Νάσια Μάτσα: Η εμφάνιση στο περσινό GNTM, η μόδα στην Ελλάδα και η ζωή σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Showbiz

Νάσια Μάτσα: Η εμφάνιση στο περσινό GNTM, η μόδα στην Ελλάδα και η ζωή σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη

Η Νάσια Μάτσα είναι η μόδα του σήμερα.

Το μοντέλο με την αρχαιοελληνική ομορφιά που περπατά στις μεγαλύτερες πασαρέλες του κόσμου, μίλησε για την guest εμφάνιση της στο «Greece's Next Top Model», για το αν υπάρχει μόδα στην Ελλάδα και για το πώς φαντάζεται τον εαυτό της επαγγελματικά τα επόμενα χρόνια.

Πέρυσι σε είδαμε στην ελληνική version του «Greece's Next Top Model» ως guest. Φέτος σου έγινε πρόταση για να συμμετάσχεις στον επόμενο κύκλο;

Μου είχε γίνει, αλλά δυστυχώς λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορούσα να είμαι έξι μήνες στην Αθήνα. Η τηλεόραση είναι μια απαιτητική δουλειά, οπότε δεν θα μπορούσα να το κάνω όπως ήθελα με το πρόγραμμά μου, που είναι του στυλ «αύριο πετάς για Νέα Υόρκη».

Ωστόσο, πέρασα καταπληκτικά στα γυρίσματα και ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για την ομάδα της παραγωγής και τους συντελεστές. Νομίζω πως το συγκεκριμένο show δίνει ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ στα παιδιά που συμμετέχουν, αλλά από εκεί και πέρα όλα εξαρτώνται από το πώς το κάθε μοντέλο θα χρησιμοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν.

Υπάρχει μόδα στην Ελλάδα;

Βεβαίως και υπάρχει, αλλά το θέμα είναι ότι είμαστε μια μικρή αγορά και αναγκαστικά δεν μπορούμε να δούμε τα budgets που επενδύουν άλλες χώρες στη μόδα τους.

Το θέμα με την ελληνική αγορά μόδας είναι ότι δεν έχει δημιουργήσει την ταυτότητά της, όπως βλέπουμε ας πούμε κάποιο brand και λέμε αυτό είναι Λονδίνο, αυτό είναι Μιλάνο. Υπάρχουν όμως νέα brands που προτείνουν μια πολύ ωραία και σύγχρονη εικόνα και σίγουρα θα εξελιχθεί κι άλλο αυτό το κομμάτι στην Ελλάδα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, προς τα πού πάει η μόδα σήμερα;

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος για τη μόδα, γιατί βλέπουμε πολλά trends να επικρατούν, μιλάμε πια με concepts και μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε από καθετί που παρουσιάζουμε, και το κομμάτι της τεχνικής είναι στο peak του.

Νομίζω ότι πια η μόδα μιλάει για πιο εσωτερικά και ουσιαστικά πράγματα, αγγίζουμε περισσότερο τους ανθρώπους, μιλάμε για πολιτική, για φεμινισμό, για ισότητα. Υπάρχει μια ποικιλομορφία που δεν υπήρχε παλαιότερα. Έφυγε η λογική των ’90s που ήθελαν ένα πολύ ωραίο ρούχα πάνω σε ένα πολύ ωραίο κορίτσι.

Πρέπει να υπάρχει ένα μήνυμα για να σταθείς στη διεθνή μόδα, δεν αρκεί απλώς ένα ωραίο ρούχο. Μεγάλο ρόλο επίσης παίζει και η προσωπικότητα του μοντέλου πια. Δεν χρειάζεται απλώς να φοράς ένα ρούχο, το θέμα είναι πώς το φοράς και τι ενέργεια βγάζεις. To influencing επίσης είναι ένα νέο, ανερχόμενο είδος modelling.

Πώς σε φαντάζεσαι επαγγελματικά σε πέντε-δέκα χρόνια από τώρα;

Έχω παρά πολλές ιδέες και τρέχω παρά πολλά projects σχετικά με τέχνη, πολιτική, μόδα και print. Κάποια καταφέρνω και τα τελειοποιώ, άλλα όχι, όμως μου μαθαίνουν πολλά και με οδηγούν σε καινούργια projects.

Κατά τη διάρκεια των lockdowns ήμουν παρά πολύ δημιουργική. Εκτος του modelling, αρθρογραφούσα πάρα πολύ, έκανα την παραγωγή για δύο φωτογραφήσεις για την Ιταλική Vogue και την Farfetch xBurberry, έκανα ραδιόφωνο στο NTS Radio του Λονδίνου, podcast σε συνεργασία με το TedxAthens και hosting στο Boiler Room, στην Αθήνα.

Αυτό το εξάμηνο έκανα ένα μικρό διάλειμμα γιατί ήθελα να αφοσιωθώ στο modelling και να απολαύσω λίγο τα fashion events τώρα που είχαμε την ευκαιρία να βγούμε - από το fashion show του Balmain στο Παρίσι και το pre-Met Gala Party στη Νέα Υόρκη μέχρι και τα British Fashion Awards στο Λονδίνο, όπου ήταν και η πρώτη φορά που περπάτησα σε κόκκινο χαλί.

Ήταν φοβερές εμπειρίες! Μετά το καλοκαίρι θα αφοσιωθώ σε projects που απαιτούν συγκέντρωση, έρευνα και εσωτερικότητα παίζοντας πάντα με το τρίπτυχο Μόδα - Πολιτική - Μουσική.

Έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου να επιστρέφει κάποια στιγμή στην Ελλάδα;

Σε αυτή τη φάση της ζωής μου δεν έχω μόνιμη βάση. Είμαι στο Λονδίνο που μου επιτρέπει να είμαι κοντά στην υπόλοιπη Ευρώπη και να δουλεύω κατά κόρον στο Παρίσι και την Αθήνα, αλλά και στη Νέα Υόρκη.

Το Λονδίνο είναι στη μέση, οπότε βολεύει και για τις δύο «μεριές». Είμαστε σε μια περίοδο όπου τα πάντα αλλάζουν και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πω ότι θα είμαι κάπου μόνιμα. Πάω όπου με πάει η δουλειά και είμαι τυχερή γιατί με πάει σε πολύ ωραία μέρη.

Πηγή:Down Town

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved