Γιώργος Βάλαρης: Ανεβάζει τον «Ζήκο» που βασίζεται στον θρυλικό «Μπακαλόγατο»
Showbiz

Γιώργος Βάλαρης: Ανεβάζει τον «Ζήκο» που βασίζεται στον θρυλικό «Μπακαλόγατο»

Ο θρυλικός Ζήκος που βασίζεται στον «Μπακαλόγατο» ξαναζωντανεύει χάρη στον Γιώργο Βάλαρη 60 χρόνια μετά την πρώτη θεατρική πρεμιέρα!

Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Βάλαρης έπειτα από αποχή περίπου δύο ετών και τις μεγάλες επιτυχίες «Γοργόνες και μάγκες» και «Μαριχουάνα στοπ» αποφάσισε να επιστρέψει με μια νέα υπερπαραγωγή, η οποία βασίζεται στην πασίγνωστη κωμωδία «Ο μπακαλόγατος», που πρωτοπαίχτε την περίοδο 1961-1962 με πρωταγωνιστές τον Κώστα Χατζηχρήστο στον ρόλο του Ζήκου και τον Βασίλη Αυλωνίτη στον ρόλο του μπακάλη, τον οποίο έναν χρόνο αργότερα υποδύθηκε στον κινηματογράφο ο Κώστας Δούκας.

Ο Γιώργος Βάλαρης, πιάνοντας τον παλμό του κόσμου και θέλοντας να δώσει χαρά και γέλιο, αποφάσισε να επαναφέρει στη θεατρική σκηνή ένα σενάριο που έχουν αγαπήσει γενιές και γενιές, κυρίως για τις ατάκες που έχει αφήσει αυτή η μεγάλη θεατρική κινηματογραφική επιτυχία. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν συμφωνήσει τη μεγάλη αυτή θεατρική παραγωγή ο Θανάσης Βισκαδουράκης στον ρόλο του Ζήκου, ο Τάσος Χαλκιάς στον ρόλο του μπακάλη, η Φωτεινή Ντεμίρη στον ρόλο της προξενήτρας ενώ γίνονται συζητήσεις για τους υπόλοιπους ρόλους, μιας και ο θίασος θα είναι πολυπληθής.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso» δεν αποκλείεται το έργο να ανέβει στο Μπρόντγουαιη, εκεί όπου ο Βάλαρης έγραψε τη δική του θεατρική ιστορία με τα έργα «Γοργόνες και μάγκες» και «Μαριχουάνα στοπ». Στο σενάριο πάντως δεν αποκλείεται να υπάρχουν και σύγχρονες ξεκαρδιστικές προσθήκες, ενώ άγνωστο παραμένει αν στην παράσταση θα έχει κάποιον γκεστ ρόλο η θρυλική Φιφίκα, η 86χρονη σήμερα Νέλλη Παππά.

Το θεατρικό έργο είχε ανέβει από τον θίασο Χατζηχρήστου- Αυλωνίτη- Βασιλειάδου, αλλά όχι με μεγάλη επιτυχία. Ο Χατζηχρήστος, ο οποίος ήταν ο πιο δημοφιλής ηθοποιός εκείνη την εποχή, ζήτησε από τους αδερφούς Γιαννακόπουλου να του γράψουν το ίδιο έργο για τον κινηματογράφο, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Ντίνος Κατσουρίδης.

Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 7 Οκτωβρίου 1963 και έκοψε 201.008 εισιτήρια, τερματίζοντας στην 26η θέση από τις 92 ταινίες που προβλήθηκαν τη σεζόν 1963-1964. Το έργο ωστόσο γνώρισε τεράστια, απήχηση μετά τη δεκαετία του '80, κάνοντας τον Κώστα Χατζηχρήστο τον πιο δημοφιλή ηθοποιό της νεότερες γενιές. Σύμφωνα με παλιούς κωμικούς ο Κώστα Χατζηχρήστος πήρε στα χέρια του μόλις επτά σελίδες κινηματογραφικού σεναρίου, το ανέπτυξε και δημιούργησε ολόκληρη ταινία με μοναδικές ατάκες γέλιου.

Διαβάστε επίσης:

Τάνια Τσανακλίδου: Παρουσίασε το δεύτερο μέρος της παράστασης «Το Μαγικό κουτί» και ήταν συγκινητική

Λαμπεροί καλεσμένοι στην πρεμιέρα της παράστασης «Ουρανία» με πρωταγωνίστρια την Δανάη Μπάρκα

Δημήτρης Γκοτσόπουλος- Μαρία Κίτσου: Οι αγκαλιές, το τραγούδι και η συγκίνηση

Δημήτρης Λιγνάδης: Ηχηρό «όχι» από το ΚΕΘΕΑ για την παράσταση – Η σκληρή ανακοίνωση

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved