Λεωνίδας Κακούρης: «Αντιμετωπίζω τον θάνατο με ψυχρό αίμα»
Showbiz

Λεωνίδας Κακούρης: «Αντιμετωπίζω τον θάνατο με ψυχρό αίμα»

Ο αγαπημένος «κακός» της ελληνικής TV, Λεωνίδας Κακούρης, μίλησε για τις απώλειες που τον σημάδεψαν και τη ζωή του.

Δεν αντέχει τον κυνισμό, δεν του αρέσει να μιλά για τον εαυτό του, ενώ ως πατέρας και ως σύζυγος δεν έχει καμία σχέση με τον «Δούκα». Ο Λεωνίδας Κακούρης έγινε ηθοποιός γιατί ψάχνει την αλήθεια και, όπως λέει, ακόμα και σήμερα δεν σταματά να μαθαίνει. Θέλει να εξελίσσεται, δεν του αρέσει να δίνει συμβουλές και ρουφάει τη ζωή μέχρι το μεδούλι. Ο χαρισματικός ηθοποιός έχει μπει στις καρδιές των τηλεθεατών, παρότι ερμηνεύει τον κακό στο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Αγριες μέλισσες».

Ο ίδιος δεν μοιάζει καθόλου με τον Δούκα Σεβαστό, καθώς είναι ευγενής, γλυκός, ένας gentleman, που σέβεται τις γυναίκες. Οταν τον κοιτάς, σου μεταδίδει μια αύρα επιβλητικού ανθρώπου, λόγω της εμφάνισης του , όμως αυτό που πάνω από όλα τον κάνει να φαίνεται σίγουρος για τα βήματα του είναι η καθαρή του σκέψη. Η πρώτη του δουλειά ως ηθοποιού, το 1987, ήταν στην παιδική σειρά της ΕΡΤ «Του κουτιού τα παραμύθια».

Σήμερα, ο Λεωνίδας Κακούρης, που, εκτός από το υποκριτικό του ταλέντο, ξεχωρίζει και για την αισθαντική φωνή του, διαβάζει παραμύθια για παιδιά, όπως την περίοδο της καραντίνας, για λογαριασμό του ΑΝΤΙ , ενώ «ντύνει» με τη φωνή του πολλά διαφημιστικά. Ο γνωστός ηθοποιός έχει έναν μοναδικό τρόπο να δίνει μια πιο ανθρώπινη διάσταση ακόμη και στους πιο σκληρούς χαρακτήρες. Πώς το καταφέρνει αυτό; «Είναι απλό. Αυτοί βάζουν τη σκληρότητα κι εγώ τον άνθρωπο», δήλωσε στο «Secret», ενώ για το αν τον έχει κουράσει ο ρόλος του σκληρού Δούκα παραδέχεται πως «κάποιες φορές ναι, κυρίως όταν ασχολείται με τα οικονομικά. Πολλά λόγια». Οπως αποκαλύπτει, τον ζορίζουν περισσότερο «οι σκηνές που έχουν κόσμο, όπως τραπεζώματα, δεξιώσεις και γάμοι, πράγμα που σημαίνει πολλές ώρες αναμονή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» ήταν μια μοναδική εμπειρία για τον ίδιο. «Ξεχωρίζω όλους όσοι γνώρισα σε αυτή την καλοκαιρινή περιπέτεια - και ήταν πάρα πολλοί. Επίσης, τα υπέροχα μέρη όπου ταξιδέψαμε, τα ασύλληπτα σκηνικά και, φυσικά, την ενασχόληση μας με ένα τόσο τραυματικό κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας. . . Το λατρεύω το σινεμά. Καταλαμβάνει μεγάλο χώρο, που θα ήθελα να γεμίσει με περισσότερες ταινίες», εξομολογήθηκε.

Ο Λεωνίδας Κακούρης έχει μιλήσει για τα δύσκολα παιδικά του χρονιά στο παρελθόν. Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν σε αυτό που είναι σήμερα; «Οπως σε όλους τους ανθρώπους, σημαντικότατο. Είναι τα "μπετά της οικοδομής"», τόνισε. Συνεργασίες, πολλές, διαφορετικές και με προσωπικότητες που άλλοτε του ταίριαζαν και άλλοτε όχι. Αδικήθηκε; Απογοητεύτηκε; «Οσες έφτασαν σε αδιέξοδο έληξαν νωρίς. Φυσικά, έχουν συμβεί και δυσάρεστα, αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής», λέει. Αρκετοί νέοι ηθοποιοί τον έχουν ως πρότυπο. Ο ίδιος όμως δεν συνηθίζει να δίνει συμβουλές, αφού, όπως λέει, «ακόμα ακούω». Πόσο τον έχει επηρεάσει η σημερινή κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους χιλιάδες πρόσφυγες να αναζητούν ένα καλύτερο αύριο; «Βλέποντας όλον αυτόν τον κόσμο να ξεριζώνεται από την πατρίδα του, ραγίζει η καρδιά μου. Φυσικά και με επηρεάζει. Ημασταν καταδικασμένοι ως γενιά να τα ζήσουμε όλα μαζί στο τέλος: Δίδυμοι Πύργοι, οικονομική κρίση, πανδημία και εσχάτως πόλεμος», εξήγησε.

Την κατάθλιψη την έχει αφήσει πίσω και σημειώνει: «Πάντα υπάρχουν λόγοι να σου χτυπήσει την πόρτα. Αλλά ξέρει... ότι έχεις τον νου σου. Δεν πρόκειται να σε αιφνιδιάσει». Παιδί μεταναστών (οι γονείς του δούλευαν σε εργοστάσιο στη Γερμανία), σέ ηλικία δύο ετών γύρισε στο Αγρίνιο, στο χωριό του πατέρα του, και έμεινε σε συγγενείς. Σε μικρή ηλικία έχασε την αδερφή του και αργότερα τον πατέρα του. Ο θάνατος όμως δεν τον τρομάζει, «Ισως το γεγονός αυτό να με έκανε να τον αντιμετωπίζω με ψυχρό αίμα», είπε.

Τον έχει επηρεάσει στο παρελθόν κάποιο προσωπικό του δράμα: την ώρα που πρέπει να υποδυθεί έναν ρόλο; «Οχι. Δεν δουλεύω έτσι. Η παρατήρηση των ανθρώπινων συμπεριφορών είναι το βασικό μου εργαλείο. Από μικρό παιδί προσπαθούσα να ερμηνεύσω τους ανθρώπους. Τις στάσεις, τη γλώσσα του σώματος, τα πρόσωπα και τα προσωπεία... Βρίσκεις τα κλειδιά του ρόλου και ανοίγεις τα δωμάτια του εσώτερου εαυτού. Για παράδειγμα, πίσω από τον σκληρό Δούκα κρύβεται ένα συναισθηματικά ανάπηρο παιδί, που επιζητούσε την επιβεβαίωση από τον πατέρα του. Αφού δεν την έλαβε, μεγαλώνοντας και σκληραίνοντας την επέβαλε», εξήγησε. Τα επόμενα βήματα του δεν τα σχεδιάζει, ρόλους δεν έχει ζηλέψει. «Δεν έχω απωθημένα. Ρόλοι υπάρχουν πολλοί. Οι ωραίες συνεργασίες όμως είναι αυτές που προχωρούν τα πράγματα», κατέληξε στη Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved