Στέλιος Κρητικός: «Δεν φανταζόμουν ότι θα δημιουργούσα μια τόσο μεγάλη οικογένεια»
Showbiz

Στέλιος Κρητικός: «Δεν φανταζόμουν ότι θα δημιουργούσα μια τόσο μεγάλη οικογένεια»

Ο Στέλιος Κρητικός έχει αποκτήσει δυο γιους από τον πρώτο του γάμο -τον Μιχαήλ Άγγελο και τον Άρη- και από τον δεύτερό του γάμο απέκτησε μαζί με τη σύζυγό του, Κάτια Παπαδοπούλου δυο κόρες – την Κόμησσα και την Χριστίνα.

Ο ηθοποιός και συγγραφέας Στέλιος Κρητικός σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιοδικό μίλησε για την οικογένεια του και στο πως η πανδημία άνοιξε σε εκείνον αλλά και στους γιους του έναν νέο επαγγελματικό δρόμο που δεν είχαν ποτέ σκεφτεί, παρά τις δυσκολίες που βίωσαν και που εξακολουθούν να βιώνουν.

Πως αισθάνεσαι ως πολύτεκνος μπαμπάς;

Κατ' αρχάς, δεν το σκέφτομαι ποτέ με βάση τους αριθμούς. Είμαι ευτυχισμένος με αυτήν τη συνθήκη γιατί τα παιδιά είναι ευλογία και τύχη. Όταν απέκτησα το πρώτο μου παιδί, δεν φανταζόμουν ότι θα δημιουργούσα μια τόσο μεγάλη οικογένεια. Προέκυψε όμως αβίαστα, κυρίως από την επιθυμία μου να κάνω και άλλα παιδιά και την αγάπη μου για αυτά.

Μιλώντας τόσο συνειδητοποιημένα και αληθινά για την αγάπη προς τα παιδιά σου, δεν μπορώ να μην αναφερθούμε στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας με τα τρία αδικοχαμένα παιδιά που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους αυτό που έχει συμβεί στην Πάτρα. Είμαστε όλοι καθηλωμένοι στην ενημέρωση, συζητάμε με φίλους και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι είναι αλήθεια. Ειλικρινά, μου είναι αδύνατον να το εκλογικεύσω.

Ανέκαθεν ήθελες να γίνεις πατέρας;

Μεγάλωσα σε μια πολύ μεγάλη και δεμένη, οικογένεια και θυμάμαι ότι πάντα το σπίτι μας ήταν ανοιχτό και γεμάτο κόσμο. Η οικογένεια του πατέρα μου αποτελούνταν από επτά παιδιά, ενώ της μητέρας μου από πέντε. Κάθε Κυριακή αυτές οι δυο μεγάλες και αγαπημένες οικογένειες συναντιούνταν στην Καλλιθέα Ρόδου. Δεν υπήρχαν τηλέφωνα τότε, ξέραμε όμως ότι είχαμε το ραντεβού μας. Μαζευόμασταν για να ψήσουμε και να φάμε όλοι μαζί και τα παιδιά είχαμε ως δεδομένο ότι η Κυριακή είναι για πολύ παιχνίδι, φαγητό και οικογενειακή συγκέντρωση. Ήμουν εξοικειωμένος με τη σκέψη μιας πολυμελούς οικογένειας καθώς μεγάλωσα με πολύ κόσμο γύρω μου. Ως παιδιά, με τα τρία αδέρφια μου εισπράξαμε πολλή αγάπη και φροντίδα. Μεγαλώσαμε με τις ιστορίες της γιαγιάς, ήμαστε μία αγκαλιά και μία γροθιά ο ένας για τον άλλο. Ως ενήλικος, κάθε φορά που ερχόταν ένα παιδί στη ζωή μου, σε κάθε γέννηση, ένιωθα πως ήθελα και άλλο. Η ίδια η ζωή μου γεννούσε την επιθυμία να κάνω μια μεγάλη οικογένεια, κι έτσι φτάσαμε στα τέσσερα παιδιά. Φυσικά, σε αυτά το σημείο θα πρέπει να αναφέρω ότι αυτό το συναίσθημα μου το ενέπνεαν οι συγκεκριμένες σύντροφοι με τις οποίες απέκτησα τα παιδιά μου και η αξιόλογη σχέση που έχουμε.

Πώς σου φάνηκε η επιστροφή, μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια στις πάνες και τη βρεφική ηλικία;

Περίμενα πώς και πώς να μπω ξανά σε αυτήν τη διαδικασία. Μετά από είκοσι χρόνια, ξέρεις ποια είναι η γαλήνη, ποια είναι η Ιθάκη σου. Έχεις τη γνώση και την εμπειρία και το απολαμβάνεις περισσότερο. Δεν ζορίζομαι από τις πρακτικές δυσκολίες επειδή ήταν συνειδητή επιθυμία μου και είχα προετοιμαστεί για αυτές. Έχω παρατηρήσει ότι μεγαλώνοντας το μυαλό μου έχει εκπαιδευτεί να δουλεύει κάτω από πίεση και γρήγορους ρυθμούς.

Πόσο εύκολο είναι να μεγαλώνεις παιδιά σε καιρό πανδημίας;

Επαγγελματικά, αντιμετωπίσαμε, όπως όλος ο κόσμος, πολλές δυσκολίες. Και οι δυσκολίες εξακολουθούν να υφίστανται γιατί η πανδημία είναι ακόμη εδώ, δεν έχει φύγει. Εξακολουθεί να υπάρχει μέσα στα σπίτια και οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να εισπράττουν τις επιπτώσεις της. Τα παιδιά στο σπίτι ήταν μια κομβική συνθήκη για τη σχέση και την οικογένεια μας επειδή βρήκαμε το χρόνο να ζήσουμε όλοι μαζί. Η συμβίωση αυτή μας έφερε και μια καλή ευκαιρία καθώς με τους μεγάλους μου γιους ασχοληθήκαμε με τα social media ανακαλύπτοντας μια επαγγελματική οδό που δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί. Στην αρχή της πανδημίας αυτό ήταν μια ανέλπιστη οικονομική ανάσα για μας αφού δεν δουλεύαμε. Ως ηθοποιός πήρα τα πρώτα 500 ευρώ μετά από δέκα μήνες. Κατανοώ ότι το κράτος δεν μπορεί να νοιάζεται για τον καθέναν προσωπικά, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να υπάρξουν καλύτερος σχεδιασμός και περισσότερη μέριμνα. Πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας και αρχίσαμε να φτιάχνουμε δημιουργικά και χιουμοριστικό περιεχόμενο για brands και διαφημιστικές εταιρείες. Αυτή η εμπειρία μας άνοιξε έναν καινούριο επαγγελματικό προσανατολισμό και νέους ορίζοντες δημιουργίας. Τέλος, όσον αφορά τη συγγραφική μου πλευρά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε ενδιαφέρον γιατί βρήκα διέξοδο στο γράψιμο και είχα το χρόνο να αφοσιωθώ σε αυτό.

Πηγή: HELLO!

Διαβάστε επίσης:

Κρητικός: Το επικό βίντεο για τη μικρή του κόρη, Χριστίνα - Σε πρωταγωνιστικό ρόλο όλη η οικογένεια

Στέλιος Κρητικός: Η τρυφερή φωτογραφία με τις κόρες του - «Έριξε» το Instagram

Στέλιος Κρητικός: Η πιο τρυφερή φωτό του με τη νεογέννητη κόρη του! Αποκάλυψε και το όνομά της!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved