Στου Μποχώρη: Πέμη Ζούνη: «Το έργο είναι ένα σοφό κέντημα»
Showbiz

Στου Μποχώρη: Πέμη Ζούνη: «Το έργο είναι ένα σοφό κέντημα»

Η Πέμη Ζούνη μίλησε για τη θεατρική παράσταση «Στου Μποχώρη», στην οποία πρωταγωνιστεί.

H καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης, οι συνθήκες σε Ελλάδα και Τουρκία που οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή και στη Συνθήκη της Λωζάννης, οι γεύσεις και η κουζίνα, το ρεμπέτικο και ο αγώνας ταλαντούχων μουσικών να το καθιερώσουν στην Αθήνα και τον Πειραιά παρουσιάζονται στο θεατρικό έργο «Στου Μποχώρη» του Μηνά Βιντιάδη, που περιοδεύει στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, με πρωταγωνιστές τον Κώστα Αρζόγλου, την Πέμη Ζούνη και τον Βασίλη Ευταξόπουλο.

Η παράσταση, συνοδευόμενη από υπέροχες μουσικές, μας ταξιδεύει στο τέλος του 1923 - αρχές του 1924. Ενας ηλικιωμένος άντρας, ο Αναστάσης, με δανεικά και τις λίγες οικονομίες του, στήνει ένα μουσικό ταβερνάκι στον Πειραιά.

Το ονομάζει «Στου Μποχώρη», από το γνωστό τραγούδι της εποχής. Είναι πρόσφυγας από τη Σμύρνη, μαζί με την κόρη του Ρηνιώ, που είναι μορφωμένη και πολύ καλή τραγουδίστρια, αλλά και με τον παιδικό της φίλο Φώτη.

«Στο έργο βλέπουμε την ιστορία έξι ανθρώπων, που λίγο μετά την Καταστροφή προσπαθούν να ξεπεράσουν τη σκληρότητα και τις μνήμες όσων ζήσανε και να ορθοποδήσουν σε έναν νέο τόπο, στήνοντας ένα μαγαζάκι.

Δεν υπάρχουν μόνο οι αμείλικτες, σκληρές εικόνες, αλλά το έργο έχει και πολλή τρυφερότητα, μια γλύκα ανθρώπινη και βέβαια πολλά τραγούδια, που τα συνοδεύουν ακορντεόν, κανονάκι και κιθάρα. Το έργο είναι ένα σοφό κέντημα», ανέφερε η Πέμη Ζούνη.

Πηγή:Secret

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved