Φαίη Ξυλά: «Οι ηθοποιοί είμαστε εκπαιδευμένοι στην ανασφάλεια της δουλειάς»
Showbiz

Φαίη Ξυλά: «Οι ηθοποιοί είμαστε εκπαιδευμένοι στην ανασφάλεια της δουλειάς»

Η Φαίη Ξυλά είναι μία πολύ εντυπωσιακή γυναίκα, χαμηλών τόνων που αποφεύγει να προκαλεί τα μέσα με την προσωπική της ζωή.

Η μεγάλη της αγάπη είναι ο γιος της, μιλάει για αυτόν και λάμπουν τα μάτια της. Η ηθοποιός παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μίλησε για όλους και για όλα.

To Mega μετά από μια σημαντική αποχή χρόνων μετά το μαύρο της συχνότητάς του, έχει επιστρέφει στους δέκτες μας. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

Χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό. Το Mega είχε αφήσει ιστορία στη μυθοπλασία της χώρας καθώς είχε κάνει τις πιο όμορφες δουλειές, χωρίς να υποτιμώ κάποιες άλλες δουλειές που είχαν γίνει σε άλλα κανάλια αλλά συνολικά οι πιο καλές και πολλές σε αριθμό δουλειές στην μυθοπλασία, είχαν γίνει στο Mega. Χαίρομαι πολύ. Ο κόσμος ma αποζητάει την καλή μυθοπλασία καθώς με την εξέλιξη του Netflix, ο κόσμος αλλά και οι πιο νέοι άνθρωποι έχουν μάθει σε μια άλλη εικόνα και άλλα δεδομένα τα οποία μοιραία συγκρίνουν με την σημερινή τηλεοπτική συνθήκη που επικρατεί, κάτι που και εγώ κάνω ως θεατής. Έχω μάθει σε κάτι άλλο Km δεν μπορώ ξαφνικά να παρακολουθήσω κάτι με χαμηλή ποιότητα στην εικόνα του το οποίο δεν θα με κάνα να το παρακολουθήσω.

Τα τελευταία χρόνια τα social media αποτελούν βασικό κομμάτι της επικοινωνίας και της προώθησης της δουλειάς τα οποία χρησιμοποιούν όλοι οι επαγγελματίες για το αντικείμενο της δουλειάς τους. Πόσο πολύ σε έχει απασχολήσει το συγκεκριμένο κομμάτι;

Η αλήθεια είναι ότι μ’ έχει απασχολήσει πολύ λίγο, θα ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες από την παράσταση που βρίσκομαι κάθε φορά αλλά όχι φανατικά. Θεωρώ ότι ακόμα είμαι λίγο πίσω σ' αυτό το κομμάτι.

Πώς βρίσκεις τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στον ρόλο της επαγγελματία σε αυτό που κάνεις και στον ρόλο της μαμάς;

Νομίζω ότι όταν υπάρχει καλή θέληση, βρίσκεις και τον τρόπο να τα κάνεις όλα και να αφιερώνεις τον χρόνο που οφείλεις να αφιερώνεις σε ό,τι επιλέγεις. Όταν επιλέγω να κάνω κάτι, υπολογίζω ότι θα πρέπει να αφιερώσω και κάποιο χρόνο τον οποίο δεν θέλω να τον στερήσω φυσικά από το χρόνο που αφιερώνω στο παιδί μου. Τώρα που το παιδί μου αρχίζει και μεγαλώνει, με ακολουθεί και στο θέατρο και έτσι είναι λίγο πιο βατά τα πράγματα για όλους μας.

Είσαι από τα πρόσωπα που αγαπάει πολύ ο κόσμος και έχει ξεχωρίσει ιδιαίτερα μέσα από τις δουλειές σου στον χώρο. Ο γιος σου έχει αντιληφθεί την δουλειά της μαμάς; Πώς διαχειρίζεται το γεγονός ότι ο κόσμος μπορεί να σε αναγνωρίσει στο δρόμο και να σου ζητήσει μια φωτογραφία;

Ο γιος μου από μικρός έχει δα όλη αυτή την κατάσταση οπότε έχει πια το έχει καταλάβει και φυσικά λόγω του ότι τα εξηγώ όλα, είναι πάντα σωστά ενημερωμένης για το καθετί γύρω του. Του έχω εξηγήσει ότι δεν επιθυμώ να βρίσκεται στις φωτογραφίες που μπορεί να τραβηχτούν διότι είναι μικρός και αυτό είναι κάτι που έχει καταλάβει από την πρώτη στιγμή. Όταν μιλάς ανοιχτά στο παιδί και του εξηγείς τα πράγματα όχι σαν να είναι ένα μικρό ανθρωπάκι που δεν καταλαβαίνει αλλά ισότιμα, θεωρώ ότι κάποια στιγμή αρχίζει και καταλαβαίνει μόνος του κάποια πράγματα.

Ως επαγγελματίας, μητέρα αλλά και πολίτης αυτής της χώρας, ποιες είναι οι σκέψεις σου για την Ελλάδα του σήμερα; Πόσο πολύ σε αγχώνει η κατάσταση γύρω σου;

Οι ηθοποιοί είμαστε εκπαιδευμένοι στην ανασφάλεια της δουλειάς. Ακόμα και όταν βρίσκεσαι σε ένα πολύ καλό επίπεδο, έχοντας αρκετές δουλειές μπροστά σου, πάντα κάθε τρεις με έξι μήνες αλλάζεις συνθήκη εργασίας, ομάδα αλλά Km οικονομική συμφωνία. Σε κάποιο σημείο το έχουμε δουλέψει αυτό το κομμάτι και είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό οπότε δεν με αγχώνει τόσο πολύ. Όσον αφορά το μεγάλωμα του γιου μου, είμαι πολύ αισιόδοξη διότι θέλω να πιστεύω ότι ο γιος μου θα κάνει πάντα τις επιλογές που του αρέσουν και που τον κάνουν να νιώθει καλά. Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι επιλογές δεν θα έχουν να κάνουν με χρήματα ούτε με επιφανειακά ή εξωτερικά πράγματα αλλά με πράγματα που είναι πολύ απλά στη ζωή και που είναι πολύ σημαντικό να τα εκτιμάς, να τα απολαμβάνει και να τα χαίρεσαι. Σίγουρα τα χρήματα είναι αναγκαία και χρήσιμα στη ζωή μας αλλά μέχρι ενός σημείου ώστε να είσαι αξιοπρεπής και να ζεις καλά. Το παραπάνω είναι περιττό και μόνο δυσκολίες σου φέρνει και όχι χαρά.

Πηγή: ΕΓΩ

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved