Μαρία Φιλίππου: «Ο Αντρέας Γεωργίου και ο Κούλλης Νικολάου δημιουργούν σειρές που κάνουν τη διαφορά»
Showbiz

Μαρία Φιλίππου: «Ο Αντρέας Γεωργίου και ο Κούλλης Νικολάου δημιουργούν σειρές που κάνουν τη διαφορά»

Η Μαρία Φιλίππου σε συνέντευξή της, μίλησε για τον ρόλο της Μέλπως στη "Γη της Ελιάς", παραδέχοντας ότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας έρχεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τον δικό της. 

Είναι μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς, που το τηλεοπτικό κοινό έχει λατρέψει όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τους ρόλους που έχει ενσαρκώσει τόσο σε θέατρο, όσο και σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

Η Μαρία Φιλίππου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό tv24 και υπήρξε άκρως αποκαλυπτική σχετικά με τον ρόλο της στη "Γη της Ελιάς", ενώ τόνισε πως ο χαρακτήρας της, με εκείνον της Μέλπως, δεν έχει καμία σχέση. Παρ' όλα αυτά, αποκάλυψε πως προσπαθήσε να να καταλάβει τον χαρακτήρα της, για να μπορέσει να μπει καλύτερα στον ρόλο.

Ωστόσο μας έχει λείψει και η Μέλπω από τη "Γη της Ελιάς" και ας μην ήταν τόσο θετική ηρωίδα...

Κάθε χαρακτήρας αλλά και άνθρωπος έχει τα θετικά και τα αρνητικά του...Δεν ήταν αρνητική, γιατί ίσως και εκείνη να είχε σε έναν βαθμό κάποιο δίκιο. Είχε δίκιο και δεν πρέπει να κρίνουμε τους άλλους με τη δική μας λογική. Προσωπικά δεν θα έπραττα ποτέ έτσι, αλλά για να μπορέσω να υποδυθώ αυτόν τον χαρακτήρα θα έπρεπε να τη δικαιολογήσω μέσα μου. Είναι μια γυναίκα μιας κάποιας ηλικίας, η οποία δεν θέλει να αποσυρθεί, θέλει να υπάρχει. Εκανε ένα λάθος και διεκδικεί τον άντρα της.


Με τη συγγνώμη που λέει στον Λυκούργο θεωρείτε ότι μπορεί να διορθώσει όσα έκανε;
Αυτό έχει στα χέρια της και είναι η αλήθεια της. Θα μπορούσα να τη σκεφτώ ξανά δίπλα στον Λυκούργο και η Βάνα Δημητρίου πάντα έχει έναν άσο στο μανίκι της αλλά το αναμενόμενο είναι να μην τη δεχτεί ένας Μανιάτης. Το μη αναμενόμενο και το οξύμωρο είναι να τη δεχτεί. Αυτοί λοιπόν οι ρόλοι που έχουν το μη αναμενόμενο στοιχείο μού αρέσουν. Γιατί στη ζωή πόσα πράγματα συμβαίνουν που δεν τα περιμέναμε.

Την αγαπάτε τελικά τη Μέλπω;

Πάρα πολύ. Η μεγάλη μου αντίρρηση σε αυτόν τον χαρακτήρα είναι ότι κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να διαχειριστεί όπως θέλει τον εαυτό του αλλά δεν μπορεί να εγκαταλείψει το παιδί του. Ακόμα όμως και εκεί προσπάθησα να την καταλάβω. Πνιγόταν. Ηθελε πράγματα που ήξερε πως από τη σχέση της δεν θα μπορούσε να πάρει.

Για να τη δεχτεί πάντως ο Λυκούργος, θα πρέπει να περάσει κάτω από έναν οδοστρωτήρα που ονομάζεται Χάιδω!
Αυτό θα έχει ακόμα περισσότερη γοητεία. Με τη Στέλα Φυρογένη που υποδύεται τη Χάιδω βρεθήκαμε πριν πολλά χρόνια στο Εθνικό θέατρο και ήμασταν πολύ αγαπημένες και τώρα που συναντηθήκαμε ξανά ήταν μεγάλη χαρά και για τις δυο μας. Εξαιρετική συνάδελφος και πολύ καλό παιδί.


Οπως και όλοι οι συνεργάτες φαντάζομαι.
Ο Αντρέας Γεωργίου και ο Κούλλης Νικολάου πάντα δημιουργούν σειρές και κοιτάζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Και αυτό κάνει τη διαφορά.


Ωστόσο, γνωρίζω πως θα κάνετε και μια εμφάνιση και στη νέα σειρά του OPEN «Ερωτας φυγάς».

«Ετσι είναι, αλλά εκεί θα εμφανιστώ σε ένα μόνο επεισόδιο».

Θεατρικά τι ετοιμάζετε;

Θα είμαι με τον Σπύρο Πούλη και τον Κώστα Αποστολάκη στο θέατρο Αλμα σε ένα υπέροχο έργο του Τζο Ορντον, “Τι λέει ο υπηρέτης”. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αντώνης Λουδάρος και τη μετάφραση και διασκευή ο Πάνος Αμαραντίδης. Σύντομα ξεκινάμε πρόβες. Μαζί μας θα είναι ο Αντώνης Καλομοιράκης, ο Σπύρος Κυριάκος και η Μελίνα Σπετσιέρη. Ευελπιστώ ότι θα περάσουμε έναν υπέροχο χειμώνα. Είμαι
σίγουρη ότι στον κόσμο θα αρέσει πολύ».

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved