Κατερίνα Βρανά: Από την ώρα που ξύπνησα από το κώμα, μετρούσα αντίστροφα πότε θα ξανανέβω στη σκηνή
Showbiz

Κατερίνα Βρανά: Από την ώρα που ξύπνησα από το κώμα, μετρούσα αντίστροφα πότε θα ξανανέβω στη σκηνή

Kωμικός με τις παραστάσεις συνώνυμο του sold out. Πρόκειται για την Κατερίνα Βρανά.

Η ίδια σε συνέντευξή της ανέφερε πόσο δύσκολο είναι να διακωμωδεί και να σαρκάζει την περιπέτεια με την υγεία της η οποία παρ’ ολίγον να της στοιχίσει τη ζωή.

Πόσο δύσκολο είναι να διακωμωδείς και να σαρκάζεις μια τόσο σοβαρή περιπέτεια με την υγεία σου η οποία παρ’ ολίγον να σου στοιχίσει τη ζωή.

Προσωπικά το βρήκα πολύ εύκολο. Απλώς περιγράφω όσα έγιναν. Τα μισά ήταν τραγικά και δύσκολα, τα άλλα μισά ήταν όμως σουρεάλ και αστεία. Από μόνα τους, χωρίς να χρειαστεί να τα διακωμωδήσω εγώ. Επειδή για αρκετό καιρό βρισκόμουν σε κώμα, έχασα αρκετό από το δράμα της υπόθεσης.

Δεν θέλει θάρρος, να εκτεθείς τόσο πολύ και τόσο ανοιχτά; Ήσουν πάντα αυτή η γυναίκα;

Δεν ξέρω αν ήμουν πάντα τόσο ανοιχτή ή αν έγινε αργά και σταδιακά. Πάντα μπορούσα να μιλώ για αυτά που μου συνέβαιναν. Με βοήθησε σίγουρα πολύ το γεγονός ότι ενηλικιώθηκα στην Αγγλία. Από τα 19 μου Ζούσα σε μία χώρα όπου το χιούμορ είναι πολύ αυτοσαρκαστικό και αυτοσαρκασμός είναι μέρος του κώδικα επικοινωνίας των ανθρώπων. Δεν ξέρω αν ήθελε θάρρος. Εκείνο που με προβλημάτισε ήταν το κατά πόσο θα άρεσε αυτή η ιστορία στους Έλληνες. Επειδή δεν θέλουμε γενικά να συζητάμε για αρρώστιες. Φοβόμαστε.

Έχεις δίκιο δεν μας αρέσουν τα οικεία κακά.

Δεν θέλουμε να φέρουμε τα δύσκολα πολύ κοντά μας. Τελικά, όμως, το κοινό με εξέπληξε θετικά.

Θυμάσαι την πρώτη παράσταση που έδωσες με το «Σχεδόν Πέθανα;»

Ηταν στο Μικρό Παλλάς στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2019. Πριν βγω στη σκηνή είχα περισσότερο άγχος από ποτέ. Βασικά τ α 'χα παίξει. Μετά όμως από το πρώτο δεκάλεπτο έφυγαν όλα. Οταν τελείωσε η παράσταση, ένιωσα μια απερίγραπτη ανακούφιση και χαρά. Το κοινό ήταν καταπληκτικό.

Στην Ελλάδα είχες αποφασίσεις να επιστρέψεις ή γύρισες λόγω της υγείας σου;

Γύρισα λίγο πριν προκύψει το ζήτημα με την υγεία μου. Στην πραγματικότητα μεταξύ του 2015 και του 2017 πηγαινοερχόμουν από την Ελλάδα στην Αγγλία. Πήγαινα στα φεστιβάλ της Αυστραλίας, μετά στο Εδιμβούργο, είχα ξεκινήσει να παίζω στη Βουλγαρία, στη Σερβία και την Κροατία, Για δυο χρόνια δεν είχα σταθερή βάση, ήμουν νομάς. Και η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα πήγαιναν καλά. Ημουν ευχαριστημένη. Και είχα αρχίσει να πιάνω την καλή και οικονομικά.

Ησουν λοιπόν σε μια πολύ καλή στιγμή της ζωής σου όταν αρρώστησες. Δεν αναρωτήθηκες «γιατί σε μένα;»;

Ποτέ. Γιατί ξέρω γιατί. Επειδή ήμουν μαλάκας. Αγνόησα κάθε σημάδι. Πήγαινα γυρεύοντας.

Λένε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να σε σώσει αν δεν θες να σωθείς ο ίδιος.

Γεγονός. Γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω εκείνο το κομμάτι του εαυτού μου που ανέλαβε δράση ενώ ακόμα ήμουν σε κώμα. Γιατί νομίζω ότι αυτό έκανε όλη τη δουλειά. Δεν υπήρξε στιγμή που να μην ήθελα να συνεχίσω. Από την ώρα που ξύπνησα από το κώμα, μετρούσα αντίστροφα για το ποτέ θα ξανανέβω στη σκηνή. Η πρώτη μου σκέψη ήταν «μαλάκα, αυτό είναι γαμ@το υλικό για παράσταση». Ποια δύναμη ψυχής; Εδώ μιλάμε για φυσικό ψώνιο.

Πηγή:Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved