήμουν σπίτι, χτύπησε το σταθερό. Με έβαλε αμέσως στο δελτίο ειδήσεων στο κανάλι 5. Και κάπως έτσι το ένα έφερε το άλλο.

Και πώς μεταπήδησες από την ενημέρωση στην ψυχαγωγία;

Μπαίνοντας στην ενημέρωση νόμιζα ότι αυτό ήθελα να κάνω. Κάτι όμως δεν με τρέλαινε. Στον σεισμό του 1999 κάλυψα ως ρεπόρτερ την κατάρρευση του εργοστασίου της Ρικομέξ. θυμάμαι ότι από την πρώτη μέρα μου ερχόταν μια περίεργη οσμή. Όταν συνειδητοποίησα ότι ήταν η οσμή από τα πτώματα, έπαθα σοκ. Το μεγαλύτερο σοκ όμως, το έπαθα αργότερα. Καλύπταμε ένα περιστατικό στο Πέραμα, όπου είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένα νεαρό παιδί, περνώντας έξω από ένα στρατόπεδο. Είχαμε βγει τότε ζωντανά έξω από το σπίτι της οικογένειας. Εκείνο το πρωί η μητέρα και ό αδελφός του παιδιού είχαν πάει να αναγνωρίσουν τη σορό. Επιστρέφοντας σπίτι γύρισαν το βλέμμα τους και ο αδελφός μας είπε "δεν σέβεστε τίποτα;". Τότε κάτι μου κλότσησε. Άρχισα λοιπόν να το δουλεύω στο μυαλό μου και δεν άργησε να έρθει η πρόταση για να πάω στο «Μπράβο» της Ρούλας Κορομηλά. Και μετά τη Ρούλα Κορομηλά ήρθε η Ελένη Μενεγάκη.

Εγώ δεν είχα ποτέ στόχο να δουλέψω με την Ρούλα ή τη Μενεγάκη. Πρόκυπτε. Ο λόγος που έφυγα τότε από τη Ρούλα δεν ήταν ότι δεν περνούσα καλά. Απλά όταν αρχίζω και βλέπω ότι κλείνω έναν κύκλο, ακολουθώ το ένστικτο μου. Στη Ρούλα είχα μια συγκεκριμένη θέση, τη βολή μου και περνούσα τέλεια. Έφυγα και πήγα στην Ελένη ως ρεπόρτερ μετά μισά λεφτά. Δεν τα κοίταξα όμως όλα αυτά, γιατί ήθελα να αποκτήσω καινούριες εμπειρίες.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεσαι με τη Σίσσυ Χρηστίδου, με την οποία είστε φίλοι και κουμπάροι. Πόσο εύκολες είναι οι ισορροπίες;

Με τη Σίσσυ, ακόμα κι-αν δεν γνωριζόμασταν στη δουλειά και συναντιόμασταν σε ένα άσχετο μέρος, πάλι θα ερχόμασταν κοντά.. Σκέψου ότι κολλήσαμε τηλεφωνικά. Την πρώτη φορά που την πήρα τηλέφωνο για να της πω ότι θα αναλάβω την εκπομπή ( την αρχισυνταξία στο «Μες στην καλή χαρά» στον Alpha), κατάλαβα ότι υπάρχει μια άνεση και ένας κοινός κώδικας.

Με τη Σίσσυ μπορεί να είμαστε πολύ φίλοι, αλλά δεν ταυτιζόμαστε απόλυτα ως άνθρωποι. 'Έχουμε, πολύ έντονες διαφορές. Για εμένα δεν είναι εύκολο να δουλεύω με φίλους γιατί θεωρώ ότι δίνεις λάθος στίγμα. Η απόφαση του να είμαστε μαζί από την πρώτη χρονιά του «Έλα, χαμογέλα δεν ήταν εύκολη. Το σκεφτήκαμε καλά και οι δύο. Επειδή έχουμε τους κώδικες μας δεν θέλαμε να φανεί ότι τα λέμε μεταξύ μας και οι άλλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Τα πρώτα χρόνια το κοιτάξαμε πολύ αυτό.

Πώς σου φαίνεται που πλέον η ενημέρωση έχει μπει δυναμικά στην ψυχαγωγία;

Σε αυτό το θέμα είμαι της άποψης ότι πας με βάση το τι θέλει να δει ο κόσμος από εσένα. Όταν υπάρχει μια πανδημία, ένας πόλεμος, όλες οι δολοφονίες που έγιναν τελευταία, δεν γίνεται να είσαι αμέτοχος. Προφανώς δεν είμαστε ένα δελτίο ειδήσεων, ούτε μια ενημερωτική εκπομπή, προσπαθούμε όμως να δώσουμε στα θέματα της επικαιρότητας τον χώρο και τον χρόνο που πρέπει.

Φέτος στην τηλεοπτική παρέα προστέθηκε και ο Νίκος Συρίγος. Γνωριζόσασταν;

Όχι σε προσωπικό επίπεδο. Τον είχα δει στην Ελένη Μενεγάκη και μου είχε κάνει θετική εντύπωση, Ο Νίκος είναι μια περίπτωση ανθρώπου που δεν ήταν αναμενόμενος στην ομάδα. Κι αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που μου άρεσε ως ιδέα. Επειδή με τα υπόλοιπα παιδιά περνώντας τα χρόνια ταυτιζόμαστε σε αρκετά θέματα, θέλαμε κάποιον για να ταράξει τα νερά. Νομίζω λοιπόν ότι ο Νίκος ήταν μια καλή περίπτωση γιατί έχει μια διαφορετική ματιά τόσο στα θέματα της επικαιρότητας όσο και της ψυχαγωγίας, θα τον χαρακτήριζα τον ποιητή της παρέας. Όλα τα δένει με κάτι που θυμίζει ποίημα.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved