Ελένη Τζώρτζη – «Λατρεμένοι μου γείτονες»: «Ακόμη πληρωνόμαστε από τις επαναλήψεις της σειράς»
Showbiz

Ελένη Τζώρτζη – «Λατρεμένοι μου γείτονες»: «Ακόμη πληρωνόμαστε από τις επαναλήψεις της σειράς»

Η Ελένη Τζώρτζη μίλησε για τη σειρά του MEGA, «Λατρεμένοι μου γείτονες», καθώς συμμετείχε με τον ρόλο της «Ιουλίας Γάτου».

Η πορεία της στο θέατρο και την τηλεόραση είναι γεμάτη φως, ωραίες συνεργασίες και επιτυχίες. Η Ελένη Τζώρτζη είναι μία γυναίκα πεπαιδευμένη με ποιότητα, ήθος και ωραίο χιούμορ. Έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τον ρόλο της «Ιουλίας Γάτου», που υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία στη σειρά του MEGA «Λατρεμένοι μου γείτονες», που προβλήθηκε το 2007. Την συνάντησα και θυμήθηκε μαζί μου, όμορφες και νοσταλγικές στιγμές της καλής τηλεόρασης.

Πώς προέκυψε ο ρόλος σας στη σειρά;

Ο ρόλος μου προέκυψε εντελώς τυχαία, δεν γνωριζόμασταν με τον Πάνο Αμαραντίδη. Τότε είχα κάνει ένα διαφημιστικό για μια γνωστή τράπεζα, όπου υποδυόμουν μία κακιά ιδιοκτήτρια που έμπαινε στο σπίτι και το σκυλάκι της οικογένειας, γινόταν «άγαλμα» από τον φόβο. Με φώναξαν για τον ρόλο της οικιακής βοηθού, που υπήρχε και στην ισπανική σειρά, που μεταφέρθηκε στην Ελλάδα. Απλά εκεί ο ρόλος δεν ήταν τόσο μεγάλος, και δεν συμμετείχε σε τόσα επεισόδια. Στη συνέχεια προέκυψε αυτό στην δική μας περίπτωση και μεγάλωσε ο ρόλος της «Ιουλίας Γάτου». Ήταν μία πολύ ευτυχής συγκυρία. Γνώρισα τον Πάνο Αμαραντίδη, τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους σεναριογράφους που έχουμε, αλλά συνεργάστηκα και με θαυμαστούς συναδέλφους που θα τους θυμάμαι πάντα!

Έχετε κάτι κοινό με αυτήν την ηρωίδα;

Aρχικά, οφείλω να σας πω ότι ο ρόλος δεν ήταν της κακιάς, αλλά της αυστηρής οικιακής βοηθού. Και μάλιστα έβγαινε τόσο αυστηρή που έλεγα ότι θα με φοβούνται τα παιδιά. Τουναντίον, τα παιδιά μου είχαν πολύ μεγάλη συμπάθεια και καταλάβαμε με τον σεναριογράφο, ότι τα ίδια νιώθουν ότι ενδιαφέρεται κάποιος γι’ αυτά. Όλοι οι ρόλοι που υποδυόμαστε, ξέρετε, είναι δικά μας κομμάτια. Σαν μαμά δεν ήμουν τόσο αυστηρή, αλλά είχα αυστηρές στιγμές αν κι όταν χρειαζόταν. Οπότε ο ρόλος δεν με δυσκόλεψε και ίσα ίσα που τον απόλαυσα.

Ο ρόλος αυτός σας «άνοιξε» πόρτες για τη μετέπειτα πορεία σας;

Ο ρόλος αυτός με έκανε περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό. Είχα παίξει ως τότε σε μικρότερους τηλεοπτικούς ρόλους, αλλά όχι πρωταγωνιστικούς. Ήμουν πολλά χρόνια στο Εθνικό θέατρο επίσης, όπου κάθε μέρα κάναμε πρόβα και παράσταση κι έτσι δεν είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε στην τηλεόραση. Δεν θα το έλεγα ότι μου «άνοιξε» πόρτες. Είχα ήδη μία πορεία στο θέατρο. Ήρθε πολύ αργά αυτός ο ρόλος. Δύο χρόνια πριν πάρω σύνταξη. Μετά ήρθε και η κρίση, οπότε δεν γίνονταν και πολλές σειρές.

Θυμάστε στιγμές ή ευτράπελα από τα παρασκήνια της σειράς;

Δεν ήταν τόσο ξεκαρδιστική η κατάσταση. Κάναμε 10 ώρες γύρισμα την ημέρα, εντατικά, γιατί τα επεισόδια ήταν πολύ μεγάλα. Και ήταν και πολύ προσεγμένα όλα, χωρίς βιασύνες. Οπότε έπρεπε να είμαστε κι εμείς αφοσιωμένοι σε αυτό που κάναμε. Δεν μπορώ να θυμηθώ σκηνές συγκεκριμένες ή ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα. Πολύ τρυφερά και αγαπησιάρικα θυμάμαι την όλη ατμόσφαιρα.

Φαντάζομαι ότι ακόμη και σήμερα σας μιλούν γι’ αυτή την σειρά…

Αρχικά να σου πω ότι μας πληρώνει ακόμη αυτή η σειρά, από τις επαναλήψεις. Ναι φυσικά και με αναγνωρίζουν ακόμη και σήμερα. Εμένα το fan club μου είναι ακόμη και παιδιά. Από ανθρώπους που είναι τώρα 25 ετών, μέχρι και μικρά παιδάκια που βλέπουν τη σειρά από επαναλήψεις. Κάνουν τρελή χαρά όταν με βλέπουν.

Πώς διαχειριζόσασταν τη μεγάλη αγάπη κι αποδοχή του κόσμου;

Το έβρισκα πολύ συγκινητικό και καθόλου ενοχλητικό. Άλλωστε, κακά τα ψέματα οι ηθοποιοί στηριζόμαστε στην αγάπη του κόσμου. Είναι το ζητούμενό μας και χωρίς αυτό δεν θα υπήρχαμε. Θυμάμαι ότι λάμβανα και σχόλια του τύπου «Πόσο μας βοηθάτε κυρία Τζώρτζη στο μεγάλωμα των παιδιών μας» ή «Αν δεν διαβάσεις ή δεν πλύνεις τα δόντια σου, τι θα πει η κυρία Γάτου;». Είχα και τέτοια. Ήμουν σαν την «εθνική γκουβερνάντα» της εποχής.

Θα λέγατε «ναι» σε ένα υποτιθέμενο ριμέικ της σειράς;

Όχι, γιατί οι επιτυχημένες σειρές είχαν το στίγμα της εποχής τους. Επειδή οι εποχές και οι ιδέες αλλάζουν πολύ γρήγορα. Έχουν γίνει μεγάλα βήματα σε πολλά κοινωνικά θέματα και είναι δύσκολο να τα φέρνεις στα μέτρα που ήταν τότε. Όπως επίσης δεν συμφωνώ καθόλου και με τα ριμέικ παλιών ταινιών, που γίνονται σήμερα θεατρικά ή κινηματογραφικά έργα. Δεν έχουν καμία σχετικότητα. Επίσης δεν υπάρχουν και καλοί διαχρονικοί συγγραφείς για το θέατρο και την τηλεόραση σήμερα. Κι αυτό με στενοχωρεί.

Τι έχει αλλάξει στην τηλεόραση από τότε, έως και σήμερα;

Έχω πάψει να ζηλεύω (με την καλή έννοια) δουλειές κι αυτό με στενοχωρεί. Δεν βλέπω κάτι πολύ αξιόλογο. Βέβαια, δεν μου πέφτουν και οι προτάσεις «βροχή», αλλά δεν μου έχουν προτείνει και κάτι που να το σκεφτώ, για να πάω.

Πηγή: ΛΟΙΠΟΝ

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρει η Τζώρτζη: «Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από παπά. Δεν ξαναπήγα εκκλησία, από 12 χρονών»

Τζώρτζη: Το άγριο ξέσπασμά της μετά την προφυλάκιση Φιλιππίδη:«Όλοι ήξεραν πόσο κακοποιητικός είναι»

Ελένη Τζώρτζη: Κατακεραυνώνει γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη - Νέα καταγγελία

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved