Αντώνης Φουρλής: «Η τηλεόραση είναι συντηρητικό μέσο»
Showbiz

Αντώνης Φουρλής: «Η τηλεόραση είναι συντηρητικό μέσο»

Ο Αντώνης Φουρλής βρίσκεται στην ερευνητική ομάδα της εκπομπής «Special Report» στον ΑΝΤ1 για τρίτη χρονιά.

Ο δημοσιογράφος σε συνέντευξή του μίλησε για το πώς είναι για εκείνον η φετινή σεζόν και αν η ΤV είναι συντηρητικό μέσο.

Και πάλι «Special report» στον ΑΝΤ1. Πώς είναι για εσένα η φετινή χρονιά;

Φαίνεται πως το σύμπαν συνωμότησε και μετά την πανδημία ξυπνήσαμε σε έναν άλλον πλανήτη. Είναι σαν να μηδένισαν τα πάντα. Είναι εδώ ο κορωνοϊός, όμως έχουμε έναν πόλεμο στην Ουκρανία και έναν ενεργειακό πόλεμο, ο οποίος φτάνει πολύ βαθιά στις τσέπες μας.

Είναι η τρίτη χρονιά μου στο «Special report» και αισθάνομαι πως φέτος έχουμε δεθεί ακόμη περισσότερο ως ομάδα. Χαιρόμαστε την ελευθερία της ατζέντας που μας έχει δώσει ο ΑΝΤ1, ο οποίος δεν μας επέβαλε όρους θεαματικότητας.

Όμορφα πράγματα συμβαίνουν γύρω μας;

Ναι, φυσικά. Αρκεί να μην τα αποκλείουμε από το οπτικό μας πεδίο. Νιώθω πώς η Ελλάδα και η κοινωνία αλλάζουν. Εγώ αισθάνθηκα, ειδικά στο δεύτερο μέρος αυτής της σεζόν, πως μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα.

Και ως δημοσιογράφος το έχω σκεφτεί αυτό και προσπαθώ, μέσα από τις έρευνες μου, να βοηθήσω προς αυτή την κατεύθυνση.

Είχε μεγάλη απήχηση αυτή η εκπομπή.

Ναι, γιατί έχουμε συνειδητοποιήσει πως οι νέοι που είχε χάσει η τηλεόραση μας δίνουν ένα σήμα από αυτή την απήχηση.

Αν αγγίξεις τις χορδές τους, αν μιλήσεις τη γλώσσα τους και αν βρεις τα θέματα που τους απασχολούν, όσο δύσκολοι κι αν είναι, θέλουν να σε δουν και να σε ακούσουν.

Αισθάνομαι πολύ όμορφα που με τον Τάσο Τέλλογλου αγγίξαμε θέματα που πραγματικά προαφαιρούμε στην κοινωνία. Είμαστε αποκαλυπτικοί και διεισδυτικοί σε επίκαιρα και μη επίκαιρα θέματα, που όμως πρέπει να αναδεικνύονται.

Η τηλεόραση είναι συντηρητικό μέσο;

Ναι, φοβάμαι ότι στην πραγματικότητα είναι συντηρητική. Χρειάζεται μια μάχη να δώσουμε όλοι για να προχωρήσει η τηλεόραση.

Ειδικά όταν έχουμε αντιληφθεί πως το κοινό είναι μεγάλες ηλικίες και οι νέοι ενημερώνονται από την τηλεόραση, δεν μπορεί παρά και η τηλεόραση να αποκτήσει, πρέπει ν αποκτήσει, αντανακλαστικά. Ο συντηρητισμός για εμένα δεν μεταφράζεται πολιτικά αλλά στην αντίληψη του κόσμου.

Πηγή:Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved