Δεκαπενταύγουστος: Τα τάματα των διασήμων στην Παναγία
Showbiz

Δεκαπενταύγουστος: Τα τάματα των διασήμων στην Παναγία

Αύγουστος, ο μήνας της Παναγιάς...Ένα τάμα, μια ευχή με την πίστη ότι θα καταφέρουμε.

Πιστοί από κάθε γωνιά συρρέουν να προσκυνήσουν τις Παναγίες της χώρας, περιμένοντας ο καθένας το προσωπικό του θαύμα. Αναμεσά τους πολλοί διάσημοι... Ελένη Μενεγάκη, Ηλίας Βρεττός κ.ά.

Και αν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω, η λίστα θα μεγάλωνε, με προσωπικότητες όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Αριστοτέλης Ωνάσης και πολλοί ακόμη.

Αλίκη Βουγιουκλάκη - Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Η σπουδαία Αλίκη δυσκολευόταν να αποκτήσει παιδί. Προσευχόταν κάθε μέρα στη Μεγαλόχαρη να την κάνει μάνα. Ανέκαθεν πίστευε βαθιά και πάντοτε στις δύσκολες στιγμές της, όπως είχε πει η ίδια σε συνεντεύξεις της, αναζητούσε τη βοήθεια της Παναγίας.

Η περίοδος που προσπαθούσε, μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ να μείνει έγκυος και δεν τα κατάφερνε, ήταν από τις δυσκολότερες στη ζωή της. Τον Αύγουστο του 1968 επισκέφτηκε την Τήνο για να προσευχηθεί. Βγαίνοντας από την εκκλησία, καθώς έφευγε, πρόσεξε μια μαυροφορεμένη γυναίκα να κρατά στην αγκαλιά της ένα παιδί. Η γυναίκα τη σταμάτησε και της είπε ότι δεν προσευχήθηκε αρκετά. Η ηθοποιός σαστισμένη, αισθάνθηκε την ανάγκη να επιστρέφει και να προσευχηθεί περαιτέρω.

Πολύ αργότερα, βγήκε από τον Ναό γαληνεμένη και ήρεμη... Μερικούς μήνες μετά, το διάσημο ζευγάρι κρατούσε στην αγκαλιά του τον γιο του Γιάννη, η γέννηση του οποίου, όπως έλεγε η Αλίκη, ήταν το θαύμα της Μεγαλόχαρης. Μάλιστα εκπλήρωσε το τάμα της, βαφτίζοντας στη συνέχεια τον γιο της στη Τήνο, «θεέ μου, σ’ ευχαριστώ! Το παιδί μου μού το χάρισε η Μεγαλόχαρη», έγραψε η Αλίκη Βουγιουκλάκη λίγο μετά τη βάφτιση σε ένα χειρόγραφο που άφησε στην εκκλησία, με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ να συμπληρώνει: «Είναι η πιο ωραία μέρα της ζωής μου. Ευχαριστώ την Παναγία».

Τέως Βασιλική οικογένεια της Ελλάδας

Το δικό του τάμα στην Παναγιά της Τήνου είχε κάνει ο δευτερότοκος γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος, παρακαλώντας να έχει υγεία ο πατέρας του μετά την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί. Αυτό μάλιστα στάθηκε αφορμή για τον Κωνσταντίνο και τη σύζυγό του Άννα-Μαρία, να επιστρέφουν στο νησί, για να ολοκληρώσει ο γιος τους το τάμα του, όπως είχε υποσχεθεί. Εκεί ο τέως πρίγκιπας Νικόλαος ανέβηκε γονυπετής από το λιμάνι μέχρι τον Ναό της Παναγίας κρατώντας τον χρυσό βαπτιστικό του σταυρό, τον οποίο και δώρισε στη Μεγαλόχαρη.

Μαριάννα Λάτση - Nίκος Κούρκουλος

Στην Παναγιά είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους ο αείμνηστος Νίκος Κούρκουλος και η Μαριάννα Λάτση, όταν ο ηθοποιός ήταν άρρωστος. Μάλιστα, η Μαριάννα συνεχίζει μέχρι σήμερα να επισκέπτεται την Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας στη Σκιάθο, όπου οι δυο τους επισκέπτονταν μαζί στο παρελθόν. Κάθε καλοκαίρι, τις ημέρες κοντά στον Δεκαπενταύγουστο, επισκέπτεται τον Ναό, λέγοντας το δικό της «ευχαριστώ» στην Παναγιά, που έχει την οικογένειά της καλά.

Ελένη Μενεγάκη

Η πίστη της Ελένης Μενεγάκη στον θεό και την Παναγία είναι γνωστή, εξάλλου και η ίδια δεν έχει το κρύψει ποτέ. Συχνά θα τη δει κανείς να επισκέπτεται στην Ανδρο, το αγαπημένο της Μοναστήρι και να προσεύχεται στον ναό εκεί για αρκετή ώρα.

Πριν από μερικά χρόνια, είχε επισκεφτεί τα Κύθηρα μόλις για μερικές ώρες, προκειμένου να εκπληρώσει το τάμα της στην Παναγιά τη Μυρτιδιώτισσα. Η διάσημη παρουσιάστρια ανελλιπώς προσεύχεται για την υγεία της οικογένειάς της και παίρνει βοήθεια από τον θεό και την Παναγία για να κρατά τις δυνάμεις της και να συνεχίζει.

Ηλίας Βρεττός

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το τροχαίο ατύχημα που είχε ο Ηλίας Βρεττός, που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή του. Ο τραγουδιστής βίωσε σκληρές και δύσκολες στιγμές στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε τότε, χωρίς να χάνει λεπτό την πίστη του στον θεό.

Εξάλλου η οικογένειά του και οι προσευχές του τον κράτησαν «δυνατό» και μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα τρία χειρουργεία που χρειάστηκε να κάνει, για να αποκατασταθεί το κορμί του. Λίγο αργότερα και αφού στάθηκε και πάλι στα πόδια του, ο τραγουδιστής επισκέφθηκε την Παναγία την Αργοκοιλιώτισσα και το θαυματουργό σπήλαιό της στη Νάξο προκειμένου να κάνει ένα δικό του τάμα.

«Πριν από 3 χρόνια είχα έρθει με πατερίτσες και φρεσκοχειρουργημένες φωνητικές χορδές στη Νάξο, με τους γιατρούς και φίλους μου ©mariannakorre @ nikbaxevanos. Δεν μπορούσα ούτε να μιλήσω, ούτε να περπατήσω τότε.

Με έφεραν στην Παναγία την Αργοκοιλιώτισσα και το θαυματουργό σπήλαιό της με το αγίασμα που βγαίνει μέσα από τον βράχο! Έκανα τάμα να με αξιώσει να γίνω καλά και να έρθω να Την ευχαριστήσω, καταφέρνοντας να ανέβω τα σκαλιά της στο σπήλαιο, που τότε δεν μπορούσα!

Σήμερα εκπλήρωσα το Τάμα μου και μόλις συνειδητοποίησα, πως εντελώς τυχαία, σήμερα με το παλαιό ημερολόγιο είναι του προφήτη Ηλία και γιορτάζω! Απίστευτα συναισθήματα και θεόσταλτες συμπτώσεις με κάνουν να χαμογελάω πολύ πλατιά σήμερα! Σας αγαπάω! Βοήθειά μας και μεγάλη η χάρη της Παναγίας μας!», είχε γράψει τότε ο Ηλίας Βρεττός στην προσωπική του σελίδα στο Instagram, ευχαριστώντας την Παναγία για το θαύμα της.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved