Νίκος Κουρής-Θεοδωράκης: «Όλα τα παιδιά του Μίκη μεγαλώσαμε μες στην απόρριψη κατά κάποιο τρόπο»
Showbiz

Νίκος Κουρής-Θεοδωράκης: «Όλα τα παιδιά του Μίκη μεγαλώσαμε μες στην απόρριψη κατά κάποιο τρόπο»

Ο Νίκος Κουρής-Θεοδωράκης μίλησε στο για τα ασφαλιστικά μέτρα από την κόρη του μεγάλου Ελληνα συνθέτη.

«Μίκης Αρχιέλληνας Πατέρας» είναι το ποίημα του Δημήτρη Ιατρόπουλου που είναι αφιερωμένο στον αθάνατο Μίκη Θεοδωράκη, όπως το μελοποίησε η Ζωή Τηγανούρια και το ερμήνευσε ο Νίκος Κουρής-Θεοδωράκης, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου.

Ο Νίκος Θεοδωράκης ασχολείται εδώ και χρόνια με τη διάδοση του έργου του Μίκη Θεοδωράκη με το «Mikis Radio», ένα web radio πολύ ενεργό, του οποίου μάλιστα ήταν ακροατής ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Από παιδί, ο Νίκος Θεοδωράκης είχε πάντα ένα κασετοφωνάκι και άκουγε τραγούδια του Θεοδωράκη. Τα ήξερε απέξω. «Ολο το έργο του Μίκη ήταν χύμα. Φανταστείτε ότι είχα τρεις "Επιτάφιους", 4 "Αξιον εστί", πόσα έργα, πόσοι κύκλοι τραγουδιών, πόσες επανεκτελέσεις. Επρεπε να οργανωθούν, να γίνουν εκφωνήσεις και να παρουσιάζονται στο ραδιόφωνο. Αυτό ήταν το ουσιαστικό έργο που κάναμε. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε τους δίσκους, που γράφουν όλες τις πληροφορίες για τους μουσικούς, την ημερομηνία ηχογράφησης κ.λπ. Ο Μίκης μου είχε δώσει ορισμένες πληροφορίες, αλλά υπήρχαν πολλές ελλείψεις. Ποτέ δεν σημείωνε τους υπόλοιπους συντελεστές, όπως οι μουσικοί, ενώ πάνω στον δίσκο τους γράφανε όλους», εξομολογήθηκε στη Secret και στον δημοσιογράφο Γιάννη Ξινόπουλο. Αυτό ήταν κάτι σαν δουλειά για εκείνον, διότι κάθε μέρα ο Μίκης Θεοδωράκης του τηλεφωνούσε.

«Με τσεκάριζε συνέχεια, αν είχα εκφωνήσει κάτι λάθος, αν είχα πει κάποια λάθος πληροφορία. Ολο το έργο που έχω κάνει εγώ είναι γύρω στα 8.000 θέματα. Υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για αυτά εκφωνημένες και αναγράφονται ως data κάτω από ίο τραγούδι, όταν παίζει στο wed radio, όμως τώρα ' αρχίζει η σοβαρή δουλειά. Γιατί θέλω να γίνει ακόμα πιο σοβαρή ή παρουσίαση του έργου του Μίκη Θεοδωράκη». Η κουβέντα ήρθε και στο άχαρο σημείο σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που του είχε καταθέσει η κόρη του αείμνηστου Μίκη Θεοδώρακη, Μαργαρίτα, ζητώντας να μη χρησιμοποιεί «παρανόμως» το επίθετο «Θεοδωράκης». «Νομίζω ότι δεν ήξερε τον λόγο για τον οποίον κίνησε όλη αυτή τη διαδικασία. Απλά πιστεύω ότι έχει κακούς συμβούλους. Ισως γιατί δεν πήρε την αποδοχή που ήθελε από τον Μίκη Θεοδωράκη και τη Μυρτώ. Ολα τα παιδιά του Μίκη, η Μαργαρίτα, ο Γιώργος, ακόμα και εγώ, μεγαλώσαμε μες στην απόρριψη, κατά κάποιον τρόπο. Βεβαίως, εγώ είχα τη μητέρα μου, που ήταν πoλύ διαφορετική από ό,τι ήταν η Μυρτώ». Εκείνος, όπως λέει, ποτέ δεν επιδίωξε να δημιουργηθεί θόρυβος και να βγει προς τα έξω ένα σκάνδαλο που θα «πείραζε» το κύρος και την υπόληψη του Θεοδωράκη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved