Μαρία Παπαφωτίου: «Ταυτίζουμε την ποιότητα με τη σοβαροφάνεια και αυτό είναι το λάθος»
Showbiz

Μαρία Παπαφωτίου: «Ταυτίζουμε την ποιότητα με τη σοβαροφάνεια και αυτό είναι το λάθος»

Η Μαρία Παπαφωτίου θα πρωταγωνιστήσει στην νέα σειρά της ΕΡΤ και παραχώρησε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον ρόλο της, στην Μαρία Κίτσου αλλά και στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Η μεγάλη Κυβέλη

Η νέα σειρά 12 επεισοδίων της ΕΡΤ « Φλόγα και άνεμος», που βασίζεται στο ομότιτλο, μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα, μεταφέρει στη μικρή οθόνη μια καταιγιστική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δύο αντισυμβατικούς και ελεύθερους χαρακτήρες: τον Γέρο της Δημοκρατίας και την grande dame τού ελληνικού θεάτρου, σε μια έντονη εποχή της πολιτικής και πολιτιστικής ιστορίας της νεότερης Ελλάδας. Η Μαρία μοιράζεται τον ρόλο με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Η ίδια είχε την τύχη, άλλωστε, να γνωρίσει και να συνεργαστεί με μεγάλους πρωταγωνιστές από την αρχή. «Σε πληροφορώ ότι είναι οι πιο απλοί άνθρωποι που έχω γνωρίσει ποτέ μου. Ο Τάσος Νούσιας είναι προσγειωμένος και τρυφερός πατέρας, η Μπέτυ Αιβανού ήταν τόσο απλή, σχεδόν σαν παιδί σας στις πρόβες. Με την Καρυοφυλλιά δυστυχώς δεν παίξαμε μαζί γιατί ενσαρκώνουμε τον ίδιο ρόλο σε διαφορετικές ηλικίες, αλλά είναι πρότυπο επαγγελματία για όλους τους ηθοποιούς».

Η μυθοπλασία επέστρεψε δυναμικά με παραγωγές υψηλών προδιαγραφών και σε μια τέτοια συμμετέχει φέτος και η Μαρία Παπαφωτίου. «Ευτυχώς που επέστρεψαν τα σίριαλ και ο κόσμος τα αγκάλιασε. Ο τηλεθεατής έχει ανάγκη τη συγκίνηση. Όμως, ταυτίζουμε την ποιότητα με τη σοβαροφάνεια και αυτό είναι το λάθος. Μπορείς να προσφέρεις κάτι στον τηλεθεατή που θα του ανάψει μια σπίθα. Ένα σίριαλ είναι ένα έμψυχο προϊόν που σίγουρα κάτι θα προσφέρει στο τέλος. Η Μαρία Κίτσου, για παράδειγμα, άλλαξε την τηλεόραση και πέτυχε ένα δύσκολο στοίχημα στις “Άγριες μέλισσες” αποδεικνύοντας πως η ποιότητα είναι μεν προσωπική, αλλά μπορεί να φωτίσει μια ολόκληρη παραγωγή. Τη θαυμάζω απεριόριστα».

Η Κυβέλη με τη Μαρία, όμως έχουν;

«Η προσέγγιση της ιστορίας είναι ονειρική, η παραγωγή είναι τεράστια, το θέαμα είναι πλούσιο, στηρίζεται σε ένα βιβλίο που είναι υπέροχο, σχεδόν ιστορικό, υπάρχει μια παρέλαση προσωπικοτήτων, κρύβει ένα μεγάλο κομμάτι γονιδιακής μνήμης για τους Έλληνες και μιλάει για έναν έρωτα δύο ανθρώπων που άλλαξαν τον τόπο με τις επιλογές τους, με τη συνάντησή τους. Η Κυβέλη μού ταιριάζει ως προσωπικότητα. Για τα δεδομένα της εποχής ήταν τελείως αντισυμβατική, τα έκανε όλα με τον δικό της τρόπο. Αγαπούσε τη δουλειά της και ήταν ανασφαλής. Μου είναι γνώριμα αυτά τα στοιχεία. Το ένστικτο και ο τρωτός της πυρήνας μού θυμίζουν εμένα, όπως και το ολοκληρωτικό της δόσιμο στον έρωτα. Στον έρωτα που σε ξεκουνάει, σε ταράζει και σου δημιουργεί ταραχή», μειλίχια.

Πηγή: Gala

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved