Ιωάννα Παππά: «Παλιότερα ήμουν λιγότερο φοβισμένη, τώρα είμαι αρκετά περισσότερο»
Showbiz

Ιωάννα Παππά: «Παλιότερα ήμουν λιγότερο φοβισμένη, τώρα είμαι αρκετά περισσότερο»

Η Ιωάννα Παππά δεν χρειάζεται συστάσεις…

Η ταλαντούχα ηθοποιός, Ιωάννα Παππά μίλησε για τις συμμετοχές της στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, για την επιστροφή της μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση αλλά και για τα σχέδια του μέλλοντος.

Είστε μια ηθοποιός με σημαντική καριέρα στην τηλεόραση, πώς σχολιάζετε την επιστροφή της μυθοπλασίας στη μικρή οθόνη για την οποία έχουν ειπωθεί τόσα τα τελευταία χρόνια;

Σ' έναν βαθμό μ’ έχει ενθουσιάσει το γεγονός ότι υπάρχει όντως αυτή η επιστροφή και παρακολουθώ μ’ ενδιαφέρον τις προσπάθειες να φύγουμε από τα τετριμμένα. Από την άλλη, επειδή έχω δει πολύ Netflix, πλατφόρμες, γενικά, κυρίως την εποχή που ήμουν έγκυος είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τις εξελίξεις διεθνώς και πραγματικά, είδα συγκλονιστικές σειρές, ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Θεωρώ, λοιπόν ότι το έχουν αντιληφθεί κι εδώ όσοι ασχολούνται με την τηλεόραση και προσπαθούν να κινηθούν σ' αυτή την κατεύθυνση. Η τηλεόραση, βέβαια, απαιτεί χρήματα κι όσο περισσότερες δυνατότητες υπάρχουν σ' αυτόν τον τομέα τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα.

Έχει κάποιο μυστικό η τηλεόραση τι κρύβεται πίσω από μια καλή ερμηνεία;

Υπάρχουν δυο βασικά συστατικά: το σενάριο και η σκηνοθεσία. Στην τηλεόραση, δε μπορείς να κάνεις τίποτα μόνος σου. Και το θέατρο, βέβαια, ομαδική δουλεία είναι, αλλά μπορείς να έχεις λίγο περισσότερο τον έλεγχο. Στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο εξαρτάσαι από κάθε λήψη και φυσικά από το μοντάζ. Είσαι πολύ έντονα παρών στη σκηνή, αλλά μετά ο δρόμος είναι μακρύς ώσπου να προκύψει το αποτέλεσμα. Η τηλεόραση έχει ρίσκο, είσαι πιο εξαρτημένος.

Με τι κριτήριο επιλέγετε μια δουλειά;

Έχει να κάνει με τις συνθήκες και τη στιγμή που μου προτείνεται. Μου έχει τύχει, να κάνω σειρές για διαφορετικούς λόγους, βασικός παράγοντας είναι το ποιοι άλλοι παίζουν μαζί μου. Και να με συγκλονίζει ο ρόλος εάν δεν πιστεύω ότι το καστ είναι ταιριαστό δε θα το επιλέξω. Από το καστ ξεκινούν όλα γι’ αυτό και είναι θετικό ότι πλέον έχουν αρχίσει και γίνονται δοκιμαστικά ακόμη και σε πολύ καταξιωμένους ηθοποιούς για να δουν εάν ταιριάζουν μεταξύ τους. Πέρα από το καστ, είναι σημαντικό να υπάρχουν συνθήκες συνεννόησης ούτως ώστε ν' αναπτυχθεί ένα δημιουργικό και φιλικό περιβάλλον.

Σχέδια κάνετε για το μέλλον;

Πολλές φορές δεν τολμάω. Εκεί που πάω να γίνω αισιόδοξη, γίνομαι απαισιόδοξη. Παλιότερα ήμουν λιγότερο φοβισμένη, τώρα είμαι αρκετά περισσότερο. Είμαι ανήσυχη για το αύριο σε σχέση με όλ’ αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, απ' τα σήματα που λαμβάνουμε. Μ' αφορά αυτό που συμβαίνει στον κόσμο, ούτως ή άλλως οι ζωές όλων μας, όλων των λαών είναι πλέον συνδεδεμένες σε οικονομικό επίπεδο-λόγω του πολέμου στην Ουκρανία- και όχι μόνο. Η βαρβαρότητα, ο θυμός, η βία, όλ' αυτά δε μ’ αφήνουν να αισιοδοξήσω... Απ' την άλλη ναι, θέλω να κάνω ταξίδια, να παίξω ρόλους, να γνωρίσω περισσότερους ανθρώπους στη δουλειά, να ζήσω ωραίες συνεργασίες.

Πηγή: Action 24 Press

Διαβάστε επίσης:

Συγκινεί η Ιωάννα Παππά για τον θάνατο της μητέρας της: «Ήταν σαν να έφυγε ένα μεγάλο κομμάτι μου»

Ιωάννα Παππά: Η πιο απίθανη φωτό του γιου της - O δυόμιση χρονών Αντώνης είναι... καλλιτέχνης!

Παππά: «Έχασα κι εγώ δικό μου άνθρωπο, τον Κωνσταντίνο Παπαχρόνη, στο πένθος δεν υπάρχουν κανόνες»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved