Κεφαλογιάννης: Είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική τηλεοπτική σεζόν με ποικιλία προγραμμάτων
Media

Κεφαλογιάννης: Είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική τηλεοπτική σεζόν με ποικιλία προγραμμάτων

Από τα πρώτα του κιόλας βήματα του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στη δημοσιογραφία του ανατέθηκε το ιατρικό ρεπορτάζ.  

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής «Ολα για τη ζωή μας» μίλησε για το πώς προέκυψε η πρώτη εκπομπή υγείας και για την εμπειρία του με τον κορονοϊό.

Ησασταν ο πρώτος, πριν από πολλά χρόνια, που ξεκινήσατε αυτή την τυπολογία εκπομπών. Πώς προέκυψαν οι εκπομπές υγείας;

«Από τα πρώτα βήματα μου στη δημοσιογραφία και σας εφημερίδες ασχολήθηκα εντελώς τυχαία με το ιατρικό ρεπορτάζ. Οσο περνούσε ο καιρός, μου άρεσε όλο και περισσότερο αυτό το ρεπορτάζ. Ηταν χρήσιμο και μου έδινε την αίσθηση της προσφοράς. Ετσι ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και η ιδέα της τηλεοπτικής εκπομπής "Ολα για την υγεία" στο Μega. Εφτιαξα ένα σχέδιο έχοντας πάντα στο μυαλό μου τι θα ήθελα εγώ να δω σε μια τέτοια εκπομπή. Ουσιαστικά αυτοσχεδίασα και δεν αντέγραψα ανάλογα προγράμματα που προβάλλονταν στο εξωτερικό. Μεγάλο ρίσκο αλλά και άγνοια κινδύνου λόγω της πρώιμης δημοσιογραφικής και πραγματικής ηλικίας μου».

Την εφετινή τηλεοπτική σεζόν πώς τη σχολιάζετε; Σε ποιον βαθμό την έχει επηρεάσει η πανδημία;

«Είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική τηλεοπτική σεζόν με ποικιλία προγραμμάτων για κάθε γoύστο. Το γεγoνός ότι έχει περιοριστεί η "περιπέτεια" στη ζωή πολλών τηλεθεατών νομίζω τους · οδήγησε σε τηλεοπτικά προϊόντα που τους βοηθούν να... ζήσουν μέσα από τις ζωές των άλλων. Γι' αυτό και το ενδιαφέρον του κοινού έχει στραφεί σε εκπομπές κοινωνικού περιεχομένου, ψυχαγωγικού χαρακτήρα, αλλά και στη μυθοπλασία. Για μένα ήταν ευχάριστη έκπληξη το πόσο καλές σειρές παίζονται αυτή την τηλεοπτική χρονιά στην ιδιωτική αλλά και στη δημόσια τηλεόραση και καθόλου έκπληξη η υπερβολική και πολλές φορές κουραστική σχέση της ενημέρωσης με τον κορωνοϊό».

Η πανδημία του κορωνοϊού ήταν ένα γερό ταρακούνημα για όλους μας. Εσάς τις σας δίδαξε η περιπέτεια μαζί του;

«Από τη στιγμή που μολύνθηκα από αυτόν τον νέο - τότε - ιό, δεν μπορούσα να προβλέψω την εξέλιξη. Δεν φανταζόμουν ότι τα πράγματα θα έπαιρναν μια δραματική τροπή, ούτε ότι δεν θα μπορούσα να αναπνεύσω ούτε ότι θα έπρεπε να περάσουν 25 αγωνιώδεις ημέρες για να φύγουν από μέσα μου η σκέψη και η αγωνία του θανάτου. Σε μια εποχή που γνωρίζαμε ελάχιστα για το τι βοηθά ή ότι στην αντιμετώπιση και δεν υπήρχε εμβόλιο, η περιπέτεια αυτή με δίδαξε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις εμπιστεύεσαι τους ειδικούς, διατηρείς την ψυχραιμία σου και δεν αφήνεις τον φόβο να οδηγήσει το μυαλό σου σε σκοτεινά μονοπάτια. Είναι κάτι που το βιώνεις ολομόναχος και πρέπει να το ξεπεράσεις για να ξαναδείς αυτούς που αγαπάς. Γίνεσαι δυνατός ακόμα κι αν δεν είσαι», είπε στο Βήμα.

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Ο πατέρας μου «έφυγε» στα χέρια μου»

Συγκινεί η Αλεξανδράκη: «Κατέληξα σε ένα νοσοκομείο, έψαχναν να μου βρουν τι έχω και δεν έβρισκαν»

Συγκλονίζει ο Κεφαλογιάννης για την περιπέτειά του: «Πέρασα αρκετά βαριά τον κορονοϊό»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved