Νίκος Ψαρράς: «Όταν σε βλέπουν να κάνεις κάτι καλά, σου προτείνουν παρόμοια πράγματα»
Showbiz

Νίκος Ψαρράς: «Όταν σε βλέπουν να κάνεις κάτι καλά, σου προτείνουν παρόμοια πράγματα»

Ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για τους ρόλους του. 

Εσωστρεφής… αλλά με μοναδικό ταλέντο δίνοντας δυναμικές ερμηνείες που ξεδιπλώνονται σε θέατρο, κινηματογράφο αλλά και σε τηλεόραση. Ο λόγος φυσικά για τον Νίκο Ψαρρά που έχουμε ξεχωρίσει φέτος στη σειρά του ANT1, «Άγριες Μέλισσες» ως Σταμάτη Μαρουδή ενώ τον απολαύσαμε και στην «Αγάπη παράνομη» στην ΕΡΤ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ηθοποιός μίλησε για τους υπέροχους ρόλους του αλλά και για τις δυσκολίες που κρύβουν.

Τις τελευταίες δύο σεζόν έχετε επιστρέφει δυναμικά στη μικρή οθόνη.

«Η “Αγάπη παράνομη” προέκυψε την τελευταία στιγμή. Αρχικά ήταν να γίνει με άλλον ηθοποιό και την περίοδο που με κάλεσαν ήμουν σε πρόβες για την Επίδαυρο. Όταν όμως διάβασα το σενάριο είπα: “Σε αυτή τη συνεργασία, σε αυτόν τον κόσμο και σε αυτόν τον ρόλο δεν μπορείς να πειs όχι"».

Και η σειρά έτυχε θερμής υποδοχής και αποδοχής.

«Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη το πόσο οι τηλεθεατές την αγκάλιασαν. Εμείς δουλέψαμε πέντε μήνες γι’ αυτά τα έξι επεισόδια με πολύ κέφι και μεράκι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν έχει απήχηση αυτό που κάνεις».

Σας παίδεψε αυτός ο ρόλος μέχρι να βρείτε τον ψυχισμό του ήρωα, τον τρόπο σκέψης του και τον πόλεμο που γινόταν μέσα του;

«Προσπαθούσα να τον δικαιολογήσω και να έχω μια συνέπεια σε αυτό που κάνω. Αυτό ήταν το πρώτο μέλημά μου γιατί στο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, ο Θεριανός είναι ένας αρνητικός χαρακτήρας, ένας άνθρωπος που ασκεί οικογενειακή βία. Πόσο επίκαιρος δυστυχώς. Η ζωή αντιγράφει την τέχνη και η τέχνη τη ζωή αλλά τότε ο κόσμος δεν μιλούσε».

Πάντως με την κ. Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αποτελέσατε ένα εκρηκτικό καλλιτεχνικό ζευγάρι.

«Με την Καρυοφυλλιά είμαστε πολλά χρόνια φίλοι. Ήμουν πολύ τυχερός που οι δύο πρώτες μου θεατρικές δουλειές ήταν μαζί της και έχει μπει στην πιο ζεστή γωνιά της καρδιάς μου. Είναι φοβερός άνθρωπος, γενναιόδωρη ηθοποιός και τη νοιάζει το σύνολο. Είναι ευλογία να είσαι δίπλα της».

Κάθε φορά βλέπουμε από εσάς έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα που δεν θυμίζει σε τίποτα τον προηγούμενο ρόλο, ακόμη και οι εμφανίσεις σας είναι κοντά χρονικά.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που θα μπορούσατε να μου κάνετε και νομίζω ότι είναι αυτό που θέλουμε όλοι οι ηθοποιοί, να αλλάζουμε. Και οφείλουμε να το κάνουμε γιατί ο κάθε ήρωας που υποδυόμαστε από αλλού προέρχεται, αλλιώς στέκεται και διαφορετικά δρα. Κι αυτή είναι η μαγεία της δικής μας δουλείας, να μεταμορφώνεσαι. Αν το καταφέρνεις, έχεις κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα».

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα παραγωγοί και σκηνοθέτες συνηθίζουν να προτείνουν στους ηθοποιούς ρόλους πανομοιότυπους με αυτούς που έχουν σημειώσει επιτυχία.

«Οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί όταν σε βλέπουν να κάνεις κάτι καλά, σου προτείνουν παρόμοια πράγματα αλλά δεν είναι ευχάριστο να συμβαίνει γιατί υπάρχει επανάληψη από μεριάς σου. Εκεί θα πρέπει να μπορέσεις να είσαι ψύχραιμος και να διαλέξεις να πας σε άλλες περιοχές και να κάνεις επιλογές που δεν μοιάζουν. Εγώ τώρα συζητάω να κάνω “Το βραχιόλι της φωτιάς" για την ΕΡΤ, το οποίο αποτελεί μεταφορά του ιστορικού μυθιστορήματος της Βεατρίκης Σαΐας- Μαγρίζου. Η ιστορία στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και ξεκινάει από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης το 1917 και ως το Ολοκαύτωμα του Β' Παγκοσμίου πολέμου, θα υποδυθώ τον πατέρα μιας εβραϊκής οικογένειας που περνάει τα χίλια μύρια και με χαροποιεί που ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας είδε σε μένα έναν χαρακτήρα πιο ήσυχο και εσωστρεφή. Με τον Γκικαπέππα κάναμε μαζί ένα επεισόδιο για τη δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ “Η γενιά του ’30” της Cosmote TV, όπου υποδύθηκα τον Κοσμά Πολίτη και είδα έναν σκηνοθέτη που ξέρει από υποκριτική και μιλάμε με κοινό κώδικα».

Πότε ξεκινάτε γυρίσματα;

«Τον Ιούνιο και μακάρι να τα καταφέρουμε γιατί είναι πολύ απαιτητικά. Είναι τολμηρό και δύσκολο εγχείρημα. Είμαι περίεργος να δω πώς θα πραγματωθούν αυτές οι σκηνές της φωτιάς. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το Άουσβιτς και άλλες δύσκολες λήψεις με τρένα. Η σειρά έχει μεγάλο όγκο δουλειάς. Η ΕΡΤ ανέβασε τον πήχη και αυτό είναι πολύ ευχάριστο για όλους μας και συμπαρασύρει και τα ιδιωτικά κανάλια. Αλλά το γεγονός ότι η Μελίνα Τσομπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης δημιούργησαν μια σειρά εκ του μηδενός τις “Άγριες μέλισσες”, φτιάχνοντας μια καθαρόαιμη ελληνική ιστορία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και είχε χρόνια να συμβεί.

Πηγή:TV 24

Διαβάστε επίσης:

Ο Νίκος Ψαρράς πρωταγωνιστής στο «Βραχιόλι της φωτιάς

Νίκος Ψαρράς για Άγριες μέλισσες: «Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα τελειώσει αυτό το σίριαλ»

Γιώργος Κιμούλης: Αυτόπτης μάρτυρας ανατρέπει τα λεγόμενα των Δούκα - Χρυσικού και Ψαρρά

Νίκος Ψαρράς: Η πρώτη του αντίδραση μετά την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη (Video)

Αποκαλυπτικός ο Ψαρράς για το #metoo: «Πολύ φοβάμαι ότι θα σοκαριστούμε κι άλλο αυτές τις ημέρες...»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved