Οι επώνυμοι που έχουν ζήσει στιγμές κατάνυξης στο Άγιο Όρος – Οι εμπειρίες και πώς βίωσαν το θαύμα!
Showbiz

Οι επώνυμοι που έχουν ζήσει στιγμές κατάνυξης στο Άγιο Όρος – Οι εμπειρίες και πώς βίωσαν το θαύμα!

Πάσχα 2022: Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να περιμένουμε πώς και πώς αυτές τις ημέρες για να τρέξουμε στα χωριά μας ή σε μέρη που αγαπάμε όμως κάποιοι επιλέγουν έναν διαφορετικό τρόπο για να νιώσουν την κατάνυξη.

Πολλοί είναι οι αγαπημένοι μας επώνυμοι που έχουν βρεθεί στο Άγιο Όρος και έχουν ζήσει εκεί το δικό τους προσωπικό θαύμα.
Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μιλήσει για τις εμπειρίες τους εκεί και έχουν μοιραστεί μαζί μας διάφορες ιστορίες.

Ο Νίκος Κουρκούλης για παράδειγμα έχει πει:

«Ένας φίλος μου που δεν είναι πια στη ζωή με παρακίνησε να πάμε στο Άγιο Όρος. Ήταν Μεγάλη Εβδομάδα το 2002 και μπήκα στο καραβάκι από Ουρανούπολη για Αγία Άννα και βρήκα μόνο μία θέση άδεια. Ο διπλανός μου στη θέση έμελε να είναι ο γιατρός που θα με χειρουργούσε στην Αμερική. Τη Μεγάλη Παρασκευή με παίρνει ένας Γέροντας μέσα στη Μονή μου έβαλε μία ζώνη που βάζουν στις άτεκνες γυναίκες και μετά από αυτό έγινα καλά. Είναι μία περίπτωση αυτοΐασης».

Ο Νίκος Πολυδερόπουλος από την άλλη είχε απομονωθεί για αρκετό χρονικό διάστημα στη Γαύδο. Εκεί ήταν το ησυχαστήριό του και μάλιστα δεν του έφτασε αυτό και βρέθηκε και στο Άγιο Όρος.

«Μέσα στον χρόνο ίσως θα έπρεπε όλοι να μένουμε κάπου μόνοι μας. Να φτιάχνουμε τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας. Εμένα μου έδωσε τη δυνατότητα να δω ποιον δρόμο παίρνω και τον λόγο. Είμαι κοινωνικός, είμαστε μεγάλη οικογένεια, απλά υπάρχουν στιγμές που επιδιώκω να είμαι μόνος μου», είχε πει ο ίδιος στην Ελένη Μενεγάκη.

Ο Στράτος Τζώρτζογλου πολλές φορές έχει αναφερθεί στο γεγονός ότι καθε χρόνο πηγαίνει στο Άγιο Όρος.

«Πηγαίνω συνέχεια στο Άγιο Όρος και είναι λάθος η εικόνα που είχε βγει για εμένα προς τα έξω, ότι δηλαδή ασπάστηκα την Καμπάλα. Η Καμπάλα είναι ένα πνευματικό βιβλίο, την εποχή του Χριστού ήταν οι Καμπαλιστές και ουσιαστικά είναι διατυπωμένα κάποια πράγματα στη σύγχρονη κοινωνία, γι αυτό και την διάβασα. Δεν έφυγα ποτέ από την χριστιανική θρησκεία αλλά και δεν θέλω να ακολουθώ τη μοιρολατρία κάποιων ανθρώπων που τρέχουν στις εικόνες και προσεύχονται ζητώντας πράγματα μίζερα. Τότε όλοι προσπαθούσαν να δείξουν την ηθική πλευρά ενός σταρ που έχει εκφυλιστεί από τα πολλά εξώφυλλα και τις πολλές ερωτικές σχέσεις, οπότε… να και η πνευματική μου πλευρά. Όλα αυτά ήταν μία λάθος εικόνα, λάθος δικό μου. Στο Άγιο Όρος πηγαίνω γιατί βρίσκω ηρεμία και γαλήνη και πολλούς σημαντικούς ανθρώπους που έχουν πραγματικά ξεπεράσει τα σκοτάδια του εαυτού τους, έχουν πολεμήσει τις επιθυμίες τους…», έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Ο Άρης Σερβετάλης υποδύθηκε τον Άγιο Νεκτάριο στην ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού», ωστόσο, και στην προσωπική του ζωή ο ηθοποιός ακολουθεί αυτό το μοτίβο. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πορευόμενος με ταπεινώτητα. Έχει πολλές φορές μιλήσει για το γεγονός ότι δεν αντέχει τους διαχωρισμούς μεταξύ των ανθρώπων και μάλιστα μετά την θύελλα αντιδράσεων που είχε προκληθεί γύρω από το όνομά του μετά την αποχώρησή του από την παράσταση «Ρινόκερος» εκείνος αμέσως είχε πάει στο Άγιο Όρος.

Ο Κώστας Αποστολάκης είχε πει:

«Όταν πήγα στο Άγιο Ορός ήμουν άφραγκος, σκεφτόμουν πως θέλω να μου συμβεί κάτι κάλο στη δουλεία μου. Όλοι πηγαίνουν κοντά στον Χριστό όταν έχουν ανάγκη. H αλλαγή στην κοσμοθεωρία μου έγινε γιατί είχε κουραστεί η ψυχή μου και είπα πως αν υπάρχει Θεός ας έρθει. Δεν έχω πει σε κανέναν τι μου συνέβη άλλα ήταν μεταφυσικό, είδα όραμα. Έχουν αλλάξει όλα στη ζωή μου με την στροφή μου στην ορθοδοξία. Ήταν πιο δύσκολη η ζωή μου πριν, που έπινα και ξενυχτούσα. Μέσα από τη νύχτα ήρθα εδώ τώρα, ήμουν και είμαι πολύ άρρωστος ψυχικά. Όλοι μας κοιτάμε πώς θα πλύνουμε το κορμί μας άλλα δε χαλάμε ούτε ένα λεπτό για την ψυχή μας».

Χωρίς να προσεύχεται δεν αντέχει ούτε ο Νίκος Παπαδάκης που πολλές φορές έχει μιλήσει για την πίστη του.

«Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ η θρησκεία, η Εκκλησία γενικότερα, τα μοναστήρια. Είναι κάτι το οποίο είναι μέσα στο DNA μου χωρίς όμως να είμαι με παρωπίδες πάνω στην Εκκλησία. Είναι στο Άγιο Όρος. Πηγαίνω πολύ συχνά. Είμαι πάντα της Παναγίας, δεν είναι Δεκαπενταύγουστος εκεί, είναι δεκατρείς μέρες μετά, 28 Αυγούστου είμαι μέσα στο Όρος», είχε πει ο ίδιος και είχε συνεχίσει μιλώντας για την πρώτη του επίσκεψη στο Άγιο Όρος:

«Αυτά δεν τα ξεχνάς. Νομίζω πρέπει να ήμουν 23, 24 χρονών. Πήγα με δύο φίλους λαϊκούς τότε, γιατί γίνανε ιερομόναχοι μετά. Κάναμε αγιογραφία, εκεί γνωριστήκαμε στην αγιογραφία, κάναμε παρέα και επειδή ήξεραν πολύ κόσμο – εγώ δεν γνώριζα τότε στο Άγιο Όρος – κανονίσαμε ένα ταξίδι και πήγα με αυτά τα παιδιά. Και άργησα να πάω γιατί εμένα από την πλευρά του πατέρα μου είχαμε ένα θείο μας, ο οποίος ήταν μοναχός στο Άγιο Όρος, είχε το κελί του ο άνθρωπος, ήταν εκεί».

Ο νικητής του Survivor Γιώργος Αγγελόπουλος, πιστεύει επίσης βαθιά και αυτό το είχε αποδείξει ακόμα και όταν συμμετείχε στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ. Μπορεί ο ίδιος να μην είχε ποστάρει φωτογραφίες όμως κάποιες παπαράτσι φωτογραφίες έδειχναν τον ίδιο στο Άγιο Όρος, παλαιότερα.

Ο Ηλίας Βρεττός είχε πει: «Κάποια στιγμή περνούσα μια πολύ μεγάλη περιπέτεια με την υγεία μου και τη φωνή μου. Είχα πάθει έναν σοβαρό τραυματισμό στις φωνητικές χορδές. Για κάποιους μήνες ήμουν πολύ πεσμένος ψυχολογικά και στεναχωρημένος και ένιωσα την ανάγκη τότε να κάνω αυτό το ταξίδι. Συνέχισα να τραγουδάω με τραυματισμένη φωνή για αρκετό καιρό και αυτό επιδείνωσε την κατάσταση. Όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό τους αφού έκανα αυτό το ταξίδι στο Άγιο Όρος, αφού μίλησα με κάποιους ανθρώπους εκεί και αφού ξαναβρήκα την ισορροπία μου. Νομίζω πως έστω σαν εμπειρία κάθε άντρας οφείλει να το ζήσει αυτό, είτε πιστεύει είτε όχι»!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved