Παρλιάρος: «Έφτιαχνα γλυκά για όλες τις οικογενειακές γιορτές της Λάσκαρη»
Showbiz

Παρλιάρος: «Έφτιαχνα γλυκά για όλες τις οικογενειακές γιορτές της Λάσκαρη»

Μέσα σε χρόνο dt το νέο γαλλικού τύπου ζαχαροπλαστείο της Αθήνας γίνεται talk of the town και τα γλυκά του Παρλιάρου το απόλυτο must.

Διασημότητες και μη συνωστίζονται για μια δημιουργία του και ο ίδιος κερδίζει στην εκτίμηση του κόσμου τη θέση που έχει για τις γαλλόφωνες χώρες ο Αλέν Ντικάς.

«Η Μελίνα Μερκούρη λάτρευε τις τάρτες με φρούτα. Η Ζωή Λάσκαρη έγινε φίλη μου. Της έφτιαχνα γλυκά για όλες τις οικογενειακές γιορτές και αργότερα επισκεπτόμασταν μαζί τα μοναστήρια», λέει καθώς αναφέρεται σε κάποιες αξέχαστες στιγμές από τα 40 χρόνια πορείας του.

Εκτός από τα χαρούμενα περιστατικά, ωστόσο, υπήρχαν και τα ευτράπελα. «Κάποτε μου παράγγειλαν μια πολυώροφη τούρτα που έπρεπε να πάει στη Γλυφάδα. Βρισκόμουν στο ξεκίνημα της καριέρας μου, τότε δεν υπήρχαν ακόμη οι ευκολίες με τη ζαχαρόπαστα κ.λπ. που υπάρχουν σήμερα κι έτσι τη δημιούργησα με ένα ειδικό γλάσο.

Ώσπου να κατέβω από το κέντρο της Αθήνας στα νότια προάστια, η γαμήλια τούρτα άρχισε να καταρρέει. Μου ήρθε κάτι σαν τρέλα! Ήταν τόσο καλοπροαίρετη όμως η κυρία, που την είδε σαν έργο τέχνης και ενθουσιάστηκε. Με ξαναεπισκέφτηκε πολλά χρόνια μετά, λέγοντάς μου ότι η τούρτα ήταν μοναδική κι ότι της έφερα γούρι καθώς ο γάμος της κρατούσε ακόμη.

Η επαφή με τον κόσμο, είτε δημιουργείται μέσα από τα καταστήματά μου είτε μέσω των περιοδικών και των εκπομπών, είναι κάτι που απολαμβάνω. Για έναν δημιουργό δεν υπάρχει μεγαλύτερο ντόπινγκ από την αγάπη του κόσμου. Αυτά τα 40 χρόνια την εισπράττω καθημερινά».

Υπήρξε και η εποχή που ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσίασε κάποιες πιο «προχωρημένες» δημιουργίες: «Τότε, μια φίλη που διηύθυνε ένα από τα σημαντικότερα πρακτορεία μοντέλων της εποχής, τη γνωστή Agence, μου παρήγγειλε για το πάρτυ της μια τούρτα σε σχέδιο ανδρικού μορίου. Είχε τέτοια επιτυχία που μαθεύτηκε σε όλη την Αθήνα και ξαφνικά άρχισαν όλοι να παραγγέλνουν το ίδιο.

Έδιναν παραγγελίες οι άνδρες, έδιναν και οι γυναίκες. Το εργαστήριο δεν προλάβαινε την κατασκευή. Θυμάμαι πως όταν οι παραγγελίες γίνονται από κυρίες και στο τηλέφωνο απαντούσε άνδρας υπάλληλος, ντρέπονταν να πουν τη λέξη “πέος’’ και διευκολύνονταν με χαριτωμένες περιγραφές».

Πηγή: Gala

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved