Ειρήνη Παππά: O ανεκπλήρωτος έρωτας, η αγάπη με τον Μάρλον Μπράντο και η κουμπαριά με τον Πλέσσα
Showbiz

Ειρήνη Παππά: O ανεκπλήρωτος έρωτας, η αγάπη με τον Μάρλον Μπράντο και η κουμπαριά με τον Πλέσσα

Μια ζωή γεμάτη έζησε η Ειρήνη Παππά.

Γυναίκα με προσωπικότητα από εκείνες που σπάνια συναντάς, ηθοποιός με αξίες που πάνε την Τέχνη πολλά βήματα παρακάτω και άνθρωπος με σεβασμό στις αξίες. Για την Ειρήνη Παππά δεν φτάνουν οι γραμμές όσα κι έχεις στο μυαλό σου να γράψεις.

Αρκεί όμως να διαβάσει κανείς τι έχουν πει για εκείνη οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του κόσμου. Αρκεί να τη δεις να υποδύεται με πάθος τις ηρωίδες της και να διαβάσεις σκέψεις της.

«Πιστεύω ότι πρώτα είσαι άνθρωπος, μετά γυναίκα, μετά ηθοποιός. Πώς θα βάλω το επάγγελμα να με φάει, να μπω σε ένα κουτάκι και να συμπεριφέρομαι ανάλογα. Και αυτή να είμαι αλλάζω. Κάποτε η σταρ ήταν διαφορετική. Σήμερα είναι αλλιώτικη. Κάποτε ο σταρ ήταν ο ένας, ο άλλος, σήμερα είναι ο Αλ Πατσίνο. Κάποτε οι σταρ φορούσαν τουαλέτες, σήμερα φοράνε μπλουτζίν σχισμένα, όλο τρύπες. Αύριο θα είναι τα μαλλιά πράσινα. Εγώ αποφάσισα να μην ακολουθήσω… », έχει πει.

Γάμοι και σχέσεις

Το 1947 παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Άλκη Παππά (1922-2018), με τον οποίο χώρισαν το 1951, αλλά διατήρησε μέχρι και σήμερα το επίθετό του. Η ίδια προτιμούσε να γράφει το επίθετο με ένα «π», δηλαδή «Παπά» (όπως στα αγγλικά «Irene Papas»). Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο γάμος τους διήρκεσε από το 1943 έως το 1947.

Η ίδια είχε αποκαλύψει το 2004 στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, μετά τον θάνατο του Μάρλον Μπράντο, ότι υπήρξε μεταξύ τους μια μακρά και «μυστική αγάπη». Η ίδια είχε πει ότι είχαν συναντηθεί το 1954 στη Ρώμη. Όπως είπε τον εκτιμούσε πολύ, ήταν το «μεγάλο πάθος της ζωής της» και συναντήθηκαν για τελευταία φορά το 1999 στην Αθήνα

«Αγαπηθήκαμε παράφορα. Εγώ δεν αγάπησα ποτέ έναν άνδρα, όπως αγάπησα τον Μάρλον, ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου, ο άνδρας που αγάπησα και εκτιμούσα περισσότερο στη ζωή μου. Δύο πράγματα που δύσκολα συμπίπτουν».

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας με τον συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν θα γυριζόταν η ταινία «Ερέντιρα», η οποία ήταν βασισμένη στο βιβλίο του και η ηθοποιός πρωταγωνιστούσε. Ο συγγραφέας εντυπωσιάστηκε όταν έμαθε ότι η Ειρήνη Παππά είχε τον ρόλο της κακιάς, αφού η παρουσία της και ο χαρακτήρας της δεν του ταίριαζε σε αυτό τον ρόλο. Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες δεν έκρυψε ποτέ τον ενθουσιασμό του για την Ελληνίδα ηθοποιό και εκείνη έδειχνε να κολακεύεται από τα ωραία του λόγια, αλλά το φλερτ έμεινε εκεί, αφού η ηθοποιός ήταν αλλού εκείνη την περίοδο.

Η άγνωστη κουμπαριά με τον Μίμη Πλέσσα

Η σπουδαία ηθοποιός έχει βαφτίσει την μικρή κόρη του μουσικοσυνθέτη και της Λουκίλας Καρρέρ, Ελεάνα. Οι καλλιτέχνες διατηρούσαν πάντα πολύ καλές σχέσεις και έτσι είχαν αποφασίσει να επισφραγίσουν αυτή τους τη φιλία με μια κουμπαριά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved