Μάριος Αθανασίου: «Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι ένα από τα μεγάλα μου θέματα-προβλήματα»
Showbiz

Μάριος Αθανασίου: «Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι ένα από τα μεγάλα μου θέματα-προβλήματα»

Ο Μάριος Αθανασίου, που φέτος πρωταγωνιστεί στη νέα καθημερινή σειρά του Open «Η δική μας οικογένεια» του Βασίλη Θωμόπουλου, άνοιξε την καρδιά του και αποκάλυψε, σε πρόσφατη συνέντευξή του, άγνωστες πτυχές του εαυτού του.

Ο ηθοποιός που μετά το θεατρικό «Δώρο γενεθλίων» θα παίζει στην «Ποντικοπαγίδα» στο θέατρο Νέος Ακάδημος μίλησε στην εφημερίδα Real News για τα όνειρά του αλλά και για το ρόλο του ως πατέρας.

-Φέτος πρωταγωνιστείς στη νέα καθημερινή σειρά τίτλο «Η δική μας οικογένεια» μαζί με ένα δυνατό καστ που περιλαμβάνει τους Ελένη Βαϊτσου, Νίκο Πουρσανίδη, Απόστολο Γκλέτσο, Ρένο Ρώτα, Ελένη Κρίτα, Κωνσταντίνα Κομμάτα. Ποιος είναι ο κορμός της;

«Πρόκειται για μια κομεντί με μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Ένας εργένης ξαφνικά παίρνει τον ρόλο του γονιού, όταν σε ένα δυστύχημα χάνονται οι γονείς δύο παιδιών. Αναλαμβάνει, λοιπόν, την υποχρέωση να σταθεί δίπλα στην οικογένεια και να μεγαλώσει τα παιδιά. Έτσι ξεκινά η ιστορία που δείχνει πώς αυτό το γεγονός τού ανατρέπει τη ζωή».

Ο Μάριος Αθανασίου με την Μαριάνα Τουμασάτου και τον Γεράσιμο Γεννατά.

-Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, παίζονται και οι τελευταίες παραστάσεις για το «Δώρο γενεθλίων» στο θέατρο «Λαμπέτη»...

«Πρόκειται για μια βρετανική φάρσα που στηρίζεται στον ταχύ ρυθμό και στις πολλές ανατροπές. Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου (Γεράσιμος Γεννατάς) που, όπως πηγαίνει, την ημέρα των γενεθλίων του, στη δουλειά του με το μετρό, μπερδεύεται ο χαρτοφύλακάς του με έναν άλλον και βρίσκεται ξαφνικά με 1.700.000! Εν τω μεταξύ, στο σπίτι έχει καλέσει τούς φίλους του για να κάνει τα γενέθλιά του, αλλά, έχοντας τα λεφτά, αποφασίζει να αλλάξει όλη του τη ζωή και να σηκωθεί να φύγει. Σε αυτό το δίωρο, βλέπουμε τις δυσκολίες και τις ανατροπές προς τον στόχο του».

- Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στη ζωή σου τα χρήματα;

«Στο σημείο που δεν γίνομαι δούλος για να κυνηγάω τα χρήματα για τα χρήματα, παίζουν σημαντικό ρόλο. Ενα μίνιμουμ πρέπει να το έχουμε όλοι οι άνθρωποι, για να μπορούμε να διεκδικούμε και τη μίνιμουμ ποιότητα ζωής. Δεν το λέω ούτε για τις κραιπάλες ούτε για τις πολυτέλειες».

-Στις περιπτώσεις, όμως, που κάποιος είναι άτυχος στα οικονομικά, τι πιστεύεις ότι ισχύει;

«Εκεί το κράτος νομίζω ότι απουσιάζει και το λέω με μεγάλη πικρία, γιατί αυτό δεν είναι μόνο ένα δείγμα των τελευταίων τριών χρόνων. Είναι μια λανθασμένη αντίληψη και των πολιτικών και των πολιτών. Αυτό υπάρχει από τη γέννηση του κράτους μας. Έχω την αίσθηση, ότι υπάρχει παντελής απουσία. Δεν πιστεύω ότι υποστηρίζονται οι άνθρωποι στην ουσία τους. Για να μη μιλήσω για τις μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ.».

-Είσαι ευαισθητοποιημένος μονογενεϊκής οικογένειας...

«Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι ένα από τα μεγάλα μου θέματα-προβλήματα, για το οποίο ψάχνω διαρκώς λύσεις. Είμαι κι εγώ παιδί μονογονεϊκής οικογένειας και το γνωρίζω πολύ καλά το θέμα. Έχω φτιάξει μια αστική μη κερδοσκοπική ομάδα, έναν φορέα, που λέγεται «Μια ζωή» και ασχολείται με αυτό. Αυτό το έχω ξεκινήσει εδώ και πέντε μήνες και είναι το αποτέλεσμα μιας εθελοντικής ομάδας που είχαμε ξεκινήσει στην καραντίνα και θα είναι έτοιμο επίσημα σε λίγο καιρό με τον χώρο του και την ιστοσελίδα του! Ο σκοπός μου είναι να συνδράμω όσο μπορώ σε αυτό το κομμάτι, είτε συμβουλευτικά είτε επικουρικά.»

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved