Σουξές: «Οι "Μέλισσες" αγαπήθηκαν γιατί κανείς από τους ηθοποιούς δεν έδρασε εγωιστικά ή ως μονάδα»
Showbiz

Σουξές: «Οι "Μέλισσες" αγαπήθηκαν γιατί κανείς από τους ηθοποιούς δεν έδρασε εγωιστικά ή ως μονάδα»

Ο Γιώργος Σουξές από το Διαφάνι μετακομίζει στον Πλάτανο.

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για όσα κρατάει από τις «Άγριες μέλισσες», για τον νέο του ρόλο στην κωμωδία της ΕΡΤ αλλά και για τα θεατρικά σχέδια του.

Τι κρατάτε από τις «Άγριες μέλισσες»;

Τον κόσμο που μου φωνάζει «νωματάρχη Προύσαλη, ρε Βασίλη, τι κάνεις;». Κρατάω το «σ’ αγαπάμε σπάταλα, νωματάρχη της καρδιάς μας» και δεν με δυσαρεστεί που δεν λένε «κύριε Σουξέ, τι κάνετε;».

Ο ρόλος αυτός έγραψε ιστορία. Να σας πω και ένα όνειρό μου. Θα ήθελα πολύ η παραγωγή να μου έδινε τη στολή του Προύσαλη να την κρατήσω και να τη φυλάξω. Όχι για να τη βάζω ως κοστούμι τις Αποκριές, αλλά γιατί αν η σειρά γίνει πότε θεατρική παράσταση, εγώ θα έχω το κοστούμι έτοιμο!

Επειδή η πρώτη μου σύζυγος ήταν σκηνογράφος και ενδυματολόγος, ξέρω πολύ καλά την αξία των κοστουμιών και μπορεί λόγω της σπουδαιότητας των «Άγριων μελισσών», κάποια ενδύματα να μπουν και σε προθήκες αν δημιουργηθεί κάποιος σχετικός χώρος στην Παλλήνη, στα ΚΑΠΑ Studios. Μιλάμε για ιστορική τηλεοπτική σειρά.

Και τώρα, μετά τις «Μέλισσες», τι;

Διαφάνι-Πλάτανος, ένα χωριό πιο κάτω. Ο Προύσαλης μέσα σε όλα τα δυσάρεστα που συνέβαιναν στο Διαφάνι, είχε ως προσωπικότητα κάτι το χαρούμενο, ως και κωμικό, με τις ατάκες που έλεγε.

Αγαπήθηκε από τον κόσμο ως αλέγρος άνθρωπος μέσα σε ένα δραματικό σίριαλ. Γι' αυτό φέτος θα πάω σε μια αμιγώς κωμική σειρά, το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και ξεκινάω ήδη γυρίσματα.

Κακά τα ψέματα, είμαι κωμικός ηθοποιός και στην Επίδαυρο έχω παίξει σε αττική κωμωδία. Ο κόσμος θεωρεί ότι ο Σουξές είναι ένας καλός άνθρωπος επειδή έπαιξε τον Προύσαλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Λεωνίδας Κακούρης είναι κακός άνθρωπος, σαν τον Δούκα.

Αν και για μένα, ο Δούκας δεν ήταν κακός, αλλά άπληστος. Όπως και ο Ακύλας δεν ήταν κακός, αλλά ημίτρελος. Αυτός που ήταν πράγματι κακός ήταν ο Βόσκαρης. Αλλά τι θα πει αυτό; Ότι ο Χειλάκης και ο Μπισμπίκης δεν είναι καλοί άνθρωποι; Είναι και οι δυο υπέροχοι και επιπλέον εξαιρετικοί ηθοποιοί.

Ποιος είναι ο Θύμιος, ο νέος σας ρόλος;

Ένας φοβερός και τρομερός κουτσομπόλης. Καλός άνθρωπος, αλλά θέλει να τα ξέρει όλα και να τα ανακατεύει όλα. Η σειρά αυτή, ο «Πλάτανος», έχει αγαπηθεί πολύ εδώ και δύο χρόνια στην ΕΡΤ.

Και όχι τυχαία. Και αυτή διαδραματίζεται σε ένα χωριό. Εδώ που κάνω διακοπές, στην Κάτω Αχαΐα, στην παραλία της Καλογριάς, μου λέει ένας παππούς: «Κύριε Σουξέ, στο Διαφάνι για εμάς λέτε!». Κι έτσι είναι.

Τι στο Διαφάνι, τι στον Πλάτανο, για τα χωριά της Ελλάδας λέμε. Και στην Αθήνα πιστεύετε ότι όλοι πρωτευουσιάνοι είναι; Όχι. Οι περισσότεροι από χωριά είναι και τα χωριά τους θέλουν να δουν στη μικρή οθόνη.

Οι «Άγριες μέλισσες» αγαπήθηκαν γιατί κανείς από τους ηθοποιούς δεν έδρασε εγωιστικά ή ως μονάδα. Είχα πάει στον οδοντίατρό μου και περίμενα στο σαλονάκι. Εκεί μου λέει μια κυρία: «Κύριε Σουξέ, είστε τόσο απλός. Κάθισα και σας περίμενα ενώ είχα τελειώσει την επίσκεψη στο γιατρό για να σας καταλάβω ως άνθρωπο και είστε ίδιος ο Προύσαλης!».

Της λέω: «Κυρία μου, την υγεία μας να έχουμε, γιατί με την πανδημία τα έχουμε δει όλα. Την ελευθερία μας, τα παιδιά μας να είναι καλά και όλα τα άλλα είναι δουλειά, με επιτυχίες και αποτυχίες».

Θεατρικά, πού θα σας δούμε τη νέα σεζόν;

Θα είμαι στο Θέατρο Ιλίσια μαζί με τον Γρηγόρη Βαλτινό, στην παράσταση «Ντα».

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved