Showbiz

Ευγγελία Μουμούρη: «Τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές και παιχνίδια εξουσίας υπάρχουν...»

Η Ευαγγελία Μουμούρη σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μίλησε για τις άσχημες συμπεριφορές τόσο στον χώρο της υποκριτικής όσο και στους υπόλοιπους χώρους.

Δυναμική, χαμογελαστή και πολύ… πολύ ταλαντούχα είναι η ηθοποιός, Ευαγγελία Μουμούρη η οποία παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για πολλά! Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους καθημερινούς της στόχους, στη σχέση με την εμφάνισή της, στον σύντροφό της και στη συγκατοίκηση αλλά και στα όσα ακούγονται για τις άσχημες συμπεριφορές.

H κ. Μουμούρη όσο μεγαλώνει τι στόχους βάζει; Σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο…

Μοναδικός μου στόχος, είναι κάθε πρωί να θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι μου. Να έχω κίνητρα για δημιουργία, για καινούργιε ς γνωριμίες, για νέα πρότζεκτ, συνεργασίες. Κίνητρα για προσφορά σε αδυνάτους, για διδασκαλία, για φιλίες, για εκδρομές, για τον γύρο του κόσμου!

Ποια είναι η σχέση σας με τον καθρέφτη σας, καθώς περνούν τα χρόνια;

Για πολλά χρόνια κοιτούσα τον καθρέφτη και έβλεπα μόνο αρνητικά. Μέχρι που ανακάλυψα πως ο καθρέφτης καθρεφτίζει το μέσα μου που νιώθω. Αυτό που νομίζω ότι είμαι συμφωνά με τις περιοριστικές μου πεποιθήσεις. Η γνώση αυτή μου έδωσε την απόλυτη ελευθερία. Από τότε Βλέπω μόνο τα θετικά. Βλέπω μάτια γεμάτα αγάπη, Βλέπω χαμόγελο πλατύ, λίγη χαλάρωση στον λαιμό (!), κι αυτή είναι η ευτυχία. Να μεγαλώνω.

Θεωρείτε ότι όσο ο άνθρωπος ωριμάζει γίνεται πιο γοητευτικός;

Απολύτως όχι. Δεν είναι προϋπόθεση. Το να έχεις την τύχη να είσαι πολλά χρόνια επάνω στη Γη δεν σε κάνει αυτομάτως και γοητευτικό.

Μία γυναίκα δυναμική, όπως εσείς, στην προσωπική της ζωή, με τον σύντροφο της, πώς είναι; Κρατάτε τα ηνία του σπιτιού ή σας αρέσει οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες να μοιράζονται;

Στο σπίτι μας προσπαθούμε να κρατάμε μια ισορροπία σε σχέση με τη λειτουργία του χώρου μας, όχι πάντα με επιτυχία. Έχω δώσει επικές μάχες για τη διακόσμηση του σπιτιού, που τελικά κέρδισα. Βεβαίως, όσο για την καθημερινότητα, μοιραζόμαστε τις ευθύνες, ως δύο επαγγελματίες με βεβαρημένο πρόγραμμα, που θέλουν να ζουν σε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον.

Ποιο είναι το μυστικό για τα γερά θεμέλια; Διατηρείτε σχέση πολλά χρόνια...

Τι να σας πω, δεν έχω ιδέα. Είναι τόσο σύμπλοκοι οι λόγοι που δύο άνθρωποι μένουν μαζί, που ό,τι πω, νομίζω θα ‘ναι λίγο. Ζω με έναν άνθρωπο που μαζί του είμαι ο εαυτός μου. Με τα στραβά μου, τα καλά μου, δεν καμώνομαι μία καλύτερη. Όσο αυτό λειτουργεί, το ζούμε.

Έχετε ελαττώματα που προσπαθείτε να «ξεπεράσετε»;

Δεν λέω τα ελαττώματα μου δημοσίως. Πιστεύω πως αν τα κοινοποιήσω, θ μου «μπαστακωθούν» και δεν το θέλω (γέλια).

Τι θα συμβουλεύατε έναν νέο ηθοποιό που ξεκινά τώρα την καριέρα του;

Δεν δίνω ποτέ συμβουλές. Το αντίθετο μάλλον. Ζητάω συμβουλές από τους νέους. Εκείνοι ξέρουν κάτι που εγώ έχω ξεχάσει και έχω ανάγκη να μου το θυμίσουν. Η διαδρομή του καθενός μας στην τέχνη είναι απολύτως προσωπική. Μόνο τη δική μου ιστορία θα μπορούσα να αφηγηθώ. Πώς ξεκίνησα, πώς πάλεψα με τον εαυτό μου για να σταθώ γερά στη σκηνή, πώς ένιωσα στο πρώτο μου γύρισμα, πώς ένιωσα την πρώτη φορά που μου μίλησαν άσχημα, πώς άντεξα τις οικονομικές δυσκολίες, πόσο μαγικά ένιωσα όταν η συνεργασία λειτούργησε στο απόλυτο, ένα Βράδυ στο θέατρο. Στιγμές. Μόνο τις στιγμές μου μπορώ να μεταφέρω. Και παρόλο που είναι προσωπικές, για κάποιον ανεξήγητο λόγο τυπώνονται πιο εύκολα από οποιαδήποτε συμβουλή.

Με όλα αυτά που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, στον χώρο της υποκριτικής, αν είχατε παιδί, θα το συμβουλεύατε να αλλάξει επαγγελματικά πλάνο;

Θεωρώ πως είναι ανεπίτρεπτο να μεταφέρουμε τις φοβίες μας σε έναν νέο άνθρωπο με όνειρα και φιλοδοξίες. Μόνο χαρά νιώθω που ο χώρος μου είναι από τους πρώτους που κατάφεραν να ξεκινήσουν ένα ξεκαθάρισμα συμπεριφορών και ακυρώσεων προσωπικοτήτων. Τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές και παιχνίδια εξουσίας υπάρχουν σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Δεν έχουμε την πρωτοκαθεδρία! Στον ιατρικό χώρο, στο δικαστικό σώμα, στο σούπερ μάρκετ, στα τηλεοπτικά κανάλια, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν επαγγελματίες που βάλλονται και που ποτέ δεν θα καταφέρουν να μιλήσουν. Γνωρίζετε πως στα πανεπιστήμια υπάρχουν κορίτσια που εκβιάζονται από καθηγητές για τους υπογράψουν το διδακτορικό τους; Όλα αυτά σας τα λέω για να στηρίξω την απόλυτη θέση μου. Ο χώρος μας είναι ένας μαγικός χώρος. Παίρνουμε μία γραμμένη σελίδα και δημιουργούμε χαρακτήρες, συναισθήματα. Δημιουργούμε ζωή. Ανάμεσα μας υπάρχουν γενναίοι άνθρωποι που όρθωσαν το ανάστημα τους και είπαν στο άδικο: «Φτάνει. Ως εδώ». Είναι ένας ζηλευτός χώρος και ελπίζω να γίνει παράδειγμα σε όλους.

Πηγή: ΤΥΠΟΣ TV

Διαβάστε επίσης:

Ευαγγελία Μουμούρη: «Την πρώτη φορά που είδα τον εαυτό μου στην τηλεόραση ανέβασα πυρετό»

Ευαγγελία Μουμούρη: Στάθηκα δίπλα στην Τζένη Μπότση και τη θαύμασα όταν βρήκε το κουράγιο να μιλήσει

Ευαγγελία Μουμούρη: Δείτε την στα 50 της με μαγιό και χωρίς ρετούς - Το μήνυμά της στις γυναίκες

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved