Μάξιμος Μουμούρης: Μάλλον η επιστημονική φαντασία τα σενάρια της τα γεννάει τεκμηριωμένα από τη ζωή
Showbiz

Μάξιμος Μουμούρης: Μάλλον η επιστημονική φαντασία τα σενάρια της τα γεννάει τεκμηριωμένα από τη ζωή

Ο πρωταγωνιστής της καθημερινής σειράς του Mega «Η γη της ελιάς», Μάξιμος Μουμούρης, μίλησε για τον ρόλο του.

H υποκριτική ήταν άγνωστο τοπίο για εκείνον. «Δεν είχα ιδέα. Δεν ξέρω, κάτι με έλκυε. Είπα ναι και σιγά-σιγά έγινε ο γάμος». Αν μετάνιωσε ποτέ για την απόφαση του να εγκαταλείψει το μπάσκετ, που τόσο αγαπούσε, για το θέατρο; Απάντησε κατηγορητικά: «Εννοείται πώς όχι. Οσο έπαιζα μπάσκετ ήταν μια αδιανόητη σκέψη να το αφήσω, αλλά μετά τον δεύτερο χρόνο της σχολής έγινε πολύ εύκολο. Ηταν μια παρόρμηση που είχε μια λογική αϊτό πίσω»

Ολα αυτά τα χρόνια η παρουσία του είναι αδιάλειπτη. Στην τηλεόραση εφέτος ο Μάξιμος Μουμούρης πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη καθημερινή σειρά του ΜEGA «Η γη της ελιάς», ενώ θεατρικά τον συναντάμε στο θέατρο Σταθμός και στην παράσταση «Ημέρα Κυρίου».

Πού οφείλεται η επιτυχία που σημειώνει εφέτος η «Γη της ελιάς»;

«Νομίζω ότι είναι η πλοκή που έχει γράψει η Βάνα Δημητρίου και ότι υπάρχει μια φροντίδα από την παραγωγή, θεωρώ ότι είναι μια καλογυρισμένη καθημερινή σειρά. Τα καθημερινά σίριαλ όλο και βελτιώνονται, όσον αφορά την ποιότητα. Κάποτε δεν διανοούμασταν να κάνουμε καθημερινό σε φυσικούς χώρους, τώρα όμως το κάνουμε κατά κόρον. Νομίζω λοιπόν ότι παίζει τεράστιο ρόλο η συγκεκριμένη παραγωγή, η Make It, αλλά και ο Αντρέας Γεωργίου και ο Κούλλης Νικολάου που έχουν το know how εδώ και χρόνια. Εγώ νιώθω πολύ καλά με τους συναδέλφους μου, και με τα συνεργεία και τους σκηνοθέτες και με τους ηθοποιούς. Ολα αυτά μετράνε λίγο ή πολύ».

Ο ήρωας που υποδύεστε είναι από εκείνους που αγαπά να μισεί το κοινό. Εσείς πώς τον αντιμετωπίζετε;

«Ο Κωνσταντίνος είναι ένας ήρωας των άκρων. Δεν επικροτώ τις σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες είναι μπλεγμένος. Όταν όμως βλέπει ένα παιδί λιώνει, γιατί υπάρχει ένα κατάλοιπο από την παιδική του ηλικία και ένα κατάλοιπο επειδή δεν μπορεί να κάνει παιδιά, οπότε εναποθέτει εκεί όλη του την ενέργεια. Αυτό είναι ένα οξύμωρο φαινομενικά στοιχείο, αλλά εγώ το δικαιολογώ έχοντας δει τον "Νονό" εκατομμύρια φορές».

Η κοινωνία που παρουσιάζει το σενάριο είναι κοντά στην πραγματικότητα ή απέχει από αυτήν; Μυστικά, ίντριγκες, δολοφονίες και πολλά άλλα σε μια επαρχιακή πόλη.

«Κάντε μια βόλτα σε μια επαρχιακή πόλη και θα καταλάβετε πόσο μέσα είναι η Βάνα Δημητρίου. Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ μέσα. Εγώ με την επαρχία άρχισα να έχω έντονη σχέση τα τελευταία πολλά χρόνια που είμαι παντρεμένος με τη Νάντια Γιαννακοπούλου, γυρνώντας μαζί της σε επαρχιακά σημεία. Το δίπολο Δεξιά - Αριστερά, Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες υπάρχει παντού και δεν ξεχνιέται. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά φονικά. Επίσης μην ξεχνάμε, για να μην πάω και πολύ μακριά, υπήρχε και πρόσφατα μια υπόθεση αντίστοιχη με την εταιρεία δολοφόνων, για να επανέλθω στις δράσεις του Κωνσταντίνου. Θέλω να πω ότι όλα αυτά δυστυχώς υπάρχουν και νομίζω ότι πολύ εύστοχα τα έχει παρατηρήσει η Βάνα. Υπάρχουν, είναι δίπλα μας. Απλά εμείς, οι κοινοί άνθρωποι, δεν τα βλέπουμε».

Πριν από λίγα χρονιά δεν θα πιστεύαμε όσα γίνονται σήμερα γύρω μας. Θα λέγαμε ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

«Και όμως. Λέγαμε ότι είμαστε μια γενιά που δεν θα ζήσουμε κάτι συνταρακτικό, αλλά αυτή τη στιγμή ζούμε τρία παράλληλα πράγματα: κρίση (από την οικονομική κρίση, που ακόμα δεν βγήκαμε, πάμε στην επισιτιστική κρίση), Covid και πόλεμο. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνει η ζωή, γιατί είναι παντοδύναμη ό,τι και αν κάνουμε εμείς, για να πεισθούμε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια. Οτι δεν υπάρχει αυτονόητο. Οτι οποιοδήποτε σενάριο της ζωής υπερβαίνει την οποιοδήποτε επιστημονική φαντασία. Μάλλον η επιστημονική φαντασία τα σενάρια της τα γεννάει τεκμηριωμένα από τη ζωή. Ετσι γίνεται. Κάτι ,νιώθει κάποιος δημιουργός και κάνει μια μυθοπλασία που λες "δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο". Είχαμε διανοηθεί ποτέ ότι θα γίνει τέτοιος πόλεμος δίπλα μας, με τέτοια ένταση;», είπε στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved