Στρατής Χατζησταματίου: Η ηλικία, η ζωή στη Νέα Μάκρη, το πτυχίο στη Νομική και ο Σασμός
Showbiz

Στρατής Χατζησταματίου: Η ηλικία, η ζωή στη Νέα Μάκρη, το πτυχίο στη Νομική και ο Σασμός

Αν και μόλις 25 ετών στην ηλικία, ο Στρατής Χατζησταματίου ο οποίος μας συστήθηκε ως Μανόλης στον Σασμό, είναι πολυπράγμων και πολύ ταλαντούχος. 

Στην Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, ερμήνευσε τον Αίμονα και ο ίδιος τα πήγε πάρα πολύ καλά καλλιτεχνικά, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει υποκριτικό ένστικτο και εξημμένη αντίληψη. Πρόσφατα, εν όψει της καινούργιας σεζόν, θεατρικής και τηλεοπτικής, τον συναντήσαμε σε ένα καφέ στο κέντρο της Αθήνας και συζητήσαμε μαζί του.

Ζει μόνιμα στη Νέα Μάκρη και πριν από λίγο καιρό πήρε το πτυχίο του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως πρωτοετής εκεί, το 2016, πέρασε παράλληλα και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αποφοίτησε το 2019, προτού ξεσπάσει η πανδημία. «Στο σχολείο ήμουν καλός μαθητής. Είχα μια κλίση και προς την επιστήμη, πολύ συνειδητή. Αν όμως θέλεις να ασχοληθείς και με την υποκριτική, με δεδομένη την ανασφάλεια που υπάρχει στον χώρο, αναζητάς και τέτοια αποκούμπια, είναι λογικό. Είχα κατά νου να εισέλθω σε μια πανεπιστημιακή σχολή και έπειτα, πιο ελεύθερος, λιγότερο αγχωμένος, να επιχειρήσω την καλλιτεχνική μου αναζήτησή, να δω αν θα τα καταφέρω. Με καθησύχαζε κάπως αυτό. Δεν ήταν μόνο πρακτικής φύσεως η ασφάλεια, ας πούμε, αλλά και ψυχικής. Επειδή στη υποκριτική το πράγμα είναι αβέβαιο κ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί. Μπορεί έχεις ταλέντο αλλά να μην έχεις τύχη, μπορεί να έχεις τύχη αλλά να μην έχεις ταλέντο...» συνέχισε με αξιοπρόσεκτη συναίσθηση.

Στην κρατική σχολή του Εθνικού

«Πάντως, επειδή με ρωτήσατε για τη διδασκαλία των ηθοποιών, εγώ βρέθηκα στην κρατική σχολή του Εθνικού σε μια περίοδο που υπήρχε η πρόθεση και η προσήλωση σε κάτι συστηματικό, δηλαδή οι καθηγητές προσπαθούσαν να προσαρμόσουν και να μεταγράψουν από το εξωτερικό, με τρόπο δημιουργικό και παραγωγικό, μια μέθοδο στην υποκριτική. Η εντύπωσή μου είναι ότι αυτό δεν συμβαίνει εν γένει στην Ελλάδα, όπου άλλωστε δεν έχουν ανωτατοποιηθεί οι σχετικές σπουδές. Μια διαπίστωση κάνω, δεν γνωρίζω πώς επιλύεται αυτό. Επίσης, μάλλον δεν υπάρχουν και πολλοί πραγματικοί κόουτς υποκριτικής εδώ. Για αυτό νιώθω ευγνώμων, επειδή εγώ συνάντησα τέτοιους και συνέβαλαν στη διαμόρφωσή μου» συμπλήρωσε. Έχοντας συμμετάσχει εν τω μεταξύ σε δύο θεατρικές παραστάσεις (μία κωμωδία και ένα παιδικό), έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τις τηλεοπτικές «Άγριες Μέλισσες» και αυτό τον οδήγησε j το 2021 στον «Σασμό».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved