Γλυκερία: Τι λέει για τη συνεργασία της επί σκηνής με τον εγγονό του Μίκη
Showbiz

Γλυκερία: Τι λέει για τη συνεργασία της επί σκηνής με τον εγγονό του Μίκη

Η Γλυκερία ζει στον πυρετό μιας σειράς σπουδαίων εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα.

Με αφορμή την εμφάνισή της, σε μία πρωτότυπη και κορυφαία συναυλία στην ακριτική Αλεξανδρούπολη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου, μίλησε για συνεργασίες, φιλίες και τον παγκόσμιο Μίκη.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε σπουδαίος συνθέτης. Τεράστιος! Η συνεργασία μου μαζί του υπήρξε σημαντική. Ενα διπλό άλμπουμ με το δικά του τραγούδια και με τίτλο “Τα θεμέλια μου στα βουνά επισφράγισε μια σπουδαία συνεργασία. Γιατί ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο δικός μας Μίκης και ταυτόχρονα ο Μίκης όλου του κόσμου...».

Η σπουδαία ερμηνεύτρια μίλησε και για τη συνεργασία της με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η οποία δημιουργήθηκε από τον ίδιο 30 χρόνια πριν και ερμηνεύει με σεβασμό τα τραγούδια του.

Με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά, όπως τότε που τη διεύθυνε ο κορυφαίος συνθέτης. «Χαίρομαι κάθε φορά που εμφανίζομαι μαζί με μία συγκλονιστική ορχήστρα, τη Λαϊκή Ορχήστρα του “Μίκη θεοδωράκη”. Και στις 4 Ιουλίου συμπράξαμε μαζί με μεγάλες φωνές από τον χώρο του τραγουδιού, του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Με την Ελένη Βιτάλη, τη Μαίρη Χρονοπούλου και τον Αγγελο Θεοδωράκη. Και χαίρομαι πολύ, γιατί έχουμε ξαναπαίξει με τον Αγγελο Θεοδωράκη (εγγονό του Μίκη), ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός νέος, που μεταφέρει τον λόγο και τη μουσική του με πολύ εσωτερικό τρόπο.

Χαίρομαι, λοιπόν, που ξαναείπαμε τα τραγούδια του Μίκη μας, ο οποίος είναι σαν να μην έχει λείψει ποτέ από εμάς. Γιατί αυτό που μας έχει αφήσει, ως παρακαταθήκη, είναι τεράστιο. Μεγάλο! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο έργο μουσικό, κι όχι μόνο μουσικό, αλλά θεατρικό και συμφωνικό» είπε και συνέχισε: «Ο Μίκης για μένα ήταν σαν πατέρας. Και τα χέρια του ήταν σαν τεράστιες φτερούγες που μας αγκάλιαζε όλους.

Συνεχίζει να μας αγκαλιάζει, γιατί ο Μίκης είναι αυτές οι φτερούγες που συνεχίζουν να μας αγκαλιάζουν, να μας προστατεύουν, να μας εμψυχώνουν και μας δίνουν ώθηση να πάμε μπροστά. Εμείς συνεχίζουμε το έργο του, μέσα από τα τραγούδια του.

Για να κατακτήσουμε πράγματα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Αυτός ήταν ο Μίκης για μένα. Ενας σπουδαίος άνθρωπος, πέρα από δημιουργός! Οταν βρισκόσουν με τον Μίκη, είχε νασου διηγηθεί πολλές σημαντικές ιστορίες... Υπήρξε μοναδικός».

Η Γλυκερία μίλησε για τη σχέση της με τον κόσμο που τη λατρεύει, αλλά και με την κόρη του Μίκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Χαίρομαι που επικοινωνώ με τον κόσμο. Είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό! Και σχετικά με την ερώτησή σας για τη σχέση μου με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, θα σας πω ότι με τη Μαργαρίτα είμαστε πολύ φίλες.

Την αγαπώ. Είναι ωραία συγκυρία που θα βρεθούμε όλοι μας σε αυτή τη σπουδαία συναυλία! Με την Ελένη (Βιτάλη) που είναι σπουδαία τραγουδίστρια, τη Μαίρη Χρονοπούλου...

Ο κόσμος πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία. Να ακούσει τον Μίκη. Ο οποίος, από τη μία πλευρά, πέταγε στον ουρανό και, από την άλλη, πάταγε πολύ γερά στη γη. Είχε τα θεμέλιά του στα βουνά, όπως είναι κι ένας στίχος από το “Αξιόν εστί” του Ελύτη, που έγινε και τίτλος του διπλού μου δίσκου με τραγούδια του Μίκη.

Της δικής μου συλλογής τραγουδιών». Κάθε μέρα και πιο επίκαιρη, η ερμηνεύτρια των σημαντικότερων ελληνικών λαϊκών και παραδοσιακών τραγουδιών μίλησε για τη συμμετοχή της στο πετυχημένο σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης «Σασμός».

«Είναι μία πάρα πολύ αγαπημένη σειρά στην ελληνική τηλεόραση κι εγώ είμαι πάρα πολύ τυχερή που με κάλεσαν να συμμετάσχω με αυτό το τραγούδι» είπε. Μέσα σε όλα μάς άνοιξε την καρδιά της για τις προγραμματισμένες συναυλίες της και τις ατελείωτες ώρες ταξιδιών προκειμένου να είναι κοντά στον κόσμο που την αγαπά!

«Κάνω μια μεγάλη περιοδεία αυτό το καλοκαίρι. Με την αυθεντική, Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” θα ξανασυναντηθώ αυτό το καλοκαίρι για να δώσουμε κι άλλες συναυλίες. Κάνω όμως και κάποιες δικές μου συναυλίες, επετειακές, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Εκτός των άλλων, η Γλυκερία μάς εξομολογήθηκε και ένα συγκινητικό στιγμιότυπο, χρωματισμένο από το χιούμορ της αγαπημένης ηθοποιού Μαίρης Χρονοπούλου, σχετικά με τη μοναδική και υπέροχη σχέση αγάπης με τον σύζυγό της.

«Είχαμε συναντηθεί με τη Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία παρουσίαζε τη συναυλία μας στον Λυκαβηττό. Η οποία με πολύ χιούμορ είπε: “Η Γλυκερία, να φανταστείτε... 15 χρόνια με τον ίδιο άντρα”.

Ημασταν-τότε-15 χρόνια παντρεμένοι με τον Στέλιο Φωτιάδη, τον σύζυγό μου! (Σήμερα πέρασαν περισσότερα) Κι έπεσε όλο το θέατρο κάτω από τα γέλια.

Πραγματικά, είμαι πολύ χαρούμενη που θα συναντηθούμε με τη Μαίρη Χρονοπούλου στην Αλεξανδρούπολη και θα ερμηνεύσει ένα πολύ σημαντικό τραγούδι του Μίκη, τη “Φαίδρα". Του Μίκη μας, που είναι διαχρονικός και θα υπάρχει για πάντα, στον αιώνα των αιώνων».

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved