Γιώργος Μαζωνάκης: Πρωταγωνιστεί σε ταινία και πάει στο φεστιβάλ κινηματογράφου στις Κάννες
Showbiz

Γιώργος Μαζωνάκης: Πρωταγωνιστεί σε ταινία και πάει στο φεστιβάλ κινηματογράφου στις Κάννες

Ο Γιώργος Μαζωνάκης πρωταγωνιστεί στην ταινία «Στον Θρόνος του Ξέρξη».

Μετά το πεντάγραμμο και τις μεγάλες πίστες ο Γιώργος Μαζωνάκης ετοιμάζεται να κατακτήσει το σινεμά και τις Κάννες.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής πρωταγωνιστεί στη μικρού μήκους ταινία της Εύης Καλογηροπούλου «Στον θρόνο του Ξέρξη» που θα συμμετάσχει στο διεθνούς εμβέλειας κινηματογραφικό φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 έως της 26 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, το φιλμ, που αποτελεί μια παραγωγή του Onassis Culture, θα κάνει πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής, το παράλληλο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών, στο οποίο συμμετέχουν δουλειές δημιουργών από όλο τον κόσμο. Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από μία κορυφή του όρους Αιγάλεω από την οποία θεωρείται πώς παρακολούθησε ο Ξέρξης τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Εξ ου και το συγκεκριμένο σημείο οι κάτοικοι της περιοχής συνηθίζουν να το αποκαλούν «Θρόνο του Ξέρξη».

Από το ίδιο αυτό σημείο παρακολουθεί και η σκηνοθέτρια της ταινίας τη ζωή των ηρώων της. Είναι άνθρωποι του μόχθου, που εργάζονται σκληρά στα Ναυπηγεία του Περάματος και ανάμεσα στις πολλές δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι και αυτή της απαγόρευσης της σωματικής επαφής μεταξύ τους.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εμφανίζεται σε ρόλο αφηγητή. Υποδύεται τον παλαιότερο εργάτη των ναυπηγείων και είναι εκείνος που ξετυλίγει το κουβάρι των εμπειριών, της αβεβαιότητας και των χαμένων ελπίδων. Ο ρόλος που ενσάρκωνα ο τραγουδιστής περιέχει και αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία, καθώς ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια, ενώ στα Ναυπηγεία Περάματος δούλευε σκληρά ο πατέρας του.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που μια ελληνική ταινία μικρού μήκους διεκδικεί βραβείο στο τμήμα Εβδομάδα Κριτικής. Πέρυσι η μικρού μήκους «Brutalia, εργάσιμες μέρες» του Μανώλη Μαύρη κέρδισε το βραβείο του σημαντικού αυτού παράλληλου προγράμματος της διοργάνωσης. Την Εύη Καλογεροπούλου, την παραγωγό Αμάντα Λιβανού (Neda Film) και τους άλλους συντελεστές της ταινίας «Στον θρόνο του Ξέρξη», τον σεναριογράφο Γιώργο Τελτζίδη, τον διευθυντή φωτογραφίας Evan Μαραγκουδάκη, τον μοντέρ Γιώργο Ζαφείρη, της σκηνογράφους Εβελίνα Δαρζέντα και Άννα Ζώτου και τον μουσικό Kid Moxie συνεχάρη μέσα από ανακοίνωση του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

Ζαν Πολ Γκοτιέ: Τα γενέθλια στην Ύδρα παρέα με τον Μαζωνάκη και η τούρτα με την Ελληνική σημαία

Πάντα large ο Μαζωνάκης! Η έκπληξη στο κέντρο όπου τραγουδά με 4 τούρτες! Η ηλικία και τα κεράκια!

Γιώργος Μαζωνάκης: Μας δείχνει το υπέροχο σπίτι του με την τεράστια αυλή και την πισίνα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved