Έρρικα Πρεζεράκου: Η ηλικία, το ατύχημα και η απώλεια της ανιψιά της που την στιγμάτισε
Showbiz

Έρρικα Πρεζεράκου: Η ηλικία, το ατύχημα και η απώλεια της ανιψιά της που την στιγμάτισε

H Έρρικα Πρεζεράκου είναι δυνατή γυναίκα και το αποδεικνύει καθημερινά.

H Έρρικα Πρεζεράκου είναι από τις πιο καταξιωμένες αθλήτριες και παρά τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων δεν σταματά να χαμογελά, να ζει το κάθε λεπτό και καθημερινά θέλει να κάνει πράγματα για εκείνη.

Πάμε να μάθουμε μερικά πράγματα για εκείνη…

Ηλικία

Η Έρρικα Πρεζεράκου έχει καταγωγή από τη Μάνη και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και μεγάλωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια και είναι 46 ετών. Σπούδασε χορογραφία στο Imperial Society of Teachers of London, αλλά και Διοίκηση και Marketing στο Deree College.

Δούλευε από τα 17 της και κατά καιρούς έχει εργαστεί ως: υπεύθυνη παραγωγής σε ναυπηγείο, βοηθός σκηνοθέτη, χορογράφος, συντονίστρια προγράμματος σε στούντιο ηχογραφήσεων, group manager σε συναυλίες. Με τον αθλητισμό ήρθε σε επαφή τυχαία και το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ την γοήτευσε αμέσως.

Μέσα σε τρία χρόνια σημείωσε την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, η οποία ήταν μάλιστα το χαμηλό όριο (4,25μ.) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Τέσσερα χρόνια μετά, το 2007 κατέλαβε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο και το Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Το 2008 ήταν Ολυμπιακή χρονιά.

Το ατύχημα

Το καλοκαίρι του 2020, η αθλήτρια είχε ένα ατύχημα, στο οποίο χτύπησε αρκετά σοβαρά το χέρι της. Συγκεκριμένα, ενώ η ίδια βρισκόταν διακοπές με τον τότε σύντροφό της και την παρέα τους, όλοι μαζί αποφάσισαν να πάνε βόλτα με το σκάφος, όταν πάνω στη προσπάθεια να αποφευχθεί το κύμα από τα απόνερα ενός μεγάλου πλοίου, η ίδια βρέθηκε κάτω από την προπέλα, η οποία της έκοψε μέρος του δεξιού χεριού της.

Η πρώην πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ οδηγήθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το ένα απ΄ τα δυο δάχτυλα της που είχαν τραυματιστεί σοβαρά.

Πρόσφατα σε συνέντευξή της η αθλήτρια είχε δηλώσει:«Το ατύχημα που είχα ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση για εμένα, βίωσα πολλά συναισθήματα πάνω σε αυτό, αλλά εστίασα στο καλό που έχει συμβεί. Το χέρι μου βρέθηκε κάτω από δυο μηχανές, αν είχα το κεφάλι μου θα μπορούσα να είχα σκοτωθεί, οπουδήποτε και να με χτυπούσαν».

Και πρόσθεσε: «Έχω κάνει πολλά χειρουργεία, έχω ακόμα πολλά να κάνω, έχω και το δικαστήριο. Δεν έχω θυμό ή ένταση, ο άνθρωπος αυτός έδειξε το ποιόν του. Βοηθήθηκα από την αγάπη του κόσμου».

Και υπογράμμισε: «Το χέρι μου δεν επιστρέφει όπως ήταν, έγινε όμως δεν μπορεί να αλλάξει. Επικοινωνώ καθημερινά με το χέρι μου, έχω εσωτερική επικοινωνία. Έχω μάθει και γράφω με το αριστερό»!

Η απώλεια της ανιψιά της που την στιγμάτισε

Πριν ένα χρόνο περίπου η ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου άφησε την τελευταία της πνοή, ύστερα από μάχη μια σπάνια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. Η μικρή με τους γονείς της είχε ταξιδέψει στην Αμερική για να κάνει θεραπείες, όμως τελικά δεν τα κατάφερε.

Η απώλεια αυτή όπως ήταν φυσικό στοίχισε στην οικογένεια, όμως προσπαθούν να είναι καλά για χάρη της μικρής, η οποία δεν το πάλεψε με χαμόγελο μέχρι τέλους.

Η ανακοίνωση της οικογένειας για τον θάνατο της μικρούλας είχε ραγίσει καρδιές: «Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Elias Triantafyllakis και σήμερα διάλεξε η κόρη μας το παρανυφάκι μας να φύγει από την ζωή. Η Αναστασία πάλεψε όσο λίγοι, ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ. Έφυγε ήρεμη στον ύπνο της με την μανούλα και τον πατερούλη της να την κρατάνε αγκαλιά. Ξέρω πόσοι προσευχηθήκατε για αυτή την νεράιδα και ξέρω και πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ. Η Αναστασία δεν υποφέρει πια…».

Η Έρρικα Πρεζεράκου, σε όλο αυτόν τον αγώνα συχνά ζητούσε από τους διαδικτυακούς της φίλους να προσευχηθούν μαζί της, ελπίζοντας όπως βέβαια και η αδελφή της Ξένια αλλά και ο γαμπρός της σε ένα θαύμα ώστε να γυρίσει η μικρούλα στην Ελλάδα υγιής. Η μικρή Αναστασία όμως δεν τα κατάφερε, βυθίζοντας στην απόλυτη θλίψη τους πάντες.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved