Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η σχέση με τον πατέρα του και η συμβουλή που του είχε δώσει
Showbiz

Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η σχέση με τον πατέρα του και η συμβουλή που του είχε δώσει

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γνωστή εφημερίδα μοιράστηκε τις στιγμές που είχε με τον πατέρα του, αλλά και για την συμβουλή που του είχε δώσει όταν του ανακοίνωσε πως πρόκειται να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Ο τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης μίλησε στην εφημερίδα Espresso για την μουσική παράσταση που τρέχει αυτή την περίοδο μαζί με την αδερφή του, με αφορμή τα 100 χρόνια γέννησης του πατέρα τους, Γρηγόρη Μπιθικώτση. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, μίλησε μεταξύ άλλων και για την σχέση που έχει πλέον με την αδερφή του, καθώς τα αδέρφια βρίσκονταν σε κόντρα παλαιότερα. Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις όμορφες στιγμές που έχει ζήσει με τον πατέρα του και στη συμβουλή που του είχε δώσει, όταν του ανακοίνωσε πως πρόκειται να ασχοληθεί και εκείνος με το τραγούδι.

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του Γρηγόρη Μπιθικώτση και ο συνονόματος γιος του, που ακολουθεί τα χνάρια του στο καλλιτεχνικό μονοπάτι, μαζί με την αδελφή του Άννα άρχισαν ήδη να τιμούν τον αείμνηστο πατέρα τους επί ελληνικού εδάφους.

«Η μουσική παράσταση «100 χρόνια Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2022», που έκανε πρεμιέρα με επιτυχία στις 25 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γρηγορίου, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», κλείνει τώρα ραντεβού με το κοινό στις 7 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Δεν είναι τυχαία μάλιστα ούτε αυτή η ημερομηνία, αφού στις 7 Απριλίου του 2005 ο «σερ» του ελληνικού τραγουδιού, όπως τον είχε από-καλέσει πρώτος σε χρονογράφημα του ο Δημήτρης Ψαθάς, έφυγε από τη ζωή, περνώντας στην αθανασία. Η παράσταση για τον τραγουδιστή της «Ρωμιοσύνης», που θα περιοδεύσει αρχικά σε Ελλάδα και Κύπρο και έπειτα στην ομογένεια όπου υπάρχουν Έλληνες, λειτούργησε ως αφορμή για να έρθουν πάλι κοντά τα δύο παιδιά του ο Γρηγόρης και η Άννα Μπιθικώτση οι οποίοι είχαν κοντραριστεί, πριν από λίγα χρόνια.

Πλήρωμα του χρόνου

«Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ενωθούμε με την Άννα και να γιορτάσουμε τον πατέρα μας παντού, όπως του αξίζει. Έτσι κι αλλιώς, τα είχαμε βρει μεταξύ μας πολύ νωρίτερα...» δηλώνει στην «Espresso» ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και συνεχίζει: «Εφόσον λοιπόν με την αδελφή μου είμαστε πλέον μια γροθιά, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε κιόλας σε τούτη την παράσταση, την οποία έχουμε επιμεληθεί από κοινού. Η Άννα έχει γράψει τα κείμενα, ενώ κάνει και την αφήγηση, συνδέοντας τη ζωή του πατέρα μας με τα τραγούδια του. Όσο για μένα, τον τραγουδώ έχοντας γύρω μου τα μέλη της Λαϊκής Ορχήστρας Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ουσιαστικά είναι μια παράσταση μέσα από την οποία ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα τον πατέρα μας ως άνθρωπο και καλλιτέχνη, καθώς περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους σταθμούς της ζωής και της καριέρας του».

Ταξιδεύοντας πίσω στο κοινό παρελθόν του με τον σπουδαίο καλλιτέχνη και πατέρα του, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης θυμάται με νοσταλγία την ισχυρή σχέση στοργής που τους συνέδεε πάντα. «Ήταν ο πιο γλυκός πατέρας του κόσμου. Είχαμε μεγάλη αδυναμία ο ένας στον άλλον. Ήμασταν όχι απλά ενωμένοι, αλλά... αυτοκόλλητοι. Μόνο καλά έχω να θυμάμαι από αυτόν τον άνθρωπο, το πόσο με φρόντισε, την αγάπη που πήρα, τις ατελείωτες συζητήσεις που κάναμε, οι οποίες ξεκινούσαν στις 3 τα ξημερώματα και τελείωναν στις 8 το πρωί. Εκείνος έπαιζε μπουζούκι, προβάραμε μαζί τραγούδια, σταματούσαμε, πίναμε ένα ποτό, τα λέγαμε, γενικά κάναμε πολύ καλή παρέα οι δυο μας...» αναφέρει συγκινημένος.

Σε ερώτηση μας ποια ήταν η συμβουλή που του έδωσε, όταν του ανακοίνωσε την απόφαση του να βαδίσει τελικά στον ίδιο μουσικό δρόμο, ο Μπιθικώτσης ο νεότερος απαντά μονολεκτικά: «Υπομονή!» Όπως επισημαίνει, ωστόσο, θεωρεί τον εαυτό του τυχερό, καθώς μαθήτευσε δίπλα του ως τραγουδιστής, χωρίς φυσικά να συνειδητοποιεί τότε πόσο σημαντικό ήταν αυτό προνόμιο για εκείνον. «Η σχέση μας δεν πέρασε ποτέ κάποια κρίση. Είχαμε βέβαια τις διαφωνίες μας ως πατέρας με γιο, γιατί ήμασταν και οι δύο ισχυρογνώμονες, αλλά μέχρι εκεί. Γενικότερα, ήταν πολύ ευαίσθητος ο πατέρας μου, με αποτέλεσμα πολλές φορές να τον εκμεταλλεύονται κιόλας. Αυτό το έχω "κληρονομήσει" κι εγώ…Στην εποχή μας ίσως να είναι και, ελάττωμα τελικά η τόση «ευαισθησία» σχολιάζει.

Διαβάστε επίσης

Γρηγόρης - Άννα Μπιθικώτση: Συναυλία - αφιέρωμα στα 100 χρόνια του πατέρα τους «Σερ Μπίθι»

Γρηγόρης Μπιθικώτσης – Έλενα Τσιριγκάκη: Αυτό το όνομα θα δώσουν στην κόρη τους

Μπαμπάς ξανά ο Μπιθικώτσης! Τι δήλωσε αποκλειστικά στο gossip-tv για τη γέννηση της κόρης του!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved