Ζάχος Χατζηφωτίου: Δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του στο νοσοκομείο!
Showbiz

Ζάχος Χατζηφωτίου: Δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του στο νοσοκομείο!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο Ζάχος Χατζηφωτίου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και δίνει μια από τις πιο δύσκολες μάχες για τη ζωή του.

Οι οικείου του θέλουν να πιστεύουν ότι είναι μια ακόμα μάχη που δίνει και θα καταφέρει να βγει νικητής.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Espresso, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο NΙΜΤΣ, με την κατάσταση της υγείας του να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, λίγο πριν κλείσει τα 99 του χρόνια.

Ποιος είναι ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου γεννήθηκε το 1923 και είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Κατάγεται από τα Ψαρά, η οικογένεια του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους και εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σύρο και τελικά στην Αθήνα, στην Πλάκα.

Μετά το τέλος του πολέμου και την επιστροφή του εργάστηκε στις επιχειρήσεις της οικογένειάς του (βιομηχανία και εμπόριο υφασμάτων) μέχρι το 1956. Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι. Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία και από το 1970 εμφανίζεται πλέον ως συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977. Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Τα εν οίκω… εν Δήμω», «Πωλείται Συνείδησις», «Συννεφιάζει και στη Μύκονο», «Πάντα την Κυριακή», «Ο Ίακχος κι εγώ», «100 εκπομπές», «Χιούμορ και ζωγραφική», «Τα Μονοπάτια του Πολέμου» και άλλα.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έγινε ευρύτερα γνωστός από το τηλεοπτικό πεντάλεπτο κοινωνικής κριτικής και ως κοσμικογράφος, ένας «μπον βιβέρ» με πολλές αναμνήσεις της αθηναϊκής ζωής. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και ιταλικά.

Ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει πέντε γάμους και μάλιστα είχε παντρευτεί την Τζένη Καρέζη, όπου έζησαν μαζί για πέντε χρόνια.

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved