Τόλης Βοσκόπουλος: 10 + 1 διαχρονικές επιτυχίες που δεν θα πάψεις να σιγοτραγουδάς
Showbiz

Τόλης Βοσκόπουλος: 10 + 1 διαχρονικές επιτυχίες που δεν θα πάψεις να σιγοτραγουδάς

Τόλης Βοσκόπουλος: H αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τραγούδια του, που έχουν σημαδέψει στιγμές κάθε ανθρώπου, ωστόσο μερικά από αυτά δεν θα πάψει ποτέ κανείς να τα σιγοτραγουδά σε οποία γενιά κι αν ανήκει.

Ακόμη και η ηρωίδα της Άντζελας Γκερέκου, η Αθηνά στη Γη της Ελιάς προκάλεσε ανατριχίλα με την ερμηνεία της στο φινάλε της σειράς.

Tο πλάνο με την Άντζελα Γκερέκου να κοιτά τον ουρανό και να σιγοτραγουδά το τραγούδι του άντρα που έζησαν μαζί 26 χρόνια συγκίνησε άπαντες.

Είχε πολύ μεγάλο φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια των Γιώργου Ζαμπέτα, Μίμη Πλέσσα, Άκη Πάνου, Θανάση Πολυκανδριώτη, Μάριου Τόκα, Γιάννη Πάριου, Γιώργου Κατσαρού, Κώστα Βίρβου, Σώτιας Τσώτου, Φοίβου και πολλών άλλων.

Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την «Αγωνία» τη σημαδιακή χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή.

Παρουσίασε επίσης σημαντικό έργο ως συνθέτης και στιχουργός. Μερικοί καλλιτέχνες που έχουν ερμηνεύσει τραγούδια του (σε πρώτη εκτέλεση) είναι οι: Δούκισσα, Μαρινέλλα, Τζένη Βάνου, Καίτη Γκρέυ, Στράτος Διονυσίου και Πάνος Τζανετής. Το 1970 συνέθεσε το τραγούδι Αδέλφια μου αλήτες πουλιά, το οποίο ερμήνευσε ο Γιάννης Βογιατζής και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.

Κι από εκεί ξεκίνησε μια καριέρα… ανεπανάληπτη… όπως ήταν και ο ίδιος.

Για παραπάνω από 30 χρόνια όλες του οι εμφανίσεις ήταν «προπωλημένες», με τραγούδια-επιτυχίες όπως: Το φεγγάρι πάνωθέ μου, Και 'συ θα φύγεις, Μ' ανάστησες καρδιά μου (Γλυκά πονούσε το μαχαίρι), Εγώ αγαπώ μία, Κάτι τέτοιες ώρες, Οι άντρες δε μιλούν πολύ, Σαν της γαρδένιας τον ανθό, Δυο καρδιές, Άιντε στην υγειά της, Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά, Ανεπανάληπτος, Πριν χαθεί το όνειρο μας, Του χρόνου τέτοια μέρα, Εγώ και 'συ, Θα κόψω για σένα τη νύχτα στα δύο, Ψύλλοι στ' αφτιά μου,

Η αγάπη θέλει φαντασία, Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή, Ατελείωτο ταξίδι, Μάτια Φεγγάρια και πολλά άλλα.

Δες, άκου και τραγούδησε ξανά κι εσύ τις μεγαλύτερες επιτυχίες του

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved