Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος: «Το θέατρο έχει βρεθεί σε μια αμηχανία»
Showbiz

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος: «Το θέατρο έχει βρεθεί σε μια αμηχανία»

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος ανοίγει την καρδιά του μιλώντας για τη φωτεινή αυτή παράσταση αλλά και για την απόφασή του να απέχει από την πρώτη γραμμή του θεάτρου και της τηλεόρασης.

«Με αυτό το έργο νιώθω ότι είμαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και κάποιος ρίχνει τον τοίχο και μου λέει: “Να το φως, ~ φύγε, πέρασε”. Αυτό το κείμενο μας δείχνει την οδό της ελευθερίας. Είναι ο θρίαμβος του λόγου. Γιατί σήμερα, που ζούμε τον θρίαμβο της εικόνας, το θέατρο έχει βρεθεί σε μια αμηχανία και γλιστράει διακριτικά στο θέαμα χωρίς να το καταλάβει», εξομολογείται.

Ο ίδιος αναφέρεται και στα θέματα που θίγει το έργο. «Αυτό το κείμενο κατά πολλούς είναι ό,τι πιο σπουδαίο έχει γραφτεί για την ανθρωπότητα τα τελευταία 400 χρόνια. Γράφτηκε το 1880 και νιώθουμε ότι αυτά που λέει είναι μια ακτινογραφία του ψυχισμού του ανθρώπου σήμερα.

“Δικάζει” ο ιεροεξεταστής τον Ιησού Χριστό, αφού τον συνέλαβε, για να τον κάψει στην πυρά, με την κατηγορία ότι είναι μάγος και τσαρλατάνος. Έτσι, το βράδυ πριν από την εκτέλεση κατεβαίνει στο κελί του και τον ρωτάει γιατί έχει φτιάξει το ανθρώπινο πλάσμα ατελές και φαίνεται ότι ο Χριστός δεν αγαπάει τον άνθρωπο. Του λέει ότι έκανε στους ανθρώπους το μεγάλο δώρο της ελευθερίας, το οποίο όμως αυτοί δεν μπορούν να διαχειριστούν.

Ο άνθρωπος δυστυχώς σήμερα, προκειμένου να επιβιώσει και να κερδίσει ένα κομμάτι ψωμί, παραδίδει την ελευθερία του βιαστικά σε οποιονδήποτε ηγέτη. Οτιδήποτε συμβάλλει στη σύγχυση του ανθρώπου οι εξουσίες το κάνουν μόδα. Το θέατρο είναι ένα πνευματικό άθλημα και σου προσφέρει μια ευκαιρία για αυτογνωσία. Σε βοηθάει να μυηθείς πραγματικά στα τεράστια κείμενα του θεάτρου και σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις μια εσωτερική άσκηση», αναφέρει.

Πηγή: Secret

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved