Γιώργος Παπαγεωργίου: «Έχουν τελειώσει οι εποχές με τους μεγάλους ηθοποιούς...»
Showbiz

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Έχουν τελειώσει οι εποχές με τους μεγάλους ηθοποιούς...»

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι νέος, είναι ωραίος αλλά και πολύ... ταλαντούχος! 

Από πολύ μικρή ηλικία φαινόταν πως θα χαράξει τον δικό του καλλιτεχνικό δρόμο αλλά η μητέρα του, Φιλαρέτη Κομνηνού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνει ηθοποιός. Ωστόσο, ο Γιώργος Παπαγεωργίου έχοντας αγάπη και για τη μουσική ίδρυσε μαζί με φίλους μια μπάντα, τους «Polkar» ενώ ο ρόλος του ως σκηνοθέτης τον ολοκληρώνει. Ο πολυτάλαντος, Γιώργος Παπαγεωργίου μίλησε για την υποκριτική αλλά και για τη μητέρα του. Ποια συμβουλή της, προσπαθεί να ακολουθεί;

Η μουσική πως προέκυψε; Αποτελεί μια δίοδο για εσένα, σε σχέση με το θέατρο και τη σκηνοθεσία;

Για μένα η μουσική και συγκεκριμένα οι Polkar είναι η ψυχοθεραπεία μου. Θα μπορούσε να υπάρχει η ζωή μου χωρίς την μουσική, απλά θα ήταν άγευστη, όπως είναι όταν δοκιμάζεις ένα ανάλατο φαγητό. Πάντα, οι πρόβες και οι συναυλίες με την μπάντα είναι μία καλή αφορμή, αφενός να βρεθώ με τους φίλους μου και να παίξουμε μουσική κι αφετέρου να βρεθώ με το κοινό των Ρolkar.

Η υποκριτική είναι για εσένα, μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Η υποκριτική είναι η δουλειά μου, αυτό που σπούδασα. Είναι η βάση μου. Πάντα θα είμαι και θα σκέφτομαι σαν ηθοποιός. Είναι κάτι που με έχει διαμορφώσει και σαν χαρακτήρα. Το κομμάτι της σκηνοθεσίας κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια στη ζωή μου, γιατί είναι κάπου με ολοκληρώνει. Όταν σκηνοθετώ μία παράσταση, σκέφτομαι σαν ηθοποιός, σαν μουσικός.

Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη με τους ηθοποιούς όταν σκηνοθετώ μία παράσταση, γιατί είμαι κι εγώ ηθοποιός, άρα δεν είμαι απέναντι τους, αλλά δίπλα τους. Το θέατρο είναι ένα ομαδικό σπορ, έχουν τελειώσει οι εποχές με τους μεγάλους ηθοποιούς και 5 μικρούς ηθοποιούς να τους κρατούν τα προσχήματα. Όταν μπαίνω σε μία θεατρική πρόβα, λέω πάντα στους συνεργάτες μου ότι θέλω να λειτουργήσουμε σαν μια καλοκουρδισμένη τζαζ μπάντα.

Η μητέρα σου, Φιλαρέτη Κομνηνού, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση σου να γίνεις ηθοποιός;

Ναι, αλλά ενδόμυχα και χωρίς ποτέ να με πιέσει. Δεν μου είπε να γίνω οπωσδήποτε ηθοποιός, γιατί δεν είναι ένα επάγγελμα που μπορεί να λειτουργήσει ως οικογενειακή παράδοση. Ούτε με πίεσε, ούτε με αποθάρρυνε, απλά λειτούργησε με ψυχραιμία.

Ποια είναι η πιο ηχηρή συμβουλή που σου έχει δώσει η μητέρα σου;

Αυτό που έχει πει και μου λέει συχνά, είναι να πιστεύω στον εαυτό μου. Να μην έχω ανασφάλειες.

Εσύ ένιωσες ποτέ ανασφαλής μέσα από αυτό το επάγγελμα;

Εννοείται και ειδικά όταν ξεκινούσα. Απλά κάποια στιγμή κι έχοντας καταφέρει πράγματα στη δουλειά σου, αποκτάς μία παραπάνω αυτοπεποίθηση. Αλλά πάντα η ανασφάλεια σε... περιμένει στη γωνία.

Πηγή: Εγώ

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπαγεωργίου για τον γάμο του με τη Δανάη Μιχαλάκη: «Δεν θέλαμε να πάρει διαστάσεις»

Μιχαλάκη – Παπαγεωργίου: Πάσχα στη Σύρο με πασίγνωστο ζευγάρι της Ελληνικής showbiz

Παπαγεωργίου: Αποκαλύπτει πώς αντιδρά πλέον η Μιχαλάκη όταν τον βλέπει σε ερωτικές σκηνές

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved