Σταμάτης Κόκοτας: Οι δύο γάμοι, τα τρία παιδιά και τα δύο εγγόνια που λάτρευε!
Showbiz

Σταμάτης Κόκοτας: Οι δύο γάμοι, τα τρία παιδιά και τα δύο εγγόνια που λάτρευε!

Σήμερα το πρωί (1/10), η μελωδική φωνή του Σταμάτη Κόκοτα σίγησε για πάντα, σημαίνοντας το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στο ελληνικό πεντάγραμμο καθώς ήταν από τους τελευταίους καλλιτέχνες μιας άλλης χρυσής εποχής του τραγουδιού στη χώρα μας. 

Παρ' όλο που ο τραγουδιστής υπήρξε εκτεθειμένος στα φώτα της δημοσιότητας δεν άφησε την προσωπική του ζωή να γίνει βορά για κανέναν.

Μάλιστα, αν ο γιος του Δημήτρης Κόκοτας δεν είχε ασχοληθεί επαγγελματικά τη δεκαετία του '90 με το τραγούδι πολύ πιθανόν να μην είχαμε δει ποτέ κάποιο από τα παιδιά του αξέχαστου Σταμάτη Κόκοτα.

«Στον γιο μου, τον Δημήτρη, άρεσε πολύ το τραγούδι και παρά τις φωνές τις δικές μου, το ακολούθησε. Δεν ξέρω… κάτι άλλο ήθελα γι’ αυτόν. Αλλά το αγαπούσε πάρα πολύ. Εγώ προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι είναι δύσκολο πράγμα, κοίτα να κάνεις κάτι άλλο, κι αυτός πήγε και πήρε και κιθάρα κι άρχισε και μελετούσε. Σήμερα έχει γίνει ένας καλλιτέχνης που δεν το περίμενα ούτε εγώ. Έχει πολλά αβαντάζ και δεν νομίζω ότι με χρειάζεται για να τον συμβουλεύω. Είναι μεγάλο ταλέντο ο Δημήτρης» είχε πει πριν από μερικά χρόνια ο Σταμάτης Κόκοτας ο οποίος ήταν περήφανος για όλα του τα παιδιά.

Εκείνοι που τον ήξεραν πάντως, έλεγαν πως ο Σταμάτης Κόκοτας δεν ήθελε ο γιος του να ασχοληθεί με το τραγούδι καθώς ήθελε να τον δει να γίνεται γιατρός. Κάτι που είχε απαρνηθεί και ο ίδιος ο Σταμάτης Κόκοτας στα νιάτα του όταν οι δικοί του τον πίεζαν να ακολουθήσει έναν τελείως διαφορετικό δρόμο από εκείνον του τραγουδιού.

Δύο γάμοι και πολλή αγάπη

Ο Σταμάτης Κόκοτας έκανε δύο γάμους και απέκτησε τρία παιδιά τα οποία υπεραγαπούσε. Ο Δημήτρης και η Έλλη ήταν καρποί του έρωτά του από τον πρώτο του γάμο που όμως έληξε πολύ σύντομα καθώς τα παιδία ήταν πολύ μικρά όταν ήρθε το διαζύγιο.

Το 1972 ήταν χρονιά σταθμός για την προσωπική ζωή του Σταμάτη Κόκοτα καθώς γνώρισε τη δεύτερη σύζυγό του Εύα. Μάλιστα εκείνη ήταν μόλις 16 ετών. Απέκτησαν μαζί μία κόρη, τη Μαριάννα και παρέμειναν μαζί ως το τέλος της ζωής του. Από τα μεγάλα του παιδιά έγινε και παππούς τα οποία και λάτρευε.

Ήσυχη ζωή στο Παλαιό Φάληρο

Τα τελευταία χρόνια, ο Σταμάτης Κόκοτας δεν έβγαινε πολύ. Τουλάχιστον δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις. Οι μόνες έξοδοί του ήταν στη γειτονιά του στο Παλαιό Φάληρο όπου συνήθιζε να βγαίνει για μικρές βόλτες περπατώντας στα κοντινά τετράγωνα, πάντα ευγενής και gentleman με όσους τον αναγνώριζαν.

Τελευταία δημόσια εμφάνιση που έκανε ήταν την περασμένη άνοιξη που βρέθηκε στο Hotel Ερμού για να απολαύσει την Άννα Βίσση. Εκείνη συγκινημένη φυσικά του έδωσε μικρόφωνο σε μια βραδιά που όσοι είχαν την τύχη να βρίσκονται στο μαγαζί, σίγουρα δε θα ξεχάσουν.

Τον τελευταίο καιρό και ενώ ο Σταμάτης Κόκοτας είχε ήδη συμπληρώσει το 85ο έτος της ηλικίας του άρχισε να παρουσιάζει επιδείνωση στην υγεία του και στις 21 Σεπτεμβρίου εισήχθη με έντονη αδιαθεσία, στο Ασκληπιείο Βούλας. Εκεί άφησε σήμερα (1/10) και την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στην απόλυτη θλίψη τον κόσμο του τραγουδιού και φυσικά τα μέλη της οικογένειάς του.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved