Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Δεν μου αρέσει να κάνω κριτική στην τηλεόραση»
Showbiz

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Δεν μου αρέσει να κάνω κριτική στην τηλεόραση»

Τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη τον παρακολουθούμε φέτος στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας», στο κανάλι του MEGA, απ’ όπου και εκεί ξεκίνησε την πορεία του.

Ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους και παρουσιαστές στο ιατρικό ρεπορτάζ, είναι και ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος έχει χαράξει τη δική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια, αποκτώντας το δικό του κοινό. Και μπορεί να αντιμετωπίζει τα θέματα με σοβαρότητα και επαγγελματισμό, ωστόσο και το χιούμορ είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει. Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε για την επιτυχία της εκπομπής του που έχει αντέξει πάνω από 20 χρόνια.

Με το MEGA έχεις μια ιδιαίτερη σχέση καθώς σε αυτό ξεκίνησες την πορεία σου ως παρουσιαστής. Σήμερα βρίσκεσαι και πάλι στο ίδιο κανάλι, παρουσιάζοντας την εκπομπή υγείας και αυτοβελτίωσης Όλα για τη ζωή μας.

Πράγματι, από το MEGA ξεκίνησα. Ήταν λίγο πριν οπό το 2000 -μέχρι και εγώ έχω ξεχάσει τη χρονολογία- όταν συζητήσαμε να παρουσιάσω μια εκπομπή υγείας λόγω της ενασχόλησης μου με το ιατρικό ρεπορτάζ. Δεν το φοβήθηκα γιατί ήδη από το 1989 ασχολούμουν με θέματα υγείας ως δημοσιογράφος στη Μεσημβρινή και είχατε εξοικειωθεί με το αντικείμενο. Για το μόνο που έκανα δεύτερες σκέψεις ήταν πως ήμουν πολύ μικρός τότε για να έχω δική μου εκπομπή. Τελικά βγήκε στον αέρα, πήγε καλά και ήταν η πρώτη επαφή σε ιδιωτικό κανάλι στο είδος της.

Ποιο θα έλεγες πως είναι το μυστικό επιτυχίας αυτής της εκπομπής που αντέχει περισσότερα από 20 χρόνια τώρα;

Νομίζω πως εμπνέει εμπιστοσύνη στον τηλεθεατή, τη θεωρεί έγκυρη -μετά από τόσο χρόνια-, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι πως πρόκειται για μια εκπομπή που δεν τον τρομάζει.

Παρότι μιλά για θέματα υγείας...

(Γελάει.) Ακριβώς! Είναι πολύ φιλική προς τον τηλεθεατή. Πάντα προσπαθούσα να είναι απλή παρότι αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της. Να κάνεις κάτι σύνθετο απλό. Ήθελα μια εκπομπή κατανοητή από όλους κα χρήσιμη, Κάτι να τους αφήσει και κάτι να κερδίσουν, σε επίπεδο γνώσης.

Τι είδους κοινό παρακολουθεί τις εκπομπές σου;

Από τις μετρήσεις προκύπτει πως οι περισσότερες είναι γυναίκες, που κινούνται στο ηλικιακό γκρουπ 25 - 55. Υπάρχει και ανδρικό κοινό αλλά είναι μικρότερο ποσοτικά. Αν δούμε και στη ζωή μας, αυτές που είναι πια! συνεπείς στο θέματα υγείας -και πολλές φορές παρακινούν και τους άντρες να πάνε στον γιατρό- είναι οι γυναίκες. Η διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πως η εκπομπή έχει αρχίσει να γίνεται - περισσότερο ευεξίας -και όχι καθαρά υγείας- με πολλά ψυχολογικά και, κοινωνικά θέματα, με αποτέλεσμα να αλλάζει και η δομή του κοινού.

Γιατί δεν υπάρχουν περισσότερες εκπομπές υγείας και ευεξίας στην ελληνική τηλεόραση; Τέτοια θέματα τα συναντάμε συνήθως ως υποενότητες σε εκπομπές...

Πιστεύω ότι η ελληνική τηλεόραση έχει αυτό που λέμε ποικιλία. Δηλαδή ο καθένας μπορεί να επιλέξει και να δει ό,τι θέλει, Από ντοκιμαντέρ, εκπομπές λόγου, ενημέρωση αλλά και προγράμματα που θα τον χαλαρώσουν. Δεν μου αρέσει να κάνω κριτική στην τηλεόραση, και όχι επειδή τη φοβάμαι. Δεν μου αρέσει, γιατί πιστεύω ότι η τηλεόραση είναι μια βεντάλια. Μπορείς να δεις τα πάντα.

Ακόμη και μια πιο ελαφριά εκπομπή κάτι έχει να σου προσφέρει. Δεν θεωρώ ότι πρέπει όλες οι εκπομπές να είναι προβληματισμού. Και όπως όλα τα πράγματα, έτσι και η τηλεόραση έχει τις καλές και τις κακές της στιγμές. Προσπαθώ να θυμάμαι τις καλές γιατί είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και με αυτές θέλω να πορεύομαι.

Αν σου έλεγε κάποιος, όταν πρωτοξεκινούσες στην τηλεόραση, πως τόσα χρόνια μετά θα βρίσκεσαι ακόμη σε αυτή, τι θα του απαντούσες;

«Αποκλείεται». Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι 20 -και- χρόνια μετά, θα έκανα αυτή την εκπομπή στην τηλεόραση.

Τότε ποιες ήταν οι προσδοκίες σου; Πάμε για μια σεζόν και βλέπουμε;

Οι προσδοκίες μου ήταν «πάμε να το δοκιμάσουμε και θα δούμε τι θα γίνει». Η αλήθεια είναι ότι με κέρδισε το αντικείμενο αυτό, προσπαθούσα κάθε χρόνο να εξελίξω την εκπομπή. Οι καιροί αλλάζουν, δεν μπορείς να μένεις στάσιμος. Ο παρουσιαστής μπορεί να είναι ο ίδιος αλλά το προϊόν πρέπει να αλλάζει για να συνεχίζει να ιντριγκάρει το κοινό. Αν και υπάρχουν εκπομπές που ο κόσμος τις ακολουθεί επειδή θέλει να βλέπει τον συγκεκριμένο παρουσιαστή. Τον εμπιστεύεται.

Πηγή: OK!

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννης: Είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική τηλεοπτική σεζόν με ποικιλία προγραμμάτων

Όλα για τη Ζωή μας: Προληπτική αντιγήρανση και μυικοί πόνοι

Όλα για τη ζωή μας: Αυξομειώσεις βάρους και ψυχοσωματικά με καλεσμένες Καρακάση και Αλεξανδράκη

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved